«Hall of Taste»: Ένα φεστιβάλ γεύσης με νεοϋορκέζικο αέρα

Η Αθήνα συντονίζεται με τις τάσεις των διεθνών μητροπόλεων. Το «Hall of Taste» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με χρυσοσκουφάτους σεφ, ειδικούς της γεύσης και των ποτών και νέες γευστικές θεματικές.

«Hall of Taste»: Ένα φεστιβάλ γεύσης με νεοϋορκέζικο αέρα

Η Αθήνα συντονίζεται με τις τάσεις των διεθνών μητροπόλεων. Το «Hall of Taste», το οποίο συνδιοργανώνουν το Golden Hall και το «αθηνόραμα», επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, από τις 13 μέχρι τις 21/10, με χρυσοσκουφάτους σεφ, ειδικούς της γεύσης και των ποτών και νέες γευστικές θεματικές.

«Hall of Taste»: Ένα φεστιβάλ γεύσης με νεοϋορκέζικο αέρα - εικόνα 1

Στις διεθνείς μητροπόλεις το να απολαμβάνεις εκλεπτυσμένες γευστικές εμπειρίες σε ένα mall παράλληλα με τις αγορές σου είναι κάτι παραπάνω από σύνηθες. Και στη χώρα μας το Golden Hall επενδύει στη γαστρονομία, αφού όπως μας λέει η διευθύντρια του εμπορικού κέντρου Ρενάτα Τσαούση: «Η ενίσχυση της εστίασης γενικά, αλλά και των εστιατορίων ειδικά, αποτελεί προτεραιότητα. Το “Hall of Taste” γεννήθηκε πέρυσι, εμπνευσμένο μεν από το New York City Wine & Food Festival, προσαρμοσμένο όμως στα ελληνικά δεδομένα. Αναζητώντας διοργανωτή –και συνοδοιπόρο–, σκεφτήκαμε την ιδέα της συνεργασίας με το “αθηνόραμα”, διότι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την ποιότητα».

Έτσι, για δεύτερη χρονιά το πρωτοποριακό project «Hall of Taste» επενδύει στην προβολή της γεύσης και των spirits, με σκοπό οι επισκέπτες να μυηθούν στις νέες τάσεις και να συνδυάσουν τη βόλτα τους με δυνατές προτάσεις για καφέ, ποτό και φαγητό. Όσοι βρεθήκαμε πέρυσι στους χώρους του ζήσαμε τη μοναδική εμπειρία ενός εμπορικού κέντρου όπου όλα τα καταστήματα συμμετείχαν ενεργά για οκτώ ημέρες σε ένα καθημερινό πρόγραμμα events, που παρουσίασαν αγαπημένοι σεφ, food και spirit experts, bloggers και αξιόλογοι παραγωγοί. Το κοινό συμμετείχε ενεργά, ρωτούσε, δοκίμαζε με πάθος.

Στη δεύτερη χρονιά του «Hall of Taste» το επιτυχημένο concept ανανεώνεται με νέες θεματικές, ενώ έχει διασφαλιστεί μια παρέλαση από ειδικούς της γεύσης και των ποτών.
Το εναρκτήριο λάκτισμα την Παρασκευή 13/10 έχει μεσογειακό αέρα. Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, στο κεντρικό cooking stage, θα μας μυήσει στα μεσογειακά υλικά. Επίσης η βραβευμένη head bartender του «Belvedere» της Μυκόνου Διονυσία Σακελλαρίου θα μπει πίσω από την μπάρα της «La Pasteria» και θα σερβίρει ανάλογα κοκτέιλ με αφετηρία τα μεσογειακά πιάτα.

To Σάββατο 14/10 ξεκινάμε με ροφήματα σοκολάτας και καφέ στα Coffeeway : αλμυρές και γλυκές προτάσεις στο «Flocafe», παιχνιδιάρικα ροφήματα στα «Starbucks», η γνωστή δημοσιογράφος γεύσης Άρτεμις Τζίτζη στον «Τερκενλή» θα μιλήσει για τα ιδανικά σνακ, ενώ ο Τάσος Αντωνίου (www.mamapeinao.gr) θα ετοιμάσει στο cooking stage εύκολες συνταγές για brunch. Ο γνωστός από το «Master Chef» Χάρης Μπονάνος θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή brunch στο «Pastis» παρέα με τα κατάλληλα κοκτέιλ, ενώ η βραβευμένη mixologist του «Spoiled» Χρύσα Τσάμπου θα «χτυπήσει» το δικό της σέικερ στο «Πρυτανείον».

