«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες

Μικρό, αλλά φτιαγμένο με ιδιαίτερο μεράκι είναι το πολύ ατμοσφαιρικό resto-bar που βρήκε πολύ πρόσφατα τη θέση του στην όλο και πιο ενδιαφέρουσα urban πιάτσα που σχηματίζεται στου Μετς.

«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες

Οι δημιουργοί του «Huaca», η Ειρήνη Μπέκα και ο Παναγιώτης Λογοθέτης, θέλησαν να εκφράσουν με το επιχειρηματικό τους ντεμπούτο την αγάπη τους για την ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα, βάζοντας όμως στο παιχνίδι και τα ψαγμένα κοκτέιλ, τα οποία απολαμβάνεις καθισμένος αναπαυτικά στη μακριά μπάρα που διατρέχει το μαγαζί. Τριγύρω λίγα ψηλά τραπέζια, γιαπωνέζικες κερασιές στον έναν τοίχο, το μότο «Behave yourself» γραμμένο με neon φέγγει στο βάθος και στην ανοιχτή κουζίνα ακριβώς μπροστά σου tiradito, ceviche, causas και sushi έχουν την τιμητική τους.

«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες - εικόνα 1

Οι γεύσεις που επιμελείται ο ταλαντούχος Δημήτρης Κότσαλης –από την ομάδα του Χρόνη Δαμαλά– έχουν επίπεδο, κάτι που φαίνεται λ.χ. στα ατμιστά dumplings γαρίδας με τη φίνα και γυαλιστερή σάρκα ή το πολύ ισορροπημένο tiradito από μαγιάτικο, που δένει πρωτότυπα με αχλάδι και καψαλισμένη κινόα. Κάνοντας την αρχή, αξίζει ακόμη να επενδύσετε στις τραγανές causas με guacamole και μυρωδικά, όπως και στα πολύ νόστιμα γιαπωνέζικα σουβλάκια από μοσχαρίσιο Black Angus με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι, που ντύνονται με διακριτικά γλυκιά σος.

«Huaca»: Μετς σε ιαπωνο-περουβιανές συχνότητες - εικόνα 2

Οι αρετές της κουζίνας φαίνονται ακόμη στο τερέν του sushi, με ορισμένες πολύ καλές signature προτάσεις, όπως το roll ελαφριάς τεμπούρας λευκού ψαριού που δροσίζεται με pico de gallo φράουλας, δίπλα ασφαλώς σε όλα τα κλασικά sashimi και nigiri. Από τη λίστα των signature cocktails που υπογράφει ο πολυβραβευμένος Άρης Χατζηαντωνίου του «MoMix», επιλέξαμε το σοφιστικέ Negro Daiquiri με πίκλα αχλαδιού και βαλσάμικο, που ταίριαξε ωραία με πολλές από τις γεύσεις, και γλυκαθήκαμε με το εξαίσιο φοντάν με τη ρευστή καρδιά από πράσινο τσάι συνοδεία καραμελάτης σος με yuzu.

Περισσότερες πληροφορίες

Huaca

Τιμολέοντος 1, Μετς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.