«K» όπως λέμε Κεραμεικός

Μοντέρνοι μεζέδες και παλιά δαντέλα σε μια γειτονιά που χτίζει τα τελευταία χρόνια τη δική της παρεΐστικη κουλτούρα.

«K» όπως λέμε Κεραμεικός

Μοντέρνοι μεζέδες και παλιά δαντέλα συναντιούνται στο «Κ», το οποίο κάνει αυτό το καλοκαίρι τα πρώτα του βήματα σε μια γειτονιά που χτίζει τα τελευταία χρόνια τη δική της παρεΐστικη κουλτούρα. Εκτός από μια σάλα, που είναι ντυμένη με έπιπλα και μικροαντικείμενα από παλαιοπωλεία, το νέο στέκι έχει μια πολύχρωμη πίσω αυλή. Το φαγητό έχει στόχο να είναι προσιτό και ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο κι έτσι, διατρέχοντας το μενού, είναι αρκετά εκείνα τα πιάτα που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον: από φέτα με πέστο ρίγανης και κρέμα ντομάτας ή καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με σαλάμι Λευκάδος μέχρι πανσέτα ψητή με λάχανο και ξινόμηλο σε ψωμάκι μπέργκερ και από εκεί σε μπακαλιαρομπουκιές με πουρέ παντζαριού και πατατοσαλάτα ή σιουφιχτά με μπολονέζ φρέσκου τόνου. Ως μεζεδοπωλείο θα σου συστηθεί, αλλά δεν θα σου πει όχι κι αν καθίσεις για μια μπίρα ή ένα ποτό. Περισσότερα μόλις το γνωρίσουμε καλύτερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.