Ο Έκτορας Μποτρίνι πάει Σαντορίνη για το «Selene»

Ο πολυβραβευμένος σεφ αναλαμβάνει τα ηνία του εμβληματικού εστιατορίου, υλοποιώντας μια συνεργασία που συζητούσε χρόνια με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη.

Ο Έκτορας Μποτρίνι πάει Σαντορίνη για το «Selene»

Μια μεταγραφή που δίνει νέα πνοή ελπίδας για σπουδαία πράγματα στον γαστρονομικό χάρτη της χώρας το ερχόμενο καλοκαίρι, είναι αυτή που ανακοίνωσε προ ολίγου ο βραβευμένος με 2 Χρυσούς Σκούφους σεφ Έκτορας Μποτρίνι, αποκαλύπτοντας την ανάληψη των ηνίων του εστιατορίου «Selene», μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Και δεδομένου ότι στο timeline του φιγουράρουν εσχάτως φωτογραφίες του εκλιπόντα Diego Maradona, ένας ποδοσφαιρικός τίτλος του στιλ «Μεταγραφή – Βόμβα» είναι απόλυτα ταιριαστός για να περιγράψει την σπουδαιότητα της συνεργασίας του κορυφαίου Έλληνα σεφ, με τον άκρως επιδραστικό restaurateur Γιώργο Χατζηγιαννάκη και το εμβληματικό εστιατορικό brand του.

«Μου πέρναγε κάποιες φορές από το μυαλό να συνεργαστώ [με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη]», γράφει ο Έκτορας Μποτρίνι, όμως «εμείς είχαμε το Etrusco, εκείνος το Selene, δυο από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της χώρας, με εκλεκτικές συγγένειες, αλλά και τόσο προσωποπαγή, που δεν ήταν εύκολο να βρεθεί πλαίσιο συνεργασίας», συμπληρώνει. «Να που ο χρόνος δημιουργεί συγκυρίες για να υλοποιήσεις και τις πιο απρόσιτές σου σκέψεις», συνεχίζει όμως, ανακοινώνοντας την έναρξη της συνεργασίας τους από το ερχόμενο καλοκαίρι. «“Συναντιέμαι” με τον άνθρωπο που πάντα θαύμαζα. Παίρνω τη σκυτάλη για να συνεχίσω, το όραμα του, με σεβασμό στην πορεία και το έργο του. Και, πιστέψτε με, δεν το βλέπω σαν μια «τυφλή μεταβίβαση» σκυτάλης∙ θα συνεχίσω δυναμικά τη δική του διαδρομή, κοιτώντας νοσταλγικά το χθες, αλλά στοχεύοντας στο μέλλον».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.