Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο

Με νέο πρόσωπο μας υποδέχεται πλέον το διαχρονικό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου που μετρά περισσότερα από τριάντα χρόνια στο ιταλιάνικο γευστικό στερέωμα της πόλης.

Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο © Λεωνίδας Τούμπανος

Με νέο πρόσωπο μας υποδέχεται πλέον το διαχρονικό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου που μετρά περισσότερα από τριάντα χρόνια στο ιταλιάνικο γευστικό στερέωμα της πόλης. Όπως πάντα δραστήριος, ο ιδιοκτήτης του «Da Bruno» Δημήτρης Τσουκάρης αξιοποίησε πλήρως τη μακρά περίοδο της καραντίνας προκειμένου να ανανεώσει ριζικά το μαγαζί που μπαίνει σε μια από κάθε άποψη νέα εποχή. Η αλλαγή γίνεται αισθητή ήδη από τον εξωτερικό χώρο που μετατράπηκε σε έναν καταπράσινο κήπο με δέντρα και στιλάτα μαύρα φερ φορζέ τραπεζοκαθίσματα, αλλά επεκτείνεται και προς τα ενδότερα με ένα ολοκαίνουργιο γυάλινο κελάρι, όπου ξεκουράζονται σε ιδανικές συνθήκες επιλεγμένα ιταλικά και νεοκοσμίτικα κρασιά.

Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο - εικόνα 1

Ολοκαίνουργιος είναι και ο κατάλογος του φαγητού που δημιούργησε ο σεφ σε συνεργασία με την καινούργια ομάδα της κουζίνας, σταχυολογώντας κλασικές ιταλικές σπεσιαλιτέ και βάζοντας παράλληλα στο παιχνίδι μια σειρά από πιάτα που βασίζονται στις ποιοτικές πρώτες ύλες και τη μοντέρνα μαγειρική αντίληψη. Έτσι, πλάι σε εμβληματικές τρικολόρ γεύσεις σαν το vitello tonnato και τη σαλάτα Caprese, βρίσκουμε και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που επιχειρούν μια μοντέρνα ανάγνωση της ιταλικής κουζίνας και περιλαμβάνουν από ριζότο με ψητά χτένια και κρέμα από σέσκουλα ή φρέσκο σολομό μαρινέ με σαντιγί κουνουπιδιού και γαρνιτούρα από κουσκουσάκι κουνουπιδιού και πράσινου μήλου μέχρι χειροποίητο σπαγγέτι με κρέμα από πεκορίνο και κρόκο αβγού που γαρνίρεται με φρέσκια καλοκαιρινή μαύρη τρούφα.

Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο - εικόνα 2

Δεν λείπει η pinsa, η οβάλ και μακρόστενη πρόγονος της pizza. Θα τη χαρείτε σε ενδιαφέροντες συνδυασμούς, όπως η Tartufata με κρέμα και flakes μαύρης τρούφας, μοτσαρέλα, ρόκα και παρμεζάνα, φροντίζοντας βέβαια να κρατήσετε χώρο για τα ωραία ιταλικά γλυκά όπως το αυθεντικό τιραμισού και την πανακότα ή τη σοκολατένια pinsa με φουντούκια και κρέμα από μασκαρπόνε.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.