Στo "Forget About it" θα ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε για τα pizza spots

Το σκαμπρόζικο pizza bar των Βριλησσίων συνδυάζει τις ναπολετάνικες ζύμες του Αλμπέρτο Σιμιλίδη με τις δουλεμένες μείξεις του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου σε ένα στέκι που θα φέρει άρωμα από «The Clumsies» στα Βόρεια.

Forget about it

Ναπολετάνικες πίτσες με την υπογραφή του Αλμπέρτο Τέτο Σιμιλίδη, συνδυασμένες με δουλεμένες μείξεις από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, έχουμε ξαναφάει στο Κέντρο της Αθήνας, αφού αυτό το γαστροποτικό πάντρεμα ήταν ένα από τα συστατικά της επιτυχίας του "Odori". Τώρα, οι δυο τους ανεβαίνουν στα βόρεια για να στήσουν το "Forget About it": ένα pizza bar concept που θα ανοίξει τις επόμενες μέρες από την ομάδα των Θάνου Τσουνάκα ("The Clumsies"), Ηλία Μπόγδανο, Νίκο Κοσκινά, Βασίλη Ζώη, Γιώργο Στενό και Χρήστο Καβράκο ("The Roosters"), με σκοπό να μας κάνει να... ξεχάσουμε όσα ξέραμε για την πίτσα.

Για παράδειγμα, σπιτικό pesto βασιλικού με φυστίκι Αιγίνης, kale και κονφί λεμονιού, ή κρέμα καρμπονάρα με guanciale, καπνιστό αλάτι και παστεριωμένο κρόκο, είναι δύο μερικά μονάχα από τα toppings που θα ετοιμάζει ο Αλμπέρτο στην κουζίνα του νέου spot, το οποίο θα μοιράζει τη δράση του σε δύο επιλογές: είτε καθιστές στη μοντέρνα pop σάλα του, είτε on the go, με εξίσου αναπάντεχες χεράτες προτάσεις.

Forget About It Βριλήσσια

Μικρές pizette με καλαμπρέζικη spianata, μαραθόσπορο και σπιτικό λάδι τσίλι, ή με τραγανό πορτομπέλο και μπεσαμέλ κουνουπιδιού με τρούφα φιγουράρουν ήδη στις on the go επιλογές του μενού, που συμπληρώνεται από panuozzi (σκεφτείτε τα σαν panini, αλλά με ζύμη πίτσας) που μέσα τους θα κλείνουν από τραγανό κοτόπουλο με coleslaw πράσινου μήλου και καμμένο βούτυρο, μέχρι μαρμελάδα μοσχάρι με BBQ cranberry, gorgonzola και ρόκα, ενώ αφράτες σαλάτες όπως αυτή το Καίσαρα με καμένο λάχανο και μαδημένο κοτόπουλο, βάζουν έμφαση στο δίλημμα του should I stay or should I go.

Γι’ αυτούς που θα πιάνουν τραπέζι, πάντως, τη δυσκολία να το αφήσουν θα ανεβάζουν τα cocktails του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, που έχει ετοιμάσει για το "Forget About it" μια λίστα με διαχρονικά easy going φαβορί, είτε πειραγμένα, είτε στην κλασική τους μορφή. Το Berries Americano, για παράδειγμα, φέρνει έξτρα καλοκαιρινή νότα στο αγαπημένο long drink, ενώ το Negroni Classico θα ταιριάζει περίφημα με τη λίστα των bar foods, που περιλαμβάνει από πειραγμένα arancini με κρέμα τρούφας, πεκορίνο και σπαγγέτι αντί για ρύζι, μέχρι μπρουσκέτες με καβούρι, πέστο αβοκάντο και φινόκιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.