«Hall of Taste»: Ένα φεστιβάλ γεύσης με νεοϋορκέζικο αέρα

Η Αθήνα συντονίζεται με τις τάσεις των διεθνών μητροπόλεων. Το «Hall of Taste» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με χρυσοσκουφάτους σεφ, ειδικούς της γεύσης και των ποτών και νέες γευστικές θεματικές.

«Hall of Taste»: Ένα φεστιβάλ γεύσης με νεοϋορκέζικο αέρα

Η Αθήνα συντονίζεται με τις τάσεις των διεθνών μητροπόλεων. Το «Hall of Taste», το οποίο συνδιοργανώνουν το Golden Hall και το «αθηνόραμα», επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, από τις 13 μέχρι τις 21/10, με χρυσοσκουφάτους σεφ, ειδικούς της γεύσης και των ποτών και νέες γευστικές θεματικές.

«Hall of Taste»: Ένα φεστιβάλ γεύσης με νεοϋορκέζικο αέρα - εικόνα 1

Στις διεθνείς μητροπόλεις το να απολαμβάνεις εκλεπτυσμένες γευστικές εμπειρίες σε ένα mall παράλληλα με τις αγορές σου είναι κάτι παραπάνω από σύνηθες. Και στη χώρα μας το Golden Hall επενδύει στη γαστρονομία, αφού όπως μας λέει η διευθύντρια του εμπορικού κέντρου Ρενάτα Τσαούση: «Η ενίσχυση της εστίασης γενικά, αλλά και των εστιατορίων ειδικά, αποτελεί προτεραιότητα. Το “Hall of Taste” γεννήθηκε πέρυσι, εμπνευσμένο μεν από το New York City Wine & Food Festival, προσαρμοσμένο όμως στα ελληνικά δεδομένα. Αναζητώντας διοργανωτή –και συνοδοιπόρο–, σκεφτήκαμε την ιδέα της συνεργασίας με το “αθηνόραμα”, διότι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την ποιότητα».

Έτσι, για δεύτερη χρονιά το πρωτοποριακό project «Hall of Taste» επενδύει στην προβολή της γεύσης και των spirits, με σκοπό οι επισκέπτες να μυηθούν στις νέες τάσεις και να συνδυάσουν τη βόλτα τους με δυνατές προτάσεις για καφέ, ποτό και φαγητό. Όσοι βρεθήκαμε πέρυσι στους χώρους του ζήσαμε τη μοναδική εμπειρία ενός εμπορικού κέντρου όπου όλα τα καταστήματα συμμετείχαν ενεργά για οκτώ ημέρες σε ένα καθημερινό πρόγραμμα events, που παρουσίασαν αγαπημένοι σεφ, food και spirit experts, bloggers και αξιόλογοι παραγωγοί. Το κοινό συμμετείχε ενεργά, ρωτούσε, δοκίμαζε με πάθος.

Στη δεύτερη χρονιά του «Hall of Taste» το επιτυχημένο concept ανανεώνεται με νέες θεματικές, ενώ έχει διασφαλιστεί μια παρέλαση από ειδικούς της γεύσης και των ποτών.
Το εναρκτήριο λάκτισμα την Παρασκευή 13/10 έχει μεσογειακό αέρα. Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, στο κεντρικό cooking stage, θα μας μυήσει στα μεσογειακά υλικά. Επίσης η βραβευμένη head bartender του «Belvedere» της Μυκόνου Διονυσία Σακελλαρίου θα μπει πίσω από την μπάρα της «La Pasteria» και θα σερβίρει ανάλογα κοκτέιλ με αφετηρία τα μεσογειακά πιάτα.

To Σάββατο 14/10 ξεκινάμε με ροφήματα σοκολάτας και καφέ στα Coffeeway : αλμυρές και γλυκές προτάσεις στο «Flocafe», παιχνιδιάρικα ροφήματα στα «Starbucks», η γνωστή δημοσιογράφος γεύσης Άρτεμις Τζίτζη στον «Τερκενλή» θα μιλήσει για τα ιδανικά σνακ, ενώ ο Τάσος Αντωνίου (www.mamapeinao.gr) θα ετοιμάσει στο cooking stage εύκολες συνταγές για brunch. Ο γνωστός από το «Master Chef» Χάρης Μπονάνος θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή brunch στο «Pastis» παρέα με τα κατάλληλα κοκτέιλ, ενώ η βραβευμένη mixologist του «Spoiled» Χρύσα Τσάμπου θα «χτυπήσει» το δικό της σέικερ στο «Πρυτανείον».

