''Nikkei Peruvian Restobar'': Μια εξωτική όαση στην καρδιά της Αθήνας

Ένας μοναδικός πολιτισμικός συνδυασμός εκφράζεται μέσα από πιάτα και ποτά στο κέντρο της Αθήνας.

Nikkei

Μια μαγική συνθήκη είναι αυτή που δημιουργεί ο κατάφυτος κήπος της καλοκαιρινής έδρας του "Nikkei", που απλώνει στα ψηλά της πλατείας Δεξαμενής μια σικ εκδοχή των τροπικών μας ονείρων, με "στέγη" του έναν ουρανό από πολύχρωμα νήματα, που κάνουν κόρτε στα αστέρια της αθηναϊκής νύχτας, φωτίζοντας παράλληλα τη διαδρομή που χαράζει η μπάρα κι η κουζίνα του προς την καρδιά της περουβιανής γεύσης.

Nikkei

Οδηγοί μας σ’ αυτό το ταξίδι προς τον εξωτισμό είναι όπως πάντα ο ταλαντούχος σεφ του "Nikkei" Σπύρος Μαυροειδής και η εξαιρετική bar-lady Μαίρη Ταλαιπώρου, οι οποίοι μας υποδέχονται φέτος το καλοκαίρι με ολοκαίνουργιες ιαπωνοπερουβιανές γεύσεις και δημιουργικά κοκτέιλ. Το Nikkei ceviche με μυλοκόπι, γαρίδα, καλαμάρι tempura, κουμκουάτ, king bora & cancha corn, τα tacos με χταπόδι, τσορίθο και daikon και οι gyozas με pata negra, παρμεζάνα με τρούφα και μανιτάρια shiitake είναι μερικά από τα σταθερά μας φαβορί, ενώ η λίστα με τα sushi rolls περιλαμβάνει hits όπως το nigiri φουαγκρά με τζίντζερ, gastric sauce και πιπέρι sansho και το χτένι με kimchi, sriracha κρέμα, kizami wasabi και μαύρη τραγανή κινόα.

Nikkei

Πλάι στα πιάτα, τα γαστρονομικά κοκτέιλ της Μαίρης Ταλαιπώρου στέκουν ως άξιοι υπασπιστές, με μεγάλη γκάμα από sours όπως το Mamakilla με passion fruit, βερίκοκο και σπόρους μουστάρδας, αλλά και signature δημιουργίες σαν το καταπράσινο Laguna Shimpe, με βότκα αρωματισμένη με μετσοβόνε, χειροποίητη σόδα από αγγούρι, γιασεμί και ιαπωνικό λεμόνι.

Nikkei

Η ιδιαίτερα ενισχυμένη wine list του "Nikkei" κρύβει ακόμη μια βεντάλια από επιλογές, ενώ την εμπειρία κλείνουν τα signature deserts, βάζοντας την πληθωρική σφραγίδα τους σ’ αυτή την όαση της καλοκαιρινής Αθήνας, που μας κάνει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
10/07/2025

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.