''Μπεμπέκα'': Μαμαδίστικη κουζίνα σε έναν κήπο όνειρο

Σπάνιες τοπικές συνταγές με μαμαδίστικη φροντίδα.

Bebeka

Μπορεί η "Μπεμπέκα" να μεγαλώνει, όπως άλλωστε και η φήμη της στους καλοφαγάδες της πόλης, διατηρεί όμως αναλλοίωτη τη νοσταλγική αύρα και την αυθεντική σπιτική ελληνική κουζίνα που την καθιέρωσε. Στην παλιά μονοκατοικία του 1908, στα στενά του Χαλανδρίου, με τον ολάνθιστο κήπο με τις πορτοκαλιές, τους βασιλικούς και το πέτρινο φουρνάκι, ο ορισμός της μαμαδίστικης μοντέρνας ταβέρνας βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή.

Bebeka

Ό,τι μαγειρεύει η κυρία Δέσποινα μιλάει στην ψυχή μας, ενώ οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές και διαλεχτές: τα τυριά έρχονται από τη Ρούμελη, το μέλι από την ορεινή Ναυπακτία. Εδώ θα δοκιμάσεις σπάνιες τοπικές συνταγές που δύσκολα βρίσκεις αλλού, όπως γίδα από την Εύβοια κοκκινιστή με παπαρδέλες και σπλήνα γεμιστή με σκόρδο, όπως τη φτιάχνουν στη Μυτιλήνη. Η σαλάτα με φρέσκο καρπούζι, φέτα και φύλλα δυόσμου είναι από μόνη της λόγος για να περιμένουμε το καλοκαίρι, ενώ η χοιρινή μπριζόλα tomahawk από την Εύβοια είναι η απόλυτη κρεατοφαγική λιχουδιά. Μη χάσετε την κρύα καλοκαιρινή σούπα κίτρινης κολοκύθας με τραγανό προσούτο, το φρικασέ μανιταριών, τα τραχανοπιτάκια Σκύρου με φέτα, μέλι και κανέλα και το χειροποίητο μιλφέιγ. Η μαστίχα υποβρύχιο και η σπιτική βυσσινάδα ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα φιλικού καλέσματος από άλλη εποχή.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/08/2022

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.