Το "Da Bruno" δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα ιταλιάνικο σουξέ

Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου εξακολουθεί να συναρπάζει τους τιφόζι της γεύσης, με επικεφαλής πια στην κουζίνα του την Κυριακή Φωτοπούλου.

Τα paccheri con Guancia στο Da Bruno

Προφανώς και γνωρίζεις το "Da Bruno", που για σχεδόν 4 δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την -πάλαι ποτέ- "Little Italy" του Παλαιού Φαλήρου αλλά γενικότερα για το ιταλόφωνο γευστικό τερέν της εστιατορικής Αθήνας. Το δημοφιλές εστιατόριο της Αγίου Αλεξάνδρου, με την πάντοτε κομψή σάλα αλλά και μία όμορφα ανανεωμένη αυλή, παραμένει αγαπημένη επιλογή για τους τιφόζι της γαστρονομικής κουλτούρας της γείτονος χώρας. Παράλληλα, φροντίζει να φρεσκάρεται, προσδίδοντας νέο ενδιαφέρον σε κάθε επίσκεψη σε αυτό για τους παλιούς του φίλους αλλά και μία αφορμή για να δημιουργήσει καινούριους. 

Νέα σεφ, νέο μενού

Η Κυριακή Φωτοπούλου είναι αυτή που κρατά τα ηνία της κουζίνας του "Da Bruno" από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου. Παρότι έως τώρα δραστηριοποιούταν ως επί το πλείστον στην ελληνική κουζίνα και το πάντρεμά της με το κρασί, αντιμετώπισε ως πρόκληση την ελκυστική -όπως η ίδια σημειώνει- προοπτική ενός τέτοιου project και μάλιστα σε ένα απαιτητικό τερέν.

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 2

Στα τέλη του ίδιου μήνα παρουσίασε το νέο μενού, που πατά σε στέρεες ιταλικές βάσεις, έχοντας έντονο το touch της σεφ και τις επιρροές της από τα σημαντικά επαγγελματικά πόστα του παρελθόντος της (μεταξύ άλλων "Funky Gourmet", "By the Glass" ενώ τη συναντάς επίσης στα εστιατόρια των οινοποιείων "Κτήμα Κυρ Γιάννη" στη Νάουσα και "Κτήμα Σιγάλα", στη Σαντορίνη).Η σεφ Φωτοπούλου μάλιστα φροντίζει να υπάρχουν τακτικά προσθήκες στη λίστα αλλά και ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας. 

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 1

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 4

Προτάσεις όπως η burrata panzanella με ψητά ντοματίνια, σπιτικά κρουτόν από φοκάτσια, βασιλικό και μελιτζάνα ή η gazpacho με παστό φιλέτο τσιπούρας και τουρσί αγγουριού είναι εξαιρετικά πειστικές αποδείξεις πως οι ποιοτικές πρώτες ύλες και η μοντέρνα μαγειρική αντίληψη δεν έπαψαν στιγμή να είναι ενσωματωμένες στο DNA του "Da Bruno". 

Προχωρώντας στα ενδότερα του μενού, είναι ξεκάθαρη η προσήλωση στα φρέσκα ζυμαρικά, που εκπροσωπούνται θαυμάσια με ένα πιάτο σαν τα paccheri con Guancia - η παραδοσιακή ναπολιτάνικη pasta συναντά σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με κρέμα παρμεζάνας.

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 3

Da Bruno κολάζ πιάτων

Στα must taste θα συμπεριελάμβανα και το φιλέτο μπακαλιάρου, σε καπονάτα μελιτζάνας με σταφίδα, κουκουνάρι και λεμονόχορτο, ενώ καμία επίσκεψη εδώ δε θεωρείται ολοκληρωμένη δίχως το all time classic τιραμισού. Η γκάμα των κρασιών -ιταλικός, ελληνικός και νεοκοσμίτικος αμπελώνας- προστίθεται ασφαλώς στα plus. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
15/09/2025

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.