Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos»

Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη - Κοντεσοπούλου από το βραβευμένο εστιατόριο της Ιεράπετρας «Pelagos Seaside» παρουσίασε το εξαιρετικό μενού της στο «Symposio at Ark».

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos»

Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη - Κοντεσοπούλου από το βραβευμένο εστιατόριο της Ιεράπετρας «Pelagos Seaside» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018), παρουσίασε στις 12 Απριλίου το εξαιρετικό μενού της, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ “Symposio at Ark” με οργανωτές το το “αθηνόραμα” και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos» - εικόνα 1

Η ανοιχτόκαρδη διάθεση της σεφ ταίριαξε στο λαμπερό χώρο του Ark και κέρδισε το χειροκρότημα των συνδαιτυμόνων, όταν μετά την παρουσίασή της, μίλησε για δυο από τα αγαπημένα της πιάτα που περιλαμβάνονταν στο ειδικό μενού: “η Οσπριάδα είναι ένα πιάτο που ξεκινάει από τη μοναστηριακή κουζίνα την οποία λατρεύω και συνδυάζει την κουζίνα της Κρήτης που αγαπώ πολύ και της κουζίνας της Πελοποννήσου που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα μου” είπε η σεφ, η οποία κατάγεται από το Αίγιο. Μίλησε ακόμα για την πολύ ιδιαίτερη δημιουργία της "Κατσικάκι σιγομαγειρεμένο σε οινολάσπη" αλλά και για την ανάδειξή της στους 21 φιναλίστ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με έπαθλο το σπουδαίο τίτλο “S.Pellegrino Young Chef 2018”.

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos» - εικόνα 2

Το γαστρονομικό στιλ της σεφ που συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νεωτερικά στοιχεία και γαλλικές τεχνικές, αποτυπώθηκε πολύ εκφραστικά στο μενού που ξεκίνησε με ένα ιντριγκαδόρικο “Καρπάτσιο χταποδιού καπνιστό σε μουσελίνα φάβας, με κίτρινο παντζάρι, κρίταμο & ασκορδουλάκους”, για να συνεχίσει με την δική της φρέσκια εκδοχή της μοναστηριακής “Οσπριάδας” (με φύτρες ροβίτσας, σιτάρι, αμύγδαλα, αρωματικά βότανα, νεροκάρδαμο και αγουρίδα με λευκό ταραμά).

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos» - εικόνα 3

Στα κυρίως, η θάλασσα έδωσε το παρόν με ένα πρωτότυπο “Μπουργέτο σαλάχι με σταμναγκάθι, βρουβάσταχα και αποξηραμένο αυγοτάραχο”, ενώ η στεριά μίλησε με το άλλο αγαπημένο πιάτο της σεφ, το ανατρεπτικό “Κατσικάκι σιγομαγειρεμένο σε λευκή οινολάσπη με αλάτσι, θυμάρι και πατάτες οφτές με κρούστα στάχτης κληματόβεργας”! Το φινάλε γράφτηκε με μια λεπτεπίλεπτη “Μπαβαρουάζ μαστίχας με τραγανό σαραγλί γεμιστό με μήλο και φιστίκι Αιγίνης”. Ήταν ένα εντυπωσιακό σερί πιάτων που ενθουσίασε τον κόσμο, τόσο με την νοστιμιά του όσο και με την πρωτοτυπία του, με αποτέλεσμα μετά το τέλος του σερβιρίσματος να προσκαλείται η σεφ στα τραπέζια για συγχαρητήρια, ανάμεσα σε πολλά “μπράβο” και ευχές για καλή τύχη στον τελικό του διαγωνισμού “S.Pellegrino Young Chef 2018”. Μια πραγματικά ωραία βραδιά.

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos» - εικόνα 4

Χορηγοί του “Symposio at Ark” η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα.

Επόμενο event, την Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018.

Το βραβευμένο εστιατόριο “Κυρίμαι” από το Γερολιμένα της Μάνης, έρχεται στο Ark με τη βραβευμένη σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου.

Κλείστε τραπέζι!

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"