Στην καρδιά του τρίτου γαστρονομικού event του Symposio at Ark

Ο εμπειρότατος σεφ Βασίλης Ζαχαράκης της γαστροταβέρνας «Selene Meze & Wine», βρέθηκε στις 8 Μαρτίου στην Αθήνα για το event του Φεστιβάλ Symposio at Ark.

Στην καρδιά του τρίτου γαστρονομικού event του Symposio at Ark

Η συναρπαστική ερμηνεία της διάσημης γαστρονομίας της Σαντορίνης από τον εμπειρότατο σεφ Βασίλη Ζαχαράκη της γαστροταβέρνας «Selene Meze & Wine», το άλλο μισό της διάσημης «Σελήνης» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, βρέθηκε στις 8 Μαρτίου στην καρδιά του τρίτου γαστρονομικού event του Φεστιβάλ Symposio at Ark που οργανώνει το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark».

Στην καρδιά του τρίτου γαστρονομικού event του Symposio at Ark - εικόνα 1
Ο πολυτελής, κοσμοπολίτικος χώρος του Ark φόρεσε πάλι τα καλά του

Ήταν μια πολύ ξεχωριστή βραδιά για όλους όσοι βρέθηκαν στον πολυτελή, κοσμοπολίτικο χώρο του Ark. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η παρουσία του χαρισματικού Γιώργου Χατζηγιαννάκη, έπαιξε ίσο ρόλο στα θετικά vibes που απλώνονταν στη σάλα, με τις υπέροχες μουσικές από το μουσικό ντουέτο που ερμήνευσε τραγούδια σε τζαζ και σόουλ ύφος και την υποβλητική θαλασσινή θέα που μια φαινόταν, μια κρυβόταν ανάλογα με τη διάθεση της σελήνης…

Στην καρδιά του τρίτου γαστρονομικού event του Symposio at Ark - εικόνα 2
Ο Βασίλης Ζαχαράκης, σεφ του «Selene Meze & Wine», εν δράσει...

Η ανοιχτή κουζίνα, ζούσε στο δικό της δυνατό ρυθμό, καθώς η μπριγάδα του Γιάννη Μπαξεβάνη και ο ίδιος ο σεφ ως host της βραδιάς, συνεργάζονταν με τον σεφ του «Selene Meze & Wine», Βασίλη Ζαχαράκη, στην προετοιμασία για το ειδικό μενού που σε λίγο θα έφθανε στα τραπέζια μας.

Στην καρδιά του τρίτου γαστρονομικού event του Symposio at Ark - εικόνα 3
Ο ιδιοκτήτης της «Σελήνης» και του «Selene Meze & Wine», Γιώργος Χατζηγιαννάκης, και η γευσιγνώστρια του «α», Άρτεμις Τζίτζη

Για τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη που άνοιξε το δρόμο στην εξέλιξη της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, η γαστροταβέρνα «Selene Meze & Wine» εκφράζει το όραμά του για το πως θα έπρεπε να είναι η ελληνική ταβέρνα. Παίρνοντας το λόγο ο αγαπητότατος σεφ -patron της θρυλικής «Σελήνης», μίλησε με θέρμη για την απόλυτη ανάγκη που υπάρχει ώστε το φαγητό στα εστιατόρια και τις ταβέρνες να αποδίδει την ψυχή του τόπου και να τιμάει τα ελληνικά προϊόντα, και ακόμα είπε εμφατικά πως οι ξένοι επισκέπτες θέλουν να δοκιμάσουν και να πάρουν μαζί τους τις γευστικές μνήμες του τόπου που βρίσκονται.

