Ο Έκτορας Μποτρίνι πάει Σαντορίνη για το «Selene»

Ο πολυβραβευμένος σεφ αναλαμβάνει τα ηνία του εμβληματικού εστιατορίου, υλοποιώντας μια συνεργασία που συζητούσε χρόνια με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη.

Ο Έκτορας Μποτρίνι πάει Σαντορίνη για το «Selene»

Μια μεταγραφή που δίνει νέα πνοή ελπίδας για σπουδαία πράγματα στον γαστρονομικό χάρτη της χώρας το ερχόμενο καλοκαίρι, είναι αυτή που ανακοίνωσε προ ολίγου ο βραβευμένος με 2 Χρυσούς Σκούφους σεφ Έκτορας Μποτρίνι, αποκαλύπτοντας την ανάληψη των ηνίων του εστιατορίου «Selene», μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Και δεδομένου ότι στο timeline του φιγουράρουν εσχάτως φωτογραφίες του εκλιπόντα Diego Maradona, ένας ποδοσφαιρικός τίτλος του στιλ «Μεταγραφή – Βόμβα» είναι απόλυτα ταιριαστός για να περιγράψει την σπουδαιότητα της συνεργασίας του κορυφαίου Έλληνα σεφ, με τον άκρως επιδραστικό restaurateur Γιώργο Χατζηγιαννάκη και το εμβληματικό εστιατορικό brand του.

«Μου πέρναγε κάποιες φορές από το μυαλό να συνεργαστώ [με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη]», γράφει ο Έκτορας Μποτρίνι, όμως «εμείς είχαμε το Etrusco, εκείνος το Selene, δυο από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της χώρας, με εκλεκτικές συγγένειες, αλλά και τόσο προσωποπαγή, που δεν ήταν εύκολο να βρεθεί πλαίσιο συνεργασίας», συμπληρώνει. «Να που ο χρόνος δημιουργεί συγκυρίες για να υλοποιήσεις και τις πιο απρόσιτές σου σκέψεις», συνεχίζει όμως, ανακοινώνοντας την έναρξη της συνεργασίας τους από το ερχόμενο καλοκαίρι. «“Συναντιέμαι” με τον άνθρωπο που πάντα θαύμαζα. Παίρνω τη σκυτάλη για να συνεχίσω, το όραμα του, με σεβασμό στην πορεία και το έργο του. Και, πιστέψτε με, δεν το βλέπω σαν μια «τυφλή μεταβίβαση» σκυτάλης∙ θα συνεχίσω δυναμικά τη δική του διαδρομή, κοιτώντας νοσταλγικά το χθες, αλλά στοχεύοντας στο μέλλον».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.