Ο chef Fahd Kassem φέρνει τον Λίβανο στο «six d.o.g.s»

Γνωστός για ανατρεπτικά projects όπως το πάλαι ποτέ Tip the Chef, αλλά και πιο πρόσφατα οι Guerilla Chefs, ο Fahd Kassem αφήνει για λίγο το food truck του στην άκρη για να αναλάβει την κουζίνα του «six d.o.g.s».

Ο chef Fahd Kassem φέρνει τον Λίβανο στο «six d.o.g.s»

Λιβανέζικες μυρωδιές θα γεμίσουν την Αβραμιώτου αμέσως μετά την επανεκκίνηση της εστίασης, αφού ο chef Fahd Khassem, γνωστός για ανατρεπτικά projects όπως το πάλαι ποτέ Tip the Chef, αλλά και πιο πρόσφατα οι Guerilla Chefs, φέρνει τις γεύσεις της καταγωγής του στην κουζίνα του «six d.o.g.s», για ένα project που ετοιμάζεται καιρό.

Συγκεκριμένα, πιάτα που θα αντλούν από την λιβανέζικη παράδοση, αλλά θα αμπαλάρουν τη νοστιμιά τους με ανανεωτική προσέγγιση, θα γεμίσουν την πρωινή και μεσημεριανή κάρτα του «six d.o.g.s». Έτσι, πιάνοντας τον μίτο του ήδη πετυχημένου ταϊλανδέζικου βραδινού μενού, το ανήσυχο στέκι της Αβραμιώτου θα αντικαταστήσει τον μέχρι τώρα urban χαρακτήρα του breakfast & lunch μενού, εδραιώνοντας στις γεύσεις έναν αέρα εξωτισμού άκρως ταιριαστό με τον ζωηρό του κήπο.

Πολλά plant based πιάτα, αλλά και μπόλικο αρνάκι (κατά τα λιβανέζικα πρότυπα, όμως με ελληνική νοστιμιά) θα συνθέσουν το μενού που θα ξεκινά από νωρίς, με επιλογές πρωινού όπως το Beirut Breakfast, όπου βραστά αυγά, λιβανέζικα φούλια, μελάσες, ταχίνι και άλλες λιχουδιές, θα απλώνονται στο τραπέζι, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο το γευστικό παλίμψηστο του αθηναϊκό κέντρου.

Περισσότερες πληροφορίες

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"