Ιωλκός: Το Αιγαίο στο πιάτο

Μαγαζί αναφοράς στα φρέσκα θαλασσινά και το σπαρταριστό ψάρι, που καταφθάνει στη χορταστική ψαριέρα της εισόδου απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη των ελληνικών θαλασσών.

Ιωλκός: Το Αιγαίο στο πιάτο

Μαγαζί ταυτισμένο… γονιδιακά με τη βολιώτικη καταγωγή των ιδιοκτητών του, η «Ιωλκός» (αρχαία ονομασία του Βόλου), έχει εδραιωθεί στη Γλυφάδα ως μαγαζί αναφοράς στα φρέσκα θαλασσινά και το σπαρταριστό ψάρι, που καταφθάνει στη χορταστική ψαριέρα της εισόδου απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη των ελληνικών θαλασσών.

Ιωλκός: Το Αιγαίο στο πιάτο - εικόνα 1

Η αυθεντική θαλασσινή αψάδα των πρώτων υλών, όμως, δεν είναι η μόνη ζωηράδα που ξεχωρίζει στο πιάτο: το μενού, με την επιμέλεια του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα και της ομάδας του, φέρνει στη νέα σεζόν της «Ιωλκού» μιαν άλλη, ολοκαίνουργια σπιρτάδα, με δημιουργίες φτιαγμένες εξ ολοκλήρου επιτόπου, ωμοφαγικές προτάσεις με ανεβασμένες στροφές και tailor made δυνατότητες, αλλά και ζυμαρικά και ριζότι που δεν περιορίζονται στις προτάσεις του μενού, αφού η κουζίνα είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να ικανοποιεί ακόμη και εμπνεύσεις του πελάτη.

Ιωλκός: Το Αιγαίο στο πιάτο - εικόνα 2

Φυσικά, πιάτα όπως τα λινκγουίνι με γαρίδες, φρέσκια και λιαστή ντομάτα και βασιλικό, τα σκιουφιχτά με καβουρόψιχα, γαρίδες, σαφράν και πιπεριά Φλωρίνης ή το φιλέτο από ψάρι ημέρας σε φρικασέ με σέσκουλα, σπανάκι και μυρώνια δεν χωράνε και πολλές παραλλαγές, όμως ολόφρεσκες και κατακόκκινες γαρίδες Κοιλάδας, αστακοί και κολοχτύπες, αλλά και τόνοι, λαβράκια και γάμπαρες, βγαίνουν από την ψαριέρα και σερβίρονται όπως τα τραβάει η όρεξη του πελάτη (από σεβίτσε μέχρι γιουβετσάδες), ενώ η αύρα χαλαρής ψαροφαγίας που φέρνει μαζί της η λογική του βολιώτικου τσιπουράδικου εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στα ολόφρεσκα μεζεδάκια με τη σπιτίσια γευστική αβρότητα, που σερβίρονται στη μέση, είτε ως ορεκτικά είτε ως αυτόφωτοι αστέρες πιο casual εξορμήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιωλκός

Ζέππου 15, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Makris Athens ξεκινά μια σειρά από άχαστα 4-hands dinners για το 2026

Αρχή στις 27/01, με τον διάστερο σεφ Dominik Hartmann από το εστιατόριο Magdalena, στο Σβυτς της Ελβετίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
31/12/2025

New Year, New Sounds στο 'Sister'

Το θαυμάσιο bar-restaurant του Ψυχικού ξεκινά μουσικά το νέο έτος.

Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίσαμε το 2025

Καφενεία και αναψυκτήρια, ταβέρνες και μητροπολιτικά στέκια, κουζίνες μακρινές και κοντινές - όλα τα φρέσκα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν κάτι να πουν αυτή τη χρονιά.

Τα πρωινά της Πρωτοχρονιάς: Υποδεχόμαστε το 2026 με νοστιμιά από νωρίς

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποδεχτεί κανείς τη νέα χρονιά, αλλά λίγοι είναι τόσο ουσιαστικοί –και τόσο απολαυστικοί– όσο ένα πρωτοχρονιάτικο πρωινό ή ένα γενναιόδωρο brunch, που συνδυάζει άψογο σέρβις, μαγευτικές βίστες και – το κυριότερο – αξέχαστες γεύσεις. Ιδού μερικές στάσεις που αξίζουν μια θέση στο πρωτοχρονιάτικο GPS μας.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Λιγκουίνι με μάγουλα ροφού στου Παπαιωάννου

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Το πιο γκραν ρεστοράν της Αθήνας και η γεύση που μας άφησε

Το αριστοκρατικό εστιατόριο Tudor Hall, του ξενοδοχείου King George, κινείται σε νέα γαστρονομικά ύψη, με τους Αστέριο Κουστούδη και Νίκο Λειβαδιά να ανεβάζουν αισθητά τον πήχη.

Τι θα θυμόμαστε από το σύμπαν της γεύσης και των μπαρ το 2025

Πρόσωπα, εστιατόρια και μπαρ, υλικά και τάσεις, flops και αστέρια. Όλα όσα θα μνημονεύουμε από το ευ τρώγειν και ευ πίνειν σύμπαν για τη χρονιά που σύντομα μας αποχαιρετά.