''Μπεμπέκα'': Μαμαδίστικη κουζίνα σε έναν κήπο όνειρο

Σπάνιες τοπικές συνταγές με μαμαδίστικη φροντίδα.

Bebeka

Μπορεί η "Μπεμπέκα" να μεγαλώνει, όπως άλλωστε και η φήμη της στους καλοφαγάδες της πόλης, διατηρεί όμως αναλλοίωτη τη νοσταλγική αύρα και την αυθεντική σπιτική ελληνική κουζίνα που την καθιέρωσε. Στην παλιά μονοκατοικία του 1908, στα στενά του Χαλανδρίου, με τον ολάνθιστο κήπο με τις πορτοκαλιές, τους βασιλικούς και το πέτρινο φουρνάκι, ο ορισμός της μαμαδίστικης μοντέρνας ταβέρνας βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή.

Bebeka

Ό,τι μαγειρεύει η κυρία Δέσποινα μιλάει στην ψυχή μας, ενώ οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές και διαλεχτές: τα τυριά έρχονται από τη Ρούμελη, το μέλι από την ορεινή Ναυπακτία. Εδώ θα δοκιμάσεις σπάνιες τοπικές συνταγές που δύσκολα βρίσκεις αλλού, όπως γίδα από την Εύβοια κοκκινιστή με παπαρδέλες και σπλήνα γεμιστή με σκόρδο, όπως τη φτιάχνουν στη Μυτιλήνη. Η σαλάτα με φρέσκο καρπούζι, φέτα και φύλλα δυόσμου είναι από μόνη της λόγος για να περιμένουμε το καλοκαίρι, ενώ η χοιρινή μπριζόλα tomahawk από την Εύβοια είναι η απόλυτη κρεατοφαγική λιχουδιά. Μη χάσετε την κρύα καλοκαιρινή σούπα κίτρινης κολοκύθας με τραγανό προσούτο, το φρικασέ μανιταριών, τα τραχανοπιτάκια Σκύρου με φέτα, μέλι και κανέλα και το χειροποίητο μιλφέιγ. Η μαστίχα υποβρύχιο και η σπιτική βυσσινάδα ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα φιλικού καλέσματος από άλλη εποχή.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.