«Hall of Taste»: Ένα φεστιβάλ γεύσης με νεοϋορκέζικο αέρα - εικόνα 2

Η Δευτέρα 16/10 κάνει focus σε τυριά και κρασιά. Η food stylist Αντωνία Κατή θα μας δείξει πώς ετοιμάζουμε ένα πλατό τυριών στο cooking stage. Η head sommelier του «Kiki de Grece» Ματίνα Νικολοπούλου θα μας περιμένει στο «Les Connaisseurs» με πολύτιμες φυσαλίδες και η ημέρα θα κορυφωθεί στο «Il Barretto», όπου λευκά κι ερυθρά κρασιά θα αναζητήσουν το ταίρι τους ανάμεσα σε ιταλικά τυριά.
Την Τρίτη 17/10, μια εντυπωσιακή fusion day, ο Χάρης Μπονάνος μαγειρεύει στο cooking stage σύγχρονη ελληνική κουζίνα με fusion πινελιές. Στη συνέχεια θα δοκιμάσουμε τα πιάτα του «Wagamama» παρέα με τις μείξεις του head bartender του «Παλιάτσου» Κώστα Λύτρα.

Την Τετάρτη 18/10 έχουμε ευρηματικά after office cocktails στο και το «Danesi» με βάση τον καφέ και στα «Ben and Jerry’s» με βάση –τι άλλο;– ξεχωριστές γεύσεις παγωτών. Not to be missed, τέλος, οι συνταγές punch που θα προτείνει ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, head bartender του «9 Βήτα», στο cooking stage. H ημέρα τελειώνει με μια προχωρημένη αρμονία fingerfood και κοκτέιλ στο «La Pasteria» από τον head bartender του «Ark» Αλέξανδρο Κεχαγιαδάκη και με ένα after office menu στο cooking stage που θα μας δείξει ο Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ του «Artisanal», παρέα με τον Φώτη Σεργουλόπουλο.

«Hall of Taste»: Ένα φεστιβάλ γεύσης με νεοϋορκέζικο αέρα - εικόνα 3

Την Πέμπτη 19/10 θα μάθουμε τα πάντα για τα superfoods μέσα από μια δοκιμή στο «Carpo», με συνταγές της food blogger Εμμανουέλας Κόκκαλη στο cooking stage και κοκτέιλ του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο «Πρυτανείον».
Η Παρασκευή 20/10 είναι η ιδανική ημέρα για τους λάτρεις του κρέατος. Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Αθηναγόρας Κωστάκος θα μας μάθει πώς να το κόβουμε σωστά (cooking stage), οι wine lovers Πόπη Γουόλικ κι Ελένη Μπλούχου πώς να το παντρεύουμε με ερυθρά κρασιά («Pastis») και ο Χρήστος Αξαρλής από την Bar Academy πώς να το συνοδεύουμε με ένα καλό old fashioned cocktail («Wagamama»).

Το φινάλε το Σάββατο 21/10 έχει pizza και pasta. Η Μαριλού Παντάκη ή Madame Ginger θα μαγειρέψει γρήγορες συνταγές και η food blogger Έλενα Σμπόκου αναπάντεχες γλυκές συνταγές με pizza στο cooking stage. Στο πρόγραμμα μπαίνουν επίσης μπίρες δίπλα σε pasta με καθοδηγητή τον Πολ Εμμανουηλίδη­ (www.beerdeli.gr) στο «Pastis» και τα Asian cocktails του Δημήτρη Παπαιωάνου (head bartender του «El Jiron») δίπλα στα ζυμαρικά του «Wagamama». Για το τέλος έχουμε μια μάχη ανάμεσα σε λευκά και ροζέ κρασιά για μια θέση κοντά σε pizza και pasta του «La Pasteria», με κριτές τους δημοσιογράφους γεύσης Διονύση Κούκη και Χρυσούλα Κυριακοπούλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.halloftaste.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Wagamama

Λεωφ. Κηφισίας 37 Α & Σπ. Λούη (εμπ. κέντρο Golden Hall), Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

Pastis Brasserie

Λεωφ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι (εμπ. κέντρο Golden Hall, 2ος όροφος)
  • Εστιατόρια

Pasteria (la)

Λεωφ. Κηφισίας 37Α (Golden Hall, 2ος ορ.), Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.