8 αγαπημένα γευστικά στέκια του Πειραιά για τις πρώτες μας μετροβόλτες

Το σαββατοκύριακο που πλησιάζει προσφέρει μια πρώτης τάξης αφορμή για να πάρουμε επιτέλους το μετρό για Πειραιά και μαζί μια γεύση από αγαπημένα στέκια τόσο στο μεγάλο λιμάνι όσο και στα πέριξ.

italida

ITALIDA

Ένας ευπρόσδεκτος αέρας ανανέωσης έχει φυσήξει στο πολύ δημοφιλές ιταλικό του Πειραιά με την όμορφη σάλα που συνδυάζει τα βιομηχανικά στοιχεία στο ντεκόρ με τους εντυπωσιακούς πολυελαίους και την ανοικτή κουζίνα με τον ξυλόφουρνο. Τα ηνία της κρατά η νέα σεφ του εστιατορίου, Μαρίνα Ντεμολλάι, η οποία παντρεύει την παραδοσιακή όψη της ιταλικής κουζίνας με νεωτεριστικές πινελιές: πίτσα αντζούγιας με κάπαρη και μελιτζάνα στα κάρβουνα, βιολογικό οσομπούκο στον ξυλόφουρνο, μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος με γλάσο πορτοκαλιού, λάιμ και πετιμέζι.

belleamie

BELLE AMIE

Το ένα ατού του αγαπημένου all day resto που στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό με μακρά ιστορία είναι η σχεδόν θεατρική ατμόσφαιρά του τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και έξω στην υπέροχη αυλή του. Το άλλο είναι η πλούσια γευστική του πρόταση που έχει κάτι για τον καθένα. Έτσι, το brunch που σερβίρεται καθημερινά μέχρι αργά έχει όλων των ειδών τις προτάσεις με αυγά και τα pancakes μέχρι burgers, σάντουιτς και δημιουργικά κρουασάν, ενώ αργότερα κάνουν την εμφάνιση τους πιάτα σε μοντέρνο ελληνικό ύφος σαν το ψάρι ημέρας με προσούτο, φασολάκια, σαφράν και ζωμό κακαβιάς, αλλά και κοκτέιλ.

corksandforks

CORKS AND FORKS

Ήταν από τα πρώτα στέκια που κόμισαν μια πιο μοντέρνα οινική κουλτούρα στον Πειραιά και συνεχίζει να βαδίζει στο επιτυχημένο μοτίβο μιας wine pub, ζεστής και παρεΐστικης. Είτε μέσα είτε όσο το επιτρέπει ο καιρός στα τραπέζια που βγαίνουν στο πεζοδρόμιο και ατενίζουν τη θάλασσα, τον πρώτο λόγο έχουν καλοφτιαγμένες comfort γεύσεις που ανοίγονται από τις μπρουσκέτες, τα ζυμαρικά και τα ριζότι μέχρι τα burgers, έναν σολομό Hawaiian style αλλά και μια χοιρινή πανσέτα. Η δε wine list αριθμεί περί τις 80 ετικέτες ως επί το πλείστον από ανερχόμενα οινοποιεία.

hamsandclams

HAMS AND CLAMS

Το κομψό και αεράτο oyster bar είναι από τα πρώτη μέρη που μας έρχεται στο μυαλό όταν έχουμε διάθεση να ταξιδέψουμε νοερά και να ρεμβάσουμε με υπέροχο γαλάζιο φόντο. Η κουζίνα συντονίζεται σε ιωδιούχες συχνότητες στέλνοντας στο τραπέζι εκλεκτά στρείδια, όπως τα Rockefeller ή τα Spicy Tequila, και μαζί σεβίτσε και σασίμι αλλά και πλούσιες πιατέλες θαλασσινών που δροσίζονται μέσα σε πάγο. Δεν λείπουν τα εκλεκτά deli σαν το προσούτο με τρούφα ή το Jamon Iberico, αλλά και ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ζυμαρικά και γλυκά.

