Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

seeds2

Την τελευταία φορά που έφαγα από τα χέρια του Δήμου Σαμουράκη ήταν στο "7 Food Sins" στην Πλάκα το 2019. Χάρηκα τότε μια ωραία, μοντέρνα κουζίνα με απρόσμενους δημιουργικούς συνδυασμούς σε ένα gastro pub με διάκριση Bib Gourmand (πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής) από τον Michelin. Τώρα όμως ο Σαμουράκης βρίσκεται στο δικό του όμορφο εστιατόριο τo "See/ds" (στο χώρο που ξεκίνησε το "CTC") προτείνοντας τη δική του fine dining γεύση με το όνομα του εστιατορίου να κάνει λογοπαίγνιο με το όνομά του ∙ see – ds, ήτοι Dimos Samourakis. Εν τω μεταξύ, μέχρι ν ανοίξει το "See/ds" με συνεταίρο τον φίλο του Αλέξανδρο Μπελλώνια, έκανε ένα tour μαθητείας σε αστεράτα, 2άστερα και 3άστερα εστιατόρια σε Ευρώπη και Αμερική σαν τα "Aska", "Aan De Poel", "Alchemist", "Gastrologik", "Lasarte", "Marcus" και "Roca Moo" , και επέστρεψε με κέφι και ιδέες. Η κουζίνα του είναι ανοιχτή προς τη μοντέρνα σάλα όπου κυριαρχούν το ξύλο το λευκό και το καφέ, ενώ στο πατάρι υπάρχει ένα μοναστηριακό τραπέζι για σπέσιαλ περιπτώσεις.

See/ds

Η πρότασή του περιλαμβάνει 4 μενού γευσιγνωσίας (75, 95, και 125€) και ένα vegan (85€), αλλά μπορείς ευέλικτα να διαλέξεις και δύο βερσιόν αλά καρτ με 3 και 4 πιάτα στα 86€ και 115€ αντιστοίχως. Την κουζίνα του Σαμουράκη διατρέχει μια μεγάλη νοστιμιά και το νοιώθεις από την πρώτη μπουκιά με ένα σνακ φτιαγμένο από crispy παρμεζάνας σε σχήμα μανιταριού που έχει ανάμεσα τους υγρό βελούδο κρέμας μανιταριών. Τρώγοντας την αγκινάρα Ιερουσαλήμ άστραψε στο μυαλό μου η λέξη θαλπωρή, μ' ένα πολύ φινετσάτο τρόπο, συνδυασμένη με φετούλες από ωμά κάστανα, καρύδια και αφρό καφέ. Η κολοκύθα είναι πιάτο τολμηρό που συνδυάζει τη φρουτώδη της γλύκα με μια πρωτότυπη σάλτσα ξυδιού τρούφας και τη σκεπάζει εντυπωσιακά με κολοκυθόσπορους. Πασπαλισμένη με ξινούτσικη και φρουτώδη πούδρα βατόμουρου η δαγκάνα του αστακού γράφει δυναμικά και ταιριάζει πολύ με μαγιονέζα κάρυ. Το "See/ds" είναι από τα καλύτερα opening της σεζόν.

see/ds

Must taste

Καραβίδες 

See/ds

Έρχονται μόλις καψαλισμένες και το άρωμά τους μοσχοβολάει το άρωμά τους. Συντονίζονται ιδανικά με τα επίσης καψαλισμένα baby gem. Η σάλτσα βουτύρου με κρασί vin jaune και την ωραία της οξύτητα ταιριάζει γάντι.

Κόκορας

See/ds

Υπερ-νόστιμος, ζουμερός με τραγανή πέτσα και μεστή υφή, αληθινή δύναμη σαν βελούδινο γάντι του μποξ. Έχει συνοδεία ένα πολύ umami-σιο "μιλφέιγ" από σελινόριζα και σέσκουλα. Υποκλίνομαι στην comfort φινέτσα του.

Πανακότα 

See/ds

Μια πολύ πρωτότυπη σπεσιαλιτέ που κινείται ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό. Πανακότα που θυμίζει ώριμο κατσικίσιο τυρί, κόντρα από μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, σοφιστικέ πικράδα κατιφέ, πανάλαφρος αφρός από κατσικίσιο γάλα. 

Περισσότερες πληροφορίες

See/ds

Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.