Η "Τζουτζούκα" μαγειρεύει νέες γεύσεις

Το καινούργιο μενού στη μοντέρνα ταβέρνα του Ρουφ υπογράφει ο Γιώργος Παπανδρέου.

tzoutzouka

Η καινούργια χρονιά ήρθε με νέο επικεφαλής σεφ στην όμορφη γαστροταβέρνα "Τζουτζούκα" που άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι στου Ρουφ. Έτσι, τα πιάτα που βγαίνουν εδώ και λίγες ημέρες από την ανοικτή κουζίνα έχουν την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου και συντονίζονται σε μοντέρνες ελληνικές συχνότητες. Ανάμεσα στα πιάτα της αρχής φιγουράρουν ενδιαφέροντα ωμά όπως το τιραντίτο από λαβράκι σε ζωμό ντομάτας με εσπεριδοειδή, αλλά και προτάσεις μερακλίδικες σαν το μοσχαρίσιο μεδούλι με μαϊντανό, κρεμμύδι και τσίλι ή το λαχματζούν με αρνίσιο κιμά και σουμάκ. Στα κύρια υπάρχουν ζυμαρικά σαν τις λιτές χυλοπίτες με καμμένη μυζήθρα, πιάτα με θαλασσινά όπως το ψάρι ημέρας στη σχάρα με σπανάκι φρικασέ, αλλά και προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας. Την εικόνα συμπληρώνουν σαλάτες και γλυκά, ανάμεσα στα οποία και μια πρωτότυπη μηλόπιτα σε στιλ μιλφέιγ με καραμέλα και κανέλλα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Τζουτζούκα

Βασιλείου του Μεγάλου 32, Ρουφ
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.