«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Από τα πρώτα στέκια για τους καλοφαγάδες του κέντρου ανανεώνει συνεχώς τη γευστική του φαρέτρα, αλλά διατηρώντας την ίδια ώρα την επαφή με τις παραδοσιακές του αφετηρίες.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Από τα πρώτα στέκια για τους καλοφαγάδες του κέντρου της Αθήνας, πολλά χρόνια προτού η γειτονιά μεταμορφωθεί σε «food village», ο «Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» του Συντάγματος έχει τα τελευταία χρόνια εμπλουτίσει το πολύχρωμο crowd της μοντέρνας σάλας του με επισκέπτες από τα πολυάριθμα ξενοδοχεία στα πέριξ της Μητροπόλεως, ενώ παραμένει στην αιχμή των ελληνικών παρεΐστικων προτάσεων της περιοχής, ανανεώνοντας συνεχώς τη γευστική του φαρέτρα, αλλά διατηρώντας την ίδια ώρα την επαφή με τις παραδοσιακές του αφετηρίες.

Επιλογές ημέρας με φρέσκα υλικά της ελληνικής υπαίθρου, ένα bon marche μενού δύο ατόμων κι επτά πιάτων σε μια Dégustation εμπειρία γνωριμίας με τον νέο σεφ Έκτορα Τσέτα αλλά και μια μεγάλη γκάμα από σταθερές αξίες, όπως το κλασικό Σαντορινιό, όπου χοιρινά φιλετάκια σβήνονται με λευκό κρασί για να ξαπλώσουν πάνω σε αεράτο πουρέ μελιτζάνας και πατάτας, συνθέτουν την καλοκαιρινή γευστική πρόταση του αγαπημένου νεο-μπακάλικου.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο - εικόνα 1

Όσο για επιδόρπιο, η τάρτα με κρέμα βανίλιας, αρωματισμένη με μαστίχα και τριαντάφυλλο, ηγείται των νέων αφίξεων στις ανάλαφρες προτάσεις, που θα γεμίσουν την αυλή της Μητροπόλεως με άρωμα και γεύση θερινών νυκτών.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.