barrique

BARRIQUE PORT

Μια πλουσιοπάροχη πρόταση, επικεντρωμένη στους λάτρεις του κρέατος, κάνει το ατμοσφαιρικό εστιατόριο που βρήκε σχετικά πρόσφατα τη θέση του στον χάρτη εξόδου του Πειραιά. Αν αγαπάτε τις ποιοτικές κοπές εδώ θα βρείτε μια ποικιλία σε επιλογές από διεθνείς και ελληνικές βιολογικές φάρμες που ψήνονται σε φούρνο Mibrassa, χωρίς να λείπουν και πιάτα σαν τα μπιφτέκια από τρεις διαφορετικούς κιμάδες, τα χοιρινά πανσετάκια με καραμελωμένα μυρωδικά και το φιλέτο προβατίνας στη λαδόκολλα με κρέμα λεμονιού. Εντυπωσιακή η wine list με περί τις 200 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. 

papaioannou

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Μπορεί να υπάρχουν ακόμα δύο εστιατόρια "Παπαϊωάννου", στο Κεφαλάρι και τη Βουλιαγμένη, εκείνο του Μικρολίμανου όμως θα έχει πάντα τη χάρη της πρώτης έδρας του σπεσιαλίστα της θάλασσας Γιώργου Παπαϊωάννου. Με αφορμή μάλιστα την πρόσφατη ανάπλαση της περαντζάδας ανανεώθηκε πλήρως η σάλα του μαγαζιού σε κομψό, ολόλευκο ύφος, ενώ στον κατάλογο εξακολουθεί να έχει την τιμητική της η ολόφρεσκη πρώτη ύλη που σπαρταράει και αναδεικνύεται εξαιρετικά από την μίνιμαλ μαγειρική προσέγγιση του Παπαϊωάννου.

amaya

AMAYA ITAMESHI CUISINE

Ώρα itameshi έχει σημάνει εδώ και λίγο καιρό στον Πειραιά, συστήνοντας στην Ακτή Δηλαβέρη το όλο και πιο δημοφιλές πάντρεμα της ιταλικής κουζίνας με την ιαπωνική. Το γευστικό αυτό παιχνίδι, με δάνεια και από τις δύο κουλτούρες, είναι διάχυτο στον κατάλογο, που περιλαμβάνει προτάσεις σαν το flatbread με ζύμη 48ωρης ωρίμανσης, που στολίζεται με sashimi τόνου και βουβαλίσια μοτσαρέλα ή την "μαύρη" καρμπονάρα με χοιρινή πανσέτα, αυγό ποσέ και πούδρα από φύκια nori. Αλλιώτικο είναι επίσης το τιραμισού του μαγαζιού που αξίζει να τιμήσετε, όπως και τα ενδιαφέροντα signature cocktails.

VAROULKO

VAROULKO SEASIDE

Με αμέτρητους Χρυσούς Σκούφους και Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας το εμβληματικό εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου γράφει εδώ και χρόνια μια μοναδική θαλασσινή ιστορία έχοντας για μαγικό φόντο τα κατάρτια του Μικρολίμανου. Σε συνεργασία με τον ταλαντούχο head chef του εστιατορίου Θοδωρή Κυριακίδη, η νέα σεζόν έφερε ολοκαίνουργια πιάτα που φιγουράρουν στον κατάλογο παρέα με τις χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, ενώ την εμπειρία επισφραγίζουν σταθερά τα εξαιρετικά επιδόρπια του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Belle Amie

Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλ. Κανάρη, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Corks & Forks

Ακτή Θεμιστοκλέους & Πάργας 1, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Italida

Φιλελλήνων 9, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Hams & clams

Μαρίνα Ζέας
  • Εστιατόρια

Barrique Port

Φίλωνος 66 & 2ας Μεραρχίας, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.