Το "Artisanal" ξεφουρνίζει σπέσιαλ ψωμιά στο δικό του αρτοποιείο

Το βραβευμένο με βραβείο ελληνικής κουζίνας εστιατόριο των Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου πρόκειται να φιλοξενήσει το δικό του αρτοποιείο με χειροποίητα ψωμιά και αρτοσκευάσματα.

Artisanal Lounge & Gardens: Γαστρονομικές εμπειρίες στον ονειρεμένο κήπο

Κλισέ αλλά θα το πω: Το ψωμί είναι τάση. Ή μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, το ψωμί διεκδικεί πλέον τη θέση που του αξίζει στην εστιατορική πιάτσα αφού δεν είναι λίγοι οι σεφ που προλογίζουν πλέον εύγλωττα τα μενού γευσιγνωσίας ή τις ala carte προτάσεις τους σερβίροντας ψωμί που συχνά παρασκευάζουν in - house με παραδοσιακές μεθόδους, προζύμι και προσεκτικά επιλεγμένα άλευρα.

Στο "Artisanal" λοιπόν, ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης και η ομάδα του προχωρούν ένα βήμα παραπέρα έχοντας στα σκαριά ένα νέο πόστο στο εστιατόριο, που από τις 10.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα διαθέτει μια γκάμα από δικά τους ψωμιά φυσικής ωρίμανσης και αρτοσκευάσματα ενώ θα υπάρχει και μία βιτρίνα με επιλεγμένα τυριά μικρών παραγωγών και ενδεχομένως κάποια αλλαντικά επίσης μικρών Ελλήνων παραγωγών. "Θα έχουμε μεταξύ άλλων ψωμί λευκό προζυμένιο, ολικής και με ελάχιστο σιτάρι καμούτ, χαρουπιού με καρύδια, μπαγκέτα με δύο ειδών άλευρα και λαδένια με ξινόχοντρο ενώ θα στήσουμε και μια μικρή βιτρίνα με τυριά όπως αρσενικό Νάξου παλαιωμένο από 24 έως 48 μήνες, γραβιέρα Σύρου, Κυανό και ωριμασμένο κατσικίσκιο κορμό, γραβιέρα Κρήτης και αλλαντικά όπως jamon Έλληνα παραγωγού ή προσούτο Κοζάνης. Δίπλα θα στηθεί μία ακόμα μικρή βιτρίνα με αρτοσκευάσματα όπως προζυμένιους λουκουμάδες με γέμιση και χωρίς, ρολά κανέλας, τυρόψωμο, πίτα κουρού και γλυκά, όλα διαθέσιμα και προς πώληση για το σπίτι, όπως εξάλλου και τα ψωμιά. Επίσης δεν θα έχουμε brunch αφού ουσιαστικά αυτός ο mini φούρνος θα το αντικαταστήσει ενώ ορισμένες παρασκευές του brunch θα ενσωματωθούν στον κατάλογο του μεσημεριανού", μου λέει ο σεφ δίνοντας μια πρώτη εικόνα του αρτοποιείου που θα ανοίξει μέσα με τέλη Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.