Ιωλκός: Το Αιγαίο στο πιάτο

Μαγαζί αναφοράς στα φρέσκα θαλασσινά και το σπαρταριστό ψάρι, που καταφθάνει στη χορταστική ψαριέρα της εισόδου απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη των ελληνικών θαλασσών.

Ιωλκός: Το Αιγαίο στο πιάτο

Μαγαζί ταυτισμένο… γονιδιακά με τη βολιώτικη καταγωγή των ιδιοκτητών του, η «Ιωλκός» (αρχαία ονομασία του Βόλου), έχει εδραιωθεί στη Γλυφάδα ως μαγαζί αναφοράς στα φρέσκα θαλασσινά και το σπαρταριστό ψάρι, που καταφθάνει στη χορταστική ψαριέρα της εισόδου απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη των ελληνικών θαλασσών.

Ιωλκός: Το Αιγαίο στο πιάτο - εικόνα 1

Η αυθεντική θαλασσινή αψάδα των πρώτων υλών, όμως, δεν είναι η μόνη ζωηράδα που ξεχωρίζει στο πιάτο: το μενού, με την επιμέλεια του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα και της ομάδας του, φέρνει στη νέα σεζόν της «Ιωλκού» μιαν άλλη, ολοκαίνουργια σπιρτάδα, με δημιουργίες φτιαγμένες εξ ολοκλήρου επιτόπου, ωμοφαγικές προτάσεις με ανεβασμένες στροφές και tailor made δυνατότητες, αλλά και ζυμαρικά και ριζότι που δεν περιορίζονται στις προτάσεις του μενού, αφού η κουζίνα είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να ικανοποιεί ακόμη και εμπνεύσεις του πελάτη.

Ιωλκός: Το Αιγαίο στο πιάτο - εικόνα 2

Φυσικά, πιάτα όπως τα λινκγουίνι με γαρίδες, φρέσκια και λιαστή ντομάτα και βασιλικό, τα σκιουφιχτά με καβουρόψιχα, γαρίδες, σαφράν και πιπεριά Φλωρίνης ή το φιλέτο από ψάρι ημέρας σε φρικασέ με σέσκουλα, σπανάκι και μυρώνια δεν χωράνε και πολλές παραλλαγές, όμως ολόφρεσκες και κατακόκκινες γαρίδες Κοιλάδας, αστακοί και κολοχτύπες, αλλά και τόνοι, λαβράκια και γάμπαρες, βγαίνουν από την ψαριέρα και σερβίρονται όπως τα τραβάει η όρεξη του πελάτη (από σεβίτσε μέχρι γιουβετσάδες), ενώ η αύρα χαλαρής ψαροφαγίας που φέρνει μαζί της η λογική του βολιώτικου τσιπουράδικου εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στα ολόφρεσκα μεζεδάκια με τη σπιτίσια γευστική αβρότητα, που σερβίρονται στη μέση, είτε ως ορεκτικά είτε ως αυτόφωτοι αστέρες πιο casual εξορμήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιωλκός

Ζέππου 15, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.