Το "Da Bruno" δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα ιταλιάνικο σουξέ

Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου εξακολουθεί να συναρπάζει τους τιφόζι της γεύσης, με επικεφαλής πια στην κουζίνα του την Κυριακή Φωτοπούλου.

Τα paccheri con Guancia στο Da Bruno

Προφανώς και γνωρίζεις το "Da Bruno", που για σχεδόν 4 δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την -πάλαι ποτέ- "Little Italy" του Παλαιού Φαλήρου αλλά γενικότερα για το ιταλόφωνο γευστικό τερέν της εστιατορικής Αθήνας. Το δημοφιλές εστιατόριο της Αγίου Αλεξάνδρου, με την πάντοτε κομψή σάλα αλλά και μία όμορφα ανανεωμένη αυλή, παραμένει αγαπημένη επιλογή για τους τιφόζι της γαστρονομικής κουλτούρας της γείτονος χώρας. Παράλληλα, φροντίζει να φρεσκάρεται, προσδίδοντας νέο ενδιαφέρον σε κάθε επίσκεψη σε αυτό για τους παλιούς του φίλους αλλά και μία αφορμή για να δημιουργήσει καινούριους. 

Νέα σεφ, νέο μενού

Η Κυριακή Φωτοπούλου είναι αυτή που κρατά τα ηνία της κουζίνας του "Da Bruno" από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου. Παρότι έως τώρα δραστηριοποιούταν ως επί το πλείστον στην ελληνική κουζίνα και το πάντρεμά της με το κρασί, αντιμετώπισε ως πρόκληση την ελκυστική -όπως η ίδια σημειώνει- προοπτική ενός τέτοιου project και μάλιστα σε ένα απαιτητικό τερέν.

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 2

Στα τέλη του ίδιου μήνα παρουσίασε το νέο μενού, που πατά σε στέρεες ιταλικές βάσεις, έχοντας έντονο το touch της σεφ και τις επιρροές της από τα σημαντικά επαγγελματικά πόστα του παρελθόντος της (μεταξύ άλλων "Funky Gourmet", "By the Glass" ενώ τη συναντάς επίσης στα εστιατόρια των οινοποιείων "Κτήμα Κυρ Γιάννη" στη Νάουσα και "Κτήμα Σιγάλα", στη Σαντορίνη).Η σεφ Φωτοπούλου μάλιστα φροντίζει να υπάρχουν τακτικά προσθήκες στη λίστα αλλά και ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας. 

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 1

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 4

Προτάσεις όπως η burrata panzanella με ψητά ντοματίνια, σπιτικά κρουτόν από φοκάτσια, βασιλικό και μελιτζάνα ή η gazpacho με παστό φιλέτο τσιπούρας και τουρσί αγγουριού είναι εξαιρετικά πειστικές αποδείξεις πως οι ποιοτικές πρώτες ύλες και η μοντέρνα μαγειρική αντίληψη δεν έπαψαν στιγμή να είναι ενσωματωμένες στο DNA του "Da Bruno". 

Προχωρώντας στα ενδότερα του μενού, είναι ξεκάθαρη η προσήλωση στα φρέσκα ζυμαρικά, που εκπροσωπούνται θαυμάσια με ένα πιάτο σαν τα paccheri con Guancia - η παραδοσιακή ναπολιτάνικη pasta συναντά σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με κρέμα παρμεζάνας.

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 3

Da Bruno κολάζ πιάτων

Στα must taste θα συμπεριελάμβανα και το φιλέτο μπακαλιάρου, σε καπονάτα μελιτζάνας με σταφίδα, κουκουνάρι και λεμονόχορτο, ενώ καμία επίσκεψη εδώ δε θεωρείται ολοκληρωμένη δίχως το all time classic τιραμισού. Η γκάμα των κρασιών -ιταλικός, ελληνικός και νεοκοσμίτικος αμπελώνας- προστίθεται ασφαλώς στα plus. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/12/2025

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.

11+1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Πoύ θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, μπαρ και δίπλα στο κύμα.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.