Το "Lost Athens" δείχνει τον νέο εαυτό του

Με το νέο του μενού, το καλοφαγικό σουξέ του Παγκρατίου ανεβάζει το γαστρονομικό του προφίλ, ενώ η κάβα εντοπίζει διαμαντάκια του orange και natural οινικού τοπίου Ελλάδας και Ευρώπης.

Lost Athens

Μαζί με το νέο του μενού, παρουσιάζει και μια νέα σελίδα στη διαδρομή του αυτές τις μέρες το "Lost Athens", το καλοφαγικό σουξέ του Παγκρατίου, που επανακαλιμπράρει την εστιατορική του πρόταση και αλλάζει level στο γαστρονομικό του προφίλ, επιβεβαιώνοντας  τη δυναμική του ως ένα συνεχώς εξελισσόμενο γευστικό project, που απολαμβάνει να βρίσκει νέα πρόσωπα, χωρίς να χάνει τον εαυτό του.

Το "Lost Athens" δείχνει τον νέο εαυτό του - εικόνα 1

Το εύρημα των πρώτων μενού, για παράδειγμα, που χωρίζονταν σε πιάτα για το χέρι, το πιρούνι, το μαχαίρι και το κουτάλι, έδωσαν στις πρώτες σεζόν του μαγαζιού την ορμή του εξωτικού, βοηθώντας το να εδραιωθεί ως μια εναλλακτική πρόταση στην πολυπρόσωπη γειτονιά της Αρχελάου. Μια πρόταση που ανακάτευε street αλητεία με comfort στρογγυλάδα, για να βρει στον κοινό τους τόπο το γευστικό αποτύπωμα μιας no bullshit γευστικής εμπειρίας αξιώσεων. Τώρα, με το gimmick αυτό να έχει κάνει τον κύκλο του, η έμφαση πέφτει πλέον στα ίδια τα πιάτα, που φέρνουν στο τραπέζι μια πιο κατασταλαγμένη εστιατορική πρόταση, όπου οι διεθνείς επιρροές της ομάδας (με προεξέχοντες τον νεαρό σεφ Γιώργο Ζαχείλα και τον restaurateur των επιτυχιών, Βασίλη Στεφανάκη) βρίσκουν δημιουργική διέξοδο σε μενού πιο συμβατικό μεν, αταξινόμητο και τολμηρό δε, με προορισμό μια casual εκδοχή του fine dining.

Έτσι, αναλλοίωτη μένει η εναλλακτική urban αύρα που αποπνέουν χώρος και θαμώνες εξίσου, με τη νέο-μποέμ αυθεντικότητα της σάλας να βρίσκει αντανάκλαση και στη φιλοσοφία της κουζίνας, που σερβίρει μοντέρνο και νόστιμο φαγητό με τεχνική αρτιότητα και μοντέρνα εικόνα, ισορροπώντας το ινσταγκραμικό με το ουσιαστικό. Ισορροπία που σιγοντάρει και ο νεαρός Γιώργος Καραμπίνης, έχοντας συλλέξει για τη wine list του "Lost Athens", μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ετικέτες του natural και orange αμπελώνα, εντός κι εκτός συνόρων.

Ταρτάρ μοσχαριού με φύλλο κρούστας και aioli Lost Athens

Στην πρώτη μας επίσκεψη σ’ αυτή τη νέα σελίδα του εστιατορίου, απολαύσαμε το μοσχαρίσιο ταρτάρ να φτάνει στο τραπέζι με αφράτο κόψιμο στο κρέας και σιγοντάρισμα στις υφές από το λεπτό φύλλο κρούστας που το συνόδευε, αλλά και χάρμα τις ντελικάτες οξύτητες από καπνιστό aioili που ντρεσάριζε το πιάτο. Παράλληλα, το σκουμπρί με τη φακή beluga και το gel από yuzu, αν και σηκώνει ραφινάρισμα στο δέσιμο των περιφερειακών στοιχείων του, ήταν εύστοχο στο contrast της λιπαρής του σάρκας με το ευγενικό πάστωμα και το στακάτο καψάλισμα.

Highlight της βραδιάς, το παντζάρι σε γκασπάτσο πατζαριού – φράουλας, με το γκερεμέζι να δίνει ωραίο contrast και το κράκερ φιστικιού να γειώνει τη μπουκιά, ήταν ένα κομψό δείγμα δημιουργικής ελληνικότητας, ενώ τα agnolotti που έρχονται γεμιστά με μοσχαρίσιο ραγού και κρέμα παρμεζάνας, αν και χρειάζονται λίγη μαμαδίστικη αγάπη στο μαγειρευτό κρεατάκι, για να αντισταθούν στην ισοπεδωτική δριμύτητα του τυριού τους, ήταν άρτια στην τεχνική τους, με σωστό βράσιμο στο ζυμαρικό κι ωραίο δάγκωμα στη γέμιση – σημάδια ενθαρρυντικά για ένα στέκι που γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό όταν ανοίγει ο καιρός, κι ανοίγουν μαζί και οι μεγάλες τζαμαρίες προς το πεζοδρόμιο της Αρχελάου.

Παντζάρι Γκερεμέζι Lost Athens

(+) Ατμόσφαιρα, μενού και σέρβις δίνουν έναν ευπρόσδεκτο ορισμό στην έννοια του casual fine dining, με την κουζίνα να έχει ανέβει επίπεδο επανακαλιμπράροντας την εστιατορική της πρόταση.

(-) Τόσο η τιραμισού με baba au rum και ganache από καφέ, όσο και η κρέμα λεμονιού με λευκή σοκολάτα και λουίζα υπέφεραν στις υφές τους, υπογραμμίζοντας δυσαρμονία κυρίως πιάτων και γλυκών.

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Athens

Αρχελάου 7, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".