Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά

Ένα πολύ όμορφο και φροντισμένο εστιατόριο, με έμπειρο Ιταλό μάγειρα, ολόφρεσκα υλικά, ωραία πίτσα και πολύ καλά πιάτα με κρέας συν value for money τιμές και σοφιστικέ ατμόσφαιρα.

Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά

Ένα πολύ όμορφο και φροντισμένο εστιατόριο, με έμπειρο Ιταλό μάγειρα, ολόφρεσκα υλικά, ωραία πίτσα και πολύ καλά πιάτα με κρέας συν value for money τιμές και σοφιστικέ ατμόσφαιρα.

Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά - εικόνα 1

Mόλις 20 ημέρες λειτουργεί το πολύ εντυπωσιακό ιταλικό wine restaurant «Enoteca da Salvatore» στη Γλυφάδα, με «δράστες» τους συνιδιοκτήτες του «Sale Bianco» και επικεφαλής της κουζίνας το γνωστό σεφ Salvatore Antolina, και σίγουρα δεν έχει περάσει απαρατήρητο αφού επιβάλλει την παρουσία του «στο δρόμο με τις καφετέριες» με το μαύρο λαμπερό χρώμα που γίνεται ακόμα πιο λαμπερό το βράδυ από τον άπλετο φωτισμό. Λαμπερό μαύρο χρώμα και στη σάλα, μόνο που εδώ focal point είναι το αστραφτερό μπαρ, με τη βιτρίνα των αλλαντικών και των τυριών υπό γωνία να ορίζεται σαφώς από μια πλατιά χρυσή μπορντούρα.

Πάνω από το μπαρ, τα ποτήρια αντανακλούν το φως και τα μπουκάλια συμπληρώνουν τη λάμψη του χώρου. Ο μακρύς βελούδινος καναπές στο πράσινο του ζαφειριού, στο κάτω μέρος της σάλας, οι ανοιγόμενες τζαμαρίες ολόγυρα, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της οροφής που αποσύρεται για να μπει μέσα ο ουρανός, μαζί με τις ατέλειωτες σειρές φωτάκια, ολοκληρώνουν το θεατρικό, εντυπωσιακό σκηνικό. Απαλή νότα, τα δύο αναρριχητικά ρυγχόσπερμα με τα λευκά αρωματικά ανθάκια τους, τυλιγμένα στις κεντρικές κολόνες.

Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά - εικόνα 2

Το μενού ακολουθεί την ιταλική κλασική κουζίνα με όλα τα γνωστά antipasti, τις σαλάτες, τα ζυμαρικά (σε ξεχωριστή κατηγορία η πάστα με θαλασσινά) και τις πίτσες. Κάνει όμως τη διαφορά, αφού η pasta fresca παίζει καθοριστικό ρόλο, η πίτσα είναι με πραγματικά λεπτή και κριτσανιστή ζύμη (υπάρχει και με παχύτερη ζύμη τύπου foccacia για τους εραστές του είδους), ενώ οι πολλές προτάσεις για εξαιρετικά κρεατικά με ενδιαφέρουσες κοπές και ράτσες (Black Angus Gold Label, Chianina Toscana κ.λπ.), κάτι ασυνήθιστο για ένα τυπικό ιταλικό εστιατόριο, ανεβάζουν επίπεδο στο μενού και σίγουρα θα κάνουν καριέρα στην ατζέντα των κρεατοφάγων, αφού μάλιστα ψήνονται στα κάρβουνα σε ειδικό φούρνο από την Ισπανία. Όλα τα υλικά είναι φρέσκα, τα τυριά, τα αλλαντικά, ακόμα και το αλεύρι για την pasta fresca έρχονται από την Ιταλία, τα πάντα είναι χειροποίητα και φτιαγμένα στην κουζίνα.

Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά - εικόνα 3

Αρχίσαμε με σαλάτα γκοργκοντζόλα με κόκκινα σταφύλια, ρόκα, κουκουνάρι, γαλλική σαλάτα και σος μελιού – μια εξαιρετική σύνθεση με φίνα γευστική ισορροπία αλμυρού-γλυκού-πικάντικου και ωραίες υφές. Απολαύσαμε πίτσα με προσούτο και φρέσκια ρόκα, με ανάλαφρη γεύση και πολύ λεπτή, πολύ τραγανή ζύμη και νόστιμο ριζότο θαλασσινών με ζουμερές γαρίδες, που θα κέρδιζε πόντους αν ήταν πιο χυλωμένο. Τα χορταστικά τορτελόνι con Salciccia e Pomodoro (χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και κόκκινη πιπεριά με σάλτσα ντομάτας με λουκάνικα) ζητούσαν περισσότερο τυρί στη γέμιση και οι ταλιατέλες με γαρίδες και τρούφα αγαπήθηκαν από τους οπαδούς μιας πλούσιας βουτυράτης σάλτσας.

Στα κρεατικά, η Tagliata di Manzo με ψητά λαχανικά μας ικανοποίησε με το άψογο ψήσιμο, το σωστό πάχος της κάθε φέτας, το σωστό άρτυμα μόνο με χοντρό αλάτι και τη βαθιά νοστιμιά. Mια σούπερ ενημερωμένη wine list με 180 ετικέτες από τον ελληνικό, τον ιταλικό και το γαλλικό αμπελώνα συνοδεύει τα μενού, ενώ στο μπαρ, σχεδόν μια αυτόνομη οντότητα, μπορείς να καθίσεις για να φας και να πιεις το κρασί σου (8 κρασιά προσφέρονται και με το ποτήρι) και φυσικά το κοκτέιλ σου με μουσική από DJ (chill out, lounge) τα παρασκευοσαββατοκύριακα.

Περισσότερες πληροφορίες

Enoteca da Salvatore

Zησιμοπούλου 7, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.