Στην καρδιά του τρίτου γαστρονομικού event του Symposio at Ark - εικόνα 4
Απόλυτα επιτυχημένο και με μεγάλη συμμετοχή ήταν το τρίτο γαστρονομικό event του Φεστιβάλ Symposio at Ark με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν νησιωτικούς γευστικούς πειρασμούς με την συντροφιά του Ούζο 12

Πολύ συγκινητική ακούστηκε η δήλωση του εμπειρότατου και ταυτόχρονα σεμνότατου σεφ Βασίλη Ζαχαράκη (δικό του ήταν το καταπληκτικό εστιατόριο «Νυχτέρι» στο Καμάρι της Σαντορίνης) ότι ο Χατζηγιαννάκης υπήρξε πάντοτε για αυτόν το πρότυπο του και πως τώρα που η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να συνεργάζονται αισθάνεται τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Στην καρδιά του τρίτου γαστρονομικού event του Symposio at Ark - εικόνα 5
To καλωσόρισμα του σεφ «ντοματοκεφτές με γαρίδα και λευκό ταραμά»

To καλωσόρισμα του σεφ ήταν ένας ονειρεμένος «ντοματοκεφτές με γαρίδα και λευκό ταραμά», πραγματικός προάγγελος καλοκαιριού και αμέσως μετά ακολούθησε η «κυκλαδίτικη γούνα (φιλέτο κολιού) μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο και μους καπνιστής μελιτζανοσαλάτας» -το βελούδινο φιλέτο έλιωνε στο στόμα και το κάπνισμα της μελιτζανοσαλάτας ανέβαζε όμορφα την ένταση.

Στην καρδιά του τρίτου γαστρονομικού event του Symposio at Ark - εικόνα 6
Τα κρασιά Σαμαρόπετρα, L' Esprit du Lac και Ξινόμαυρο - Merlot - Syrah από το κτήμα ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ και το METAXA NEGRONI by Panagiotis Fragkos, ειδικά φτιαγμένο για την ενέργεια, συνόδευσαν ιδανικά το δείπνο

Κυρίως πιάτο και χαρακτηριστικό δείγμα της γαστρονομικής ταυτότητας του σεφ, η «πανσέτα με τριλογία φάβας» (φάβα -κρέμα, κανονική φάβα και φάβα -αφρός με τόνκα): Ένα θεσπέσια νόστιμο πιάτο, με τη φάβα να μετατρέπεται σε έδεσμα υψηλής γαστρονομίας και την πανσέτα να συνοδεύεται από ένα ολοκαίνουριο μαγικό προϊόν που δημιούργησε ο Βασίλης Ζαχαράκης ειδικά για τη SANTO, την Ένωση Παραγωγών Θηραϊκών Προϊόντων: πελτές ντομάτας διπλής συμπύκνωσης με ελαιόλαδο και μέλι, αρωματισμένος με μαστίχα και πιπερόριζα! Γεύση για βασιλιάδες...

Στην καρδιά του τρίτου γαστρονομικού event του Symposio at Ark - εικόνα 7
Κυκλαδίτικη Γούνα (φιλέτο κολιού μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο, μους καπνιστής μελιτζανοσαλάτας)

Για επιδόρπιο, ήλθε ο «χαλβάς με ζελέ μέλι -θυμάρι, κρέμα πορτοκάλι και παγωτό κανέλα» όπου ξεχώρισαν τα, πιο -ελληνικά -δεν –γίνονται, αρώματα του ζελέ, ενώ το σύνολο, λεπταίσθητο και φρέσκο έκλεισε το δείπνο με τη φρεσκάδα της άνοιξης που είναι πλέον εδώ.

Το Φεστιβάλ «Symposio at Ark» θα συνεχίσει να φέρνει στην Αθήνα τα βραβευμένα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της περιφέρειας δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε μέσα από τα μενού τους μερικά από τα πιο εντυπωσιακά επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής μαγειρικής σκηνής.

Στην καρδιά του τρίτου γαστρονομικού event του Symposio at Ark - εικόνα 8
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης, executive chef του Ark

Επόμενο event, την Πέμπτη 15/3 με τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό από το εστιατόριο «On the Verandah» στις Σπέτσες, το οποίο στεγάζεται στο εμβληματικό ξενοδοχείο του νησιού «Poseidonion Grand», να έρχεται στην Αθήνα.

Ακολουθεί την Πέμπτη, 29 Μαρτίου, το event με τον εξαίρετο και πολυβραβευμένο σεφ Δημήτρη Παμπόρη από το εστιατόριο Bubo Fine Dining στο ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής, να παρουσιάζει ένα σπέσιαλ μενού μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Κρατήσεις online www.symposioatark.gr και τηλεφωνικά στο εστιατόριο Ark, 2108948882 .

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"