«Hall of Taste»: Ένα φεστιβάλ γεύσης με νεοϋορκέζικο αέρα - εικόνα 2

Η Δευτέρα 16/10 κάνει focus σε τυριά και κρασιά. Η food stylist Αντωνία Κατή θα μας δείξει πώς ετοιμάζουμε ένα πλατό τυριών στο cooking stage. Η head sommelier του «Kiki de Grece» Ματίνα Νικολοπούλου θα μας περιμένει στο «Les Connaisseurs» με πολύτιμες φυσαλίδες και η ημέρα θα κορυφωθεί στο «Il Barretto», όπου λευκά κι ερυθρά κρασιά θα αναζητήσουν το ταίρι τους ανάμεσα σε ιταλικά τυριά.
Την Τρίτη 17/10, μια εντυπωσιακή fusion day, ο Χάρης Μπονάνος μαγειρεύει στο cooking stage σύγχρονη ελληνική κουζίνα με fusion πινελιές. Στη συνέχεια θα δοκιμάσουμε τα πιάτα του «Wagamama» παρέα με τις μείξεις του head bartender του «Παλιάτσου» Κώστα Λύτρα.

Την Τετάρτη 18/10 έχουμε ευρηματικά after office cocktails στο και το «Danesi» με βάση τον καφέ και στα «Ben and Jerry’s» με βάση –τι άλλο;– ξεχωριστές γεύσεις παγωτών. Not to be missed, τέλος, οι συνταγές punch που θα προτείνει ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, head bartender του «9 Βήτα», στο cooking stage. H ημέρα τελειώνει με μια προχωρημένη αρμονία fingerfood και κοκτέιλ στο «La Pasteria» από τον head bartender του «Ark» Αλέξανδρο Κεχαγιαδάκη και με ένα after office menu στο cooking stage που θα μας δείξει ο Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ του «Artisanal», παρέα με τον Φώτη Σεργουλόπουλο.

«Hall of Taste»: Ένα φεστιβάλ γεύσης με νεοϋορκέζικο αέρα - εικόνα 3

Την Πέμπτη 19/10 θα μάθουμε τα πάντα για τα superfoods μέσα από μια δοκιμή στο «Carpo», με συνταγές της food blogger Εμμανουέλας Κόκκαλη στο cooking stage και κοκτέιλ του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο «Πρυτανείον».
Η Παρασκευή 20/10 είναι η ιδανική ημέρα για τους λάτρεις του κρέατος. Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Αθηναγόρας Κωστάκος θα μας μάθει πώς να το κόβουμε σωστά (cooking stage), οι wine lovers Πόπη Γουόλικ κι Ελένη Μπλούχου πώς να το παντρεύουμε με ερυθρά κρασιά («Pastis») και ο Χρήστος Αξαρλής από την Bar Academy πώς να το συνοδεύουμε με ένα καλό old fashioned cocktail («Wagamama»).

Το φινάλε το Σάββατο 21/10 έχει pizza και pasta. Η Μαριλού Παντάκη ή Madame Ginger θα μαγειρέψει γρήγορες συνταγές και η food blogger Έλενα Σμπόκου αναπάντεχες γλυκές συνταγές με pizza στο cooking stage. Στο πρόγραμμα μπαίνουν επίσης μπίρες δίπλα σε pasta με καθοδηγητή τον Πολ Εμμανουηλίδη­ (www.beerdeli.gr) στο «Pastis» και τα Asian cocktails του Δημήτρη Παπαιωάνου (head bartender του «El Jiron») δίπλα στα ζυμαρικά του «Wagamama». Για το τέλος έχουμε μια μάχη ανάμεσα σε λευκά και ροζέ κρασιά για μια θέση κοντά σε pizza και pasta του «La Pasteria», με κριτές τους δημοσιογράφους γεύσης Διονύση Κούκη και Χρυσούλα Κυριακοπούλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.halloftaste.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Wagamama

Λεωφ. Κηφισίας 37 Α & Σπ. Λούη (εμπ. κέντρο Golden Hall), Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

Pastis Brasserie

Λεωφ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι (εμπ. κέντρο Golden Hall, 2ος όροφος)
  • Εστιατόρια

Pasteria (la)

Λεωφ. Κηφισίας 37Α (Golden Hall, 2ος ορ.), Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

25/11/2022

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".