Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο: 5 spots για κάθε διάθεση

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με θέα στην Ακρόπολη, βερμούτ και πίτσα ή πιάτα που παραπέμπουν στις γιαπωνέζικες ταβέρνες izakaya;

Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο: 5 spots για κάθε διάθεση

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με θέα στην Ακρόπολη, βερμούτ και πίτσα ή πιάτα που παραπέμπουν στις γιαπωνέζικες ταβέρνες izakaya; Το ανανεωμένο Ιστορικό Κέντρο μάς καλεί για βόλτα κι εμείς επιλέγουμε 5 spots για κάθε διάθεση.

#1 Στο «Zillers» για fine lunching με θέα

Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο: 5 spots για κάθε διάθεση - εικόνα 1

Το rooftop του ομώνυμου boutique ξενοδοχείου στη Μητροπόλεως είναι ένας πανέμορφος αστικός κήπος που επιβλέπει τον ιερό βράχο και την πλατεία. Θα ανεβείτε για καφέ και σνακ αλλά και για την κουζίνα της Κωνσταντίνας Φάκλαρη (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας), που τα μεσημέρια είναι πιο casual, αποτυπώνει όμως τη μοντέρνα ματιά της στην παράδοση.

#2 «Odori» για βερμούτ break

Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο: 5 spots για κάθε διάθεση - εικόνα 2

Η πρώτη βερμουτερία της πόλης, κάτω από την Πλατεία Κλαυθμώνος, είναι σιγουράκι για άραγμα στα τραπεζάκια που αγκαλιάζουν το μαγαζί μαζί με περιποιημένο φαγητό, το οποίο, εκτός από το brunch, δίνει έμφαση στα ζυμαρικά, στις σαλάτες και στην πίτσα. Τα σοφιστικέ κοκτέιλ του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου κρύβουν και low ABV εκπλήξεις, ό,τι πρέπει για την ώρα.

#3 «Gaku» όπως νόστιμη Ιαπωνία

Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο: 5 spots για κάθε διάθεση - εικόνα 3

Κάνει σουξέ και στη δεύτερη έδρα του, μετά το Χαλάνδρι, εκεί όπου για χρόνια βασίλευε το «Furin Kazan», στην Απόλλωνος, με μια μεγάλη ποικιλία από σούσι και πιάτα που παραπέμπουν στις γιαπωνέζικες ταβέρνες izakaya. Ιδιαίτερα τα μεσημέρια τού ταιριάζουν πολύ, καθώς το φως διαχέεται μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες στο μαρμάρινο sushi bar, στα τραπέζια και στον μίνιμαλ χώρο.

#4 Η κουλτούρα της μοιρασιάς στο «Feedέλ Urban Gastronomy»

Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο: 5 spots για κάθε διάθεση - εικόνα 4

Πέρα από τη σχεδόν speakeasy αύρα του λιλιπούτειου πάρκου –κυριολεκτικά δυο βήματα από την Ερμού– όπου βλέπει το μαγαζί, εδώ εκτιμήσαμε δεόντως την αντισυμβατική ελληνική κουζίνα του celebrity πλέον (λόγω «MasterChef») σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλου. Τα πιάτα μπαίνουν στη μέση ενθαρρύνοντας τη λογική της μοιρασιάς, την ώρα που το μάτι περιεργάζεται την τοιχογραφία με τη Φρίντα Κάλο και την μπάρα όπου ετοιμάζονται αξιόλογα κοκτέιλ.

#5 «Μπαρμπαδήμος» ίσον κεμπάπ

Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο: 5 spots για κάθε διάθεση - εικόνα 5

Το κατάστημα της Μητροπόλεως είναι το πιο καινούργιο της οικογένειας και μονίμως γεμάτο. Δεν γίνεται να μη δοκιμάσετε τα κλασικά, ξεκινώντας από το διάσημο κεμπάπ και το σουβλάκι αλλά και τον παστουρμά και το σουτζούκι, ενώ οι αναποφάσιστοι θα βρουν πλούσιες ποικιλίες κρεατικών.

Περισσότερες πληροφορίες

Feedέλ Urban Gastronomy

Κτενά 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Gaku

Απόλλωνος 2, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".