''Cupola'': Από το Παγκράτι στην Ιταλία με οδηγό την εποχικότητα

Ένας έρωτας αλά ιταλικά που δεν σταματάει να φουντώνει σε ένα αεράτο πεζόδρομο του Παγκρατίου.

Cupola

Ένας έρωτας αλά ιταλικά που δεν σταματάει να φουντώνει σε ένα αεράτο πεζόδρομο του Παγκρατίου. Το στιλάτο "Cupola" έχει μεταφέρει το ιταλικό ταμπεραμέντο στην πόλη, δημιουργώντας ένα comfort food spot με προτάσεις που μέχρι τώρα θα συναντούσες μόνο σε κάποια τρατορία της Μπότας. Η πίτσα τιμά τη ναπολιτάνικη καταγωγή της, ψήνεται στον εντυπωσιακό θολωτό ξυλόφουρνο και μαζί με τα προσεγμένα antipasti και την άψογη pasta αποτελούν λόγους για να πηγαίνεις ξανά και ξανά. 

Cupola

Τώρα που καλοκαίριασε, το "Cupola" καταθέτει τη δική του άποψη στον γαστρονομικό πλούτο της γείτονος με ένα ολοκαίνουργιο μενού που τιμά την εποχικότητα πρακτικά, είτε ενσωματώνοντας φρούτα του θέρους στη βελούδινη πανακότα του είτε επιλέγοντας λαχανικά εποχής για την κρύα σούπα της ημέρας.

Cupola

Υπέροχη fregola, το ιδιαίτερο ζυμαρικό της Σαρδηνίας, με φρέσκο καλαμάρι και γαρίδες και τη βαθιά νόστιμη μπισκ, καθώς και τα χειροποίητα, γεμάτα φρεσκάδα νιόκι με αγκινάρα και σπανάκι, είναι κάποια από τα καινούργια πιάτα, που συντονίζονται στο ρυθμό της εποχής. Δροσερά aperitivi, παγωμένα κρασιά στο ποτήρι και feelgood ατμόσφαιρα με ιταλική γοητεία βρίσκουν το ιδανικό location και πάνε τις καλοκαιρινές μας εξόδους σε άλλο επίπεδο.     

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.