Ένα μικρό "Hong Kong" στη Θηβών

Bao buns, sushi, noodles και όχι μόνο δίνουν τον τόνο σε ένα μαγαζί που φτιάχτηκε με αγάπη για την Ασία στο Περιστέρι.

hongkong1

Καμαρούλα μια σταλιά αλλά ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο είναι το "Hong Kong" που δημιούργησαν η Τζο Καφετζή και ο σύζυγος της και σεφ Στάθης Ζέρβας, θέλοντας να προσφέρουν το γευστικό απόσταγμα 2,5 χρόνων ζωής κι εργασίας στη μακρινή πόλη της Ασίας που τους πήρε τα μυαλά. Άμα τη επιστροφή τους στα πάτρια εντόπισαν τον γωνιακό χώρο πάνω στο πηγαινέλα της Θηβών στο Περιστέρι, ο οποίος τους θύμισε όλα εκείνα τα μικρά μέρη που αγαπούσαν να ξετρυπώνουν για φαγητό στο Χονγκ Κονγκ, και αποφάσισαν να τον μετατρέψουν σε ένα "σπίτι" όπως αποκαλούν χαϊδευτικά και οι δυό το μαγαζί τους, όπου εκείνη υποδέχεται τον κόσμο σαν φιλόξενη οικοδέσποινα και εκείνος μαγειρεύει στην ανοικτή κουζίνα. 

hongkong2

Κάποιες θέσεις υπάρχουν για φαγητό κοντά της, άλλες τόσες μπροστά στις τζαμαρίες, καθώς και λίγα τραπέζια όπου τρως υπό το χαρούμενο βλέμμα της μικρής Μπαλού και αγαπημένης φίλης του ζευγαριού, σε μια εντυπωσιακή αερογραφία φιλοτεχνημένη από τον γνωστό καλλιτέχνη Nathan Makris. "Στον κατάλογο μας συγκεντρώσαμε πιάτα που αποτυπώνουν τα διαφορετικά πρόσωπα της ασιατικής κουζίνας, χωρίς να λείπουν οι δυτικές πινελιές που τα κάνουν πιο εύληπτα για τη δική μας κουλτούρα" εξηγεί η Τζο, καθώς μου φέρνει δροσερά και πικάντικα ρολάκια γαρίδας, τυλιγμένα σε διάφανο φύλλο ρυζιού. Ακτινοβολούν κόλιανδρο και sisho, και συνοδεύονται από εξαιρετική χειροποίητη fish sauce που ξεδιπλώνει το αλμυρό, το δροσερό και το γλυκό κατά κύματα. 

hongkong3

Από τα ορεκτικά επιλέγω επίσης τα τηγανιτά spring roll με μαδημένο χοιρινό, που μπορεί η σάρκα τους να είναι πιο στακάτη από το επιθυμητό, έχουν όμως ζουμερή κρεατένια γέμιση ενισχυμένη με κάρυ και γάλα καρύδας που τα πηγαίνει κατά Ινδία μεριά. Ανοίγοντας το κεφάλαιο των bao buns, τα tsar siou έρχονται με διαολεμένα νόστιμη και πικάντικη πανσέτα μέσα σε αφράτο χειροποίητο ψωμάκι που "σφραγίζουν" με το λογότυπο του μαγαζιού, ενώ ενδιαφέρον έχει και η ενότητα των dim sum, αν κρίνω από το jaffe με καλοφτιαγμένο dumpling στον ατμό και γέμιση από μοσχαρίσιο κιμά, τζίντζερ και λάδι τρούφας. 

Δεν λείπουν ακόμα τα noodles στο wok, όπως το pad kong με νόστιμες γαρίδες και τραγανό αμύγδαλο που εμπνέεται από το pad thai, αλλά και μια κολεξιόν από sushi, είτε πιο λιτά όπως το λαβράκι με λουίζα και λάιμ είτε πιο φαντεζί όπως το ΗΚ με σολομό, αβοκάντο, miso από calamansi και τραγανό φύκι hijiki. Για το τέλος, αξίζει να τιμήσετε τη δική τους "ασιατική" εκδοχή για το προφιτερόλ, με χειροποίητα σου που γεμίζουν με κρέμα από yuzu και σερβίρουν με γκανάς σοκολάτας και τσάι matcha. 

Θηβών 153, Περιστέρι, 2105759259, τιμή: € 20 – 25

( + ) Ανακαλύψτε τα κοκτέιλ που "μαγειρεύει" η κουζίνα, όπως το Zombie με ένα blend ρουμιών, κουμκουάτ και άλλα εσπεριδοειδή. 
( - ) Στο πιάτο beef rendang το μοσχάρι θυμίζει πολύ έντονα ελληνικό μαγειρευτό και δεν συνάδει με τα υπόλοιπα εξωτικά στοιχεία όπως η καρύδα και το galangal.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Hong Kong

Θηβών 153, Περιστέρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.