Το "Lost Athens" δείχνει τον νέο εαυτό του

Με το νέο του μενού, το καλοφαγικό σουξέ του Παγκρατίου ανεβάζει το γαστρονομικό του προφίλ, ενώ η κάβα εντοπίζει διαμαντάκια του orange και natural οινικού τοπίου Ελλάδας και Ευρώπης.

Lost Athens

Μαζί με το νέο του μενού, παρουσιάζει και μια νέα σελίδα στη διαδρομή του αυτές τις μέρες το "Lost Athens", το καλοφαγικό σουξέ του Παγκρατίου, που επανακαλιμπράρει την εστιατορική του πρόταση και αλλάζει level στο γαστρονομικό του προφίλ, επιβεβαιώνοντας  τη δυναμική του ως ένα συνεχώς εξελισσόμενο γευστικό project, που απολαμβάνει να βρίσκει νέα πρόσωπα, χωρίς να χάνει τον εαυτό του.

Το "Lost Athens" δείχνει τον νέο εαυτό του - εικόνα 1

Το εύρημα των πρώτων μενού, για παράδειγμα, που χωρίζονταν σε πιάτα για το χέρι, το πιρούνι, το μαχαίρι και το κουτάλι, έδωσαν στις πρώτες σεζόν του μαγαζιού την ορμή του εξωτικού, βοηθώντας το να εδραιωθεί ως μια εναλλακτική πρόταση στην πολυπρόσωπη γειτονιά της Αρχελάου. Μια πρόταση που ανακάτευε street αλητεία με comfort στρογγυλάδα, για να βρει στον κοινό τους τόπο το γευστικό αποτύπωμα μιας no bullshit γευστικής εμπειρίας αξιώσεων. Τώρα, με το gimmick αυτό να έχει κάνει τον κύκλο του, η έμφαση πέφτει πλέον στα ίδια τα πιάτα, που φέρνουν στο τραπέζι μια πιο κατασταλαγμένη εστιατορική πρόταση, όπου οι διεθνείς επιρροές της ομάδας (με προεξέχοντες τον νεαρό σεφ Γιώργο Ζαχείλα και τον restaurateur των επιτυχιών, Βασίλη Στεφανάκη) βρίσκουν δημιουργική διέξοδο σε μενού πιο συμβατικό μεν, αταξινόμητο και τολμηρό δε, με προορισμό μια casual εκδοχή του fine dining.

Έτσι, αναλλοίωτη μένει η εναλλακτική urban αύρα που αποπνέουν χώρος και θαμώνες εξίσου, με τη νέο-μποέμ αυθεντικότητα της σάλας να βρίσκει αντανάκλαση και στη φιλοσοφία της κουζίνας, που σερβίρει μοντέρνο και νόστιμο φαγητό με τεχνική αρτιότητα και μοντέρνα εικόνα, ισορροπώντας το ινσταγκραμικό με το ουσιαστικό. Ισορροπία που σιγοντάρει και ο νεαρός Γιώργος Καραμπίνης, έχοντας συλλέξει για τη wine list του "Lost Athens", μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ετικέτες του natural και orange αμπελώνα, εντός κι εκτός συνόρων.

Ταρτάρ μοσχαριού με φύλλο κρούστας και aioli Lost Athens

Στην πρώτη μας επίσκεψη σ’ αυτή τη νέα σελίδα του εστιατορίου, απολαύσαμε το μοσχαρίσιο ταρτάρ να φτάνει στο τραπέζι με αφράτο κόψιμο στο κρέας και σιγοντάρισμα στις υφές από το λεπτό φύλλο κρούστας που το συνόδευε, αλλά και χάρμα τις ντελικάτες οξύτητες από καπνιστό aioili που ντρεσάριζε το πιάτο. Παράλληλα, το σκουμπρί με τη φακή beluga και το gel από yuzu, αν και σηκώνει ραφινάρισμα στο δέσιμο των περιφερειακών στοιχείων του, ήταν εύστοχο στο contrast της λιπαρής του σάρκας με το ευγενικό πάστωμα και το στακάτο καψάλισμα.

Highlight της βραδιάς, το παντζάρι σε γκασπάτσο πατζαριού – φράουλας, με το γκερεμέζι να δίνει ωραίο contrast και το κράκερ φιστικιού να γειώνει τη μπουκιά, ήταν ένα κομψό δείγμα δημιουργικής ελληνικότητας, ενώ τα agnolotti που έρχονται γεμιστά με μοσχαρίσιο ραγού και κρέμα παρμεζάνας, αν και χρειάζονται λίγη μαμαδίστικη αγάπη στο μαγειρευτό κρεατάκι, για να αντισταθούν στην ισοπεδωτική δριμύτητα του τυριού τους, ήταν άρτια στην τεχνική τους, με σωστό βράσιμο στο ζυμαρικό κι ωραίο δάγκωμα στη γέμιση – σημάδια ενθαρρυντικά για ένα στέκι που γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό όταν ανοίγει ο καιρός, κι ανοίγουν μαζί και οι μεγάλες τζαμαρίες προς το πεζοδρόμιο της Αρχελάου.

Παντζάρι Γκερεμέζι Lost Athens

(+) Ατμόσφαιρα, μενού και σέρβις δίνουν έναν ευπρόσδεκτο ορισμό στην έννοια του casual fine dining, με την κουζίνα να έχει ανέβει επίπεδο επανακαλιμπράροντας την εστιατορική της πρόταση.

(-) Τόσο η τιραμισού με baba au rum και ganache από καφέ, όσο και η κρέμα λεμονιού με λευκή σοκολάτα και λουίζα υπέφεραν στις υφές τους, υπογραμμίζοντας δυσαρμονία κυρίως πιάτων και γλυκών.

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Athens

Αρχελάου 7, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.