6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή

Έξι spots χαρτογραφούν τη γεύση μιας πιάτσας που, παρά την ξενοδοχοποίησή της, διατηρεί ζωηρό και ανένταχτο το ταμπεραμέντο της.

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή

Ταβέρνες με ιστορία, burgers με τσαγανό, pizza με κοσμοπολιτισμό και στέκια με νοστιμιά που εκτείνεται κι εκτός του μενού· έξι spots χαρτογραφούν τη γεύση μιας πιάτσας που, παρά την ξενοδοχοποίησή της, διατηρεί ζωηρό και ανένταχτο το ταμπεραμέντο της.

Po’ Boys

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 1

Ξεκίνησε ως food truck κι αυτή την αύρα κρατάει ακόμη στο στήσιμο της ανοιχτής κουζίνας του, απ’ την οποία βγαίνουν λαχταριστά slow cooked χοιρινά παϊδάκια, briskets και pork bellies που, μαζί με τα smashed burgers του, αποτελούν τον σκληρό πυρήνα μιας γεύσης βγαλμένης κατευθείαν απ’ τα BBQ του αμερικάνικου Νότου.

Zampano

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 2

Στέκι με όνομα εμπνευσμένο από ταινία του Φελίνι (συγκεκριμένα το «La Strada»), δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο εκλεκτικιστικό απ’ το «Zampano». Αποτελεί γευστική έκφραση του αδελφού hostel «City Circus», κρατά όμως δική του ταυτότητα, την οποία εκφράζει όχι μόνο στην κομψή ελληνική κουζίνα, αλλά και στην προσεγμένη κάβα του.

Crust

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 3

Με νεοϋορκέζικο αέρα στα αφράτα slices και αφοσίωση στα καλά υλικά για τα πληθωρικά toppings του, το «Crust» έγινε το αντίδοτο στις λιγούρες των early adopters της Πρωτογένους κι εδραιώθηκε ως streetfood φάρος της γειτονιάς, με το δρομάκι του να μεταλλάσσεται σε post-hipster σταθερά, όπου το alternative παρτάρει με τη μεϊνστριμιά.

Monster Burgers & Beers

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 4

Premium υλικά και περιπετειώδη διάθεση βάζει ανάμεσα στα ψωμάκια του ο δεύτερος πόλος street καλοφαγίας στην Πρωτογένους. Έχτισε στρατιά φανατικών χάρη σε πληθωρικά burgers από εκλεκτά κρέατα και vegan εναλλακτικές, αλλά και σε μια από τις πιο ενημερωμένες κολεξιόν μπίρας (με κάμποσες αποκλειστικότητες) στην Αθήνα.

Νικήτας

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 5

Καθημερινό ραντεβού των ορκισμένων θαμώνων και σημείο αναφοράς της γειτονιάς πολύ πριν εκείνη γίνει trendy στα ‘00s, ο «Νικήτας» είναι μια χωροχρονική σταθερά που ξανανεβαίνει τα τελευταία χρόνια, ενώ τα πιάτα-αστέρια του, όπως το –καλύτερο του κέντρου– κοντοσούβλι, παραμένουν αναλλοίωτα αυθεντικά.

Το Λοκάλι

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή - εικόνα 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Με την πλατεία του παλιού Cine Ψυρρή για αυλή και μια αίσθηση σοφιστικέ χαλαρότητας, το «Λοκάλι» έχει μαρκαριστεί ως το πιο hot στέκι της γειτονιάς τα τελευταία χρόνια, μιξάροντας μοντερνισμό και παράδοση, σε ένα κόνσεπτ νεοταβέρνας με νεύρο. Φέτος, τις γεύσεις ανεβάζει ακόμη περισσότερο ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Monster Burgers & Beers

Πρωτογένους 8, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Νικήτας

Αγ. Αναργύρων 19, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.