Το "Da Bruno" δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα ιταλιάνικο σουξέ

Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου εξακολουθεί να συναρπάζει τους τιφόζι της γεύσης, με επικεφαλής πια στην κουζίνα του την Κυριακή Φωτοπούλου.

Τα paccheri con Guancia στο Da Bruno

Προφανώς και γνωρίζεις το "Da Bruno", που για σχεδόν 4 δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την -πάλαι ποτέ- "Little Italy" του Παλαιού Φαλήρου αλλά γενικότερα για το ιταλόφωνο γευστικό τερέν της εστιατορικής Αθήνας. Το δημοφιλές εστιατόριο της Αγίου Αλεξάνδρου, με την πάντοτε κομψή σάλα αλλά και μία όμορφα ανανεωμένη αυλή, παραμένει αγαπημένη επιλογή για τους τιφόζι της γαστρονομικής κουλτούρας της γείτονος χώρας. Παράλληλα, φροντίζει να φρεσκάρεται, προσδίδοντας νέο ενδιαφέρον σε κάθε επίσκεψη σε αυτό για τους παλιούς του φίλους αλλά και μία αφορμή για να δημιουργήσει καινούριους. 

Νέα σεφ, νέο μενού

Η Κυριακή Φωτοπούλου είναι αυτή που κρατά τα ηνία της κουζίνας του "Da Bruno" από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου. Παρότι έως τώρα δραστηριοποιούταν ως επί το πλείστον στην ελληνική κουζίνα και το πάντρεμά της με το κρασί, αντιμετώπισε ως πρόκληση την ελκυστική -όπως η ίδια σημειώνει- προοπτική ενός τέτοιου project και μάλιστα σε ένα απαιτητικό τερέν.

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 2

Στα τέλη του ίδιου μήνα παρουσίασε το νέο μενού, που πατά σε στέρεες ιταλικές βάσεις, έχοντας έντονο το touch της σεφ και τις επιρροές της από τα σημαντικά επαγγελματικά πόστα του παρελθόντος της (μεταξύ άλλων "Funky Gourmet", "By the Glass" ενώ τη συναντάς επίσης στα εστιατόρια των οινοποιείων "Κτήμα Κυρ Γιάννη" στη Νάουσα και "Κτήμα Σιγάλα", στη Σαντορίνη).Η σεφ Φωτοπούλου μάλιστα φροντίζει να υπάρχουν τακτικά προσθήκες στη λίστα αλλά και ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας. 

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 1

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 4

Προτάσεις όπως η burrata panzanella με ψητά ντοματίνια, σπιτικά κρουτόν από φοκάτσια, βασιλικό και μελιτζάνα ή η gazpacho με παστό φιλέτο τσιπούρας και τουρσί αγγουριού είναι εξαιρετικά πειστικές αποδείξεις πως οι ποιοτικές πρώτες ύλες και η μοντέρνα μαγειρική αντίληψη δεν έπαψαν στιγμή να είναι ενσωματωμένες στο DNA του "Da Bruno". 

Προχωρώντας στα ενδότερα του μενού, είναι ξεκάθαρη η προσήλωση στα φρέσκα ζυμαρικά, που εκπροσωπούνται θαυμάσια με ένα πιάτο σαν τα paccheri con Guancia - η παραδοσιακή ναπολιτάνικη pasta συναντά σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με κρέμα παρμεζάνας.

Εστιατόριο Da Bruno νέο μενού 3

Da Bruno κολάζ πιάτων

Στα must taste θα συμπεριελάμβανα και το φιλέτο μπακαλιάρου, σε καπονάτα μελιτζάνας με σταφίδα, κουκουνάρι και λεμονόχορτο, ενώ καμία επίσκεψη εδώ δε θεωρείται ολοκληρωμένη δίχως το all time classic τιραμισού. Η γκάμα των κρασιών -ιταλικός, ελληνικός και νεοκοσμίτικος αμπελώνας- προστίθεται ασφαλώς στα plus. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.