Αντίο Φαμπρίτσιο

Ο εξαιρετικά δημιουργικός σεφ που έφερε στην Αθήνα την σύγχρονη ιταλική κουζίνα μας άφησε τα ξημερώματα.

Αντίο Φαμπρίτσιο

Ο εξαιρετικά δημιουργικός σεφ που έφερε στην Αθήνα την σύγχρονη ιταλική κουζίνα μας άφησε τα ξημερώματα.

Αντίο Φαμπρίτσιο - εικόνα 1

Ο Fabrizio Buliani γεννήθηκε σ’ ένα ιταλικό χωριό κοντά στις Άλπεις. Μαθήτευσε δίπλα στον μεγάλο Roger Vergé και τους αδερφούς Troisgros. Υπήρξε προσωπικός σεφ του Gianfranco Ferré. Στην Αθήνα ήρθε το 1990 για χάρη του «Boschetto». Μαζί του έφερε μια πρωτόγνωρη για την πρωτεύουσα –τότε ακόμη η γαστρονομική σκηνή της ήταν στα σπάργανα– φινετσάτη ιταλική κουζίνα που έκαψε καρδιές, τόσο εκεί, στο Άλσος του Ευαγγελισμού, όσο και στο περίφημο, επίσης υψηλών προδιαγραφών «La Fenice», τον επόμενο μεγάλο του σταθμό. Για τρεις μήνες ήρθε κι έμεινε για πάντα. Η Ελλάδα έγινε η δεύτερη πατρίδα του. Όταν κάποια στιγμή άνοιξε το δικό του εστιατόριο στη Σπευσίππου, το «Fabrizio’s», του διάλεξε στιλ γήινο, μετρημένο, στηριγμένο σε εξαιρετικά υλικά, τίμια γκουρμέ. Συνεργάστηκε με πολλά εστιατόρια στην Αθήνα, στη Μύκονο, στη Χαλκιδική. Έχουμε φάει σπουδαία από τα χέρια του ξανά και ξανά. Ακόμη και στα πιο απλά του, ήξερε να χτυπάει μυστικούς νευρώνες. Έχω ακόμη στο μυαλό μου εκείνη την crema cotta που τον ακολουθούσε όπου κι αν πήγαινε, AbFab (Absolutely Fabrizio) την έλεγε – κι ήταν ακριβώς αυτό. Καλό του ταξίδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.