Μια μαγική συνθήκη είναι αυτή που δημιουργεί ο κατάφυτος κήπος της καλοκαιρινής έδρας του "Nikkei", που απλώνει στα ψηλά της πλατείας Δεξαμενής μια σικ εκδοχή των τροπικών μας ονείρων, με "στέγη" του έναν ουρανό από πολύχρωμα νήματα, που κάνουν κόρτε στα αστέρια της αθηναϊκής νύχτας, φωτίζοντας παράλληλα τη διαδρομή που χαράζει η μπάρα κι η κουζίνα του προς την καρδιά της περουβιανής γεύσης.
Οδηγοί μας σ’ αυτό το ταξίδι προς τον εξωτισμό είναι όπως πάντα ο ταλαντούχος σεφ του "Nikkei" Σπύρος Μαυροειδής και η εξαιρετική bar-lady Μαίρη Ταλαιπώρου, οι οποίοι μας υποδέχονται φέτος το καλοκαίρι με ολοκαίνουργιες ιαπωνοπερουβιανές γεύσεις και δημιουργικά κοκτέιλ. Το Nikkei ceviche με μυλοκόπι, γαρίδα, καλαμάρι tempura, κουμκουάτ, king bora & cancha corn, τα tacos με χταπόδι, τσορίθο και daikon και οι gyozas με pata negra, παρμεζάνα με τρούφα και μανιτάρια shiitake είναι μερικά από τα σταθερά μας φαβορί, ενώ η λίστα με τα sushi rolls περιλαμβάνει hits όπως το nigiri φουαγκρά με τζίντζερ, gastric sauce και πιπέρι sansho και το χτένι με kimchi, sriracha κρέμα, kizami wasabi και μαύρη τραγανή κινόα.
Πλάι στα πιάτα, τα γαστρονομικά κοκτέιλ της Μαίρης Ταλαιπώρου στέκουν ως άξιοι υπασπιστές, με μεγάλη γκάμα από sours όπως το Mamakilla με passion fruit, βερίκοκο και σπόρους μουστάρδας, αλλά και signature δημιουργίες σαν το καταπράσινο Laguna Shimpe, με βότκα αρωματισμένη με μετσοβόνε, χειροποίητη σόδα από αγγούρι, γιασεμί και ιαπωνικό λεμόνι.
Η ιδιαίτερα ενισχυμένη wine list του "Nikkei" κρύβει ακόμη μια βεντάλια από επιλογές, ενώ την εμπειρία κλείνουν τα signature deserts, βάζοντας την πληθωρική σφραγίδα τους σ’ αυτή την όαση της καλοκαιρινής Αθήνας, που μας κάνει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της