Τηλέμαχος Art Grill: All time meat classic

Όταν κάποτε γραφτεί ένα βιβλίο για την ιστορία του κρέατος στην Ελλάδα, το κεφάλαιο για το «Τηλέμαχος Art Grill» θα είναι σίγουρα από τα μεγαλύτερα

Τηλέμαχος Art Grill: All time meat classic

Όταν κάποτε γραφτεί ένα βιβλίο για την ιστορία του κρέατος στην Ελλάδα, το κεφάλαιο για το «Τηλέμαχος Art Grill» θα είναι σίγουρα από τα μεγαλύτερα. Το όμορφο κηφισιώτικο εστιατόριο με τη μακρά ιστορία, που κρατά από τη δεκαετία του 1950, μπορεί άνετα να υπερηφανευτεί ότι πυροδότησε την εξάπλωση της σύγχρονης κρεοφαγίας όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και έξω από αυτή. Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, οι σπάνιες κοπές που κατόπιν καθιερώθηκαν κι επικράτησαν, τα άριστα σιτέματα (εδώ πρωτομάθαμε τι θα πει dry aging) και ασφαλώς η αλάνθαστη τεχνική στη διαχείριση και το ψήσιμο ήταν ανέκαθεν τα όπλα που χρησιμοποίησαν ο Γιώργος και ο Κώστας Τσιλιγκίρης για να μας μυήσουν στην τέχνη της απόλαυσης του κρέατος και να κρατούν το «Τηλέμαχος Art Grill» σταθερά ψηλά στην ατζέντα των κρεατοφάγων ολόκληρου του λεκανοπεδίου.

Τηλέμαχος Art Grill: All time meat classic - εικόνα 1

Κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε, και ειδικά τώρα το καλοκαίρι που η δράση μεταφέρεται έξω, κάτω από τα μεγάλα δροσερά δέντρα της αυλής, το απολαυστικό σενάριο φέρνει πάντα στο κέντρο του τραπεζιού ορισμένα πιάτα που έχουν πλέον αποκτήσει τη στόφα του κλασικού. Είναι, λόγου χάρη, η ανεπανάληπτη βοδινή σπαλομπριζόλα του ενός κιλού, το σουβλάκι από πρόβατο, το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι μαύρου χοίρου, το χυμώδες αρνάκι στη σούβλα που δημιουργούν μαζί με άλλους πειρασμούς τον κρεάτινο άξονα στον οποίο κινείται το εστιατόριο

Τηλέμαχος Art Grill: All time meat classic - εικόνα 2

Τριγύρω τους θα βρείτε ακόμα μια μεγάλη σειρά από ορεκτικά και σαλάτες, ανάμεσα στα οποία δίνουν τον τόνο η ξεχωριστή καροτοσαλάτα με κάρι, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και οι λαδερές μελιτζάνες από το οικογενειακό κτήμα που μαγειρεύονται με πολίτικη συνταγή, χωρίς να λείπουν οι καλοφτιαγμένες πίτες με χειροποίητο φύλλο όπως η κρεατόπιτα και η κολοκυθόπιτα. Η wine list, πλούσια και ζηλευτή, προτείνει μια ευρεία γκάμα επιλογών από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και ωραία νοτιοαφρικάνικα κρασιά που εισάγουν οι ίδιοι και αξίζει να ανακαλύψετε.

Περισσότερες πληροφορίες

Τηλέμαχος Art Grill

Φραγκοπούλου 19, Κάτω Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.