«Simul» στην οδό Υψηλάντου

Με σύγχρονο ύφος τόσο στην κουζίνα όσο και στο ντεκόρ του, έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του στο Κολωνάκι.

«Simul» στην οδό Υψηλάντου

Ένα εστιατόριο με σύγχρονο ύφος έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του στην οδό Υψηλάντου στο Κολωνάκι κι άνοιξε τα γευστικά του χαρτιά. Στον κατάλογο του «Simul» (όνομα που στα λατινικά σημαίνει «μαζί»), τον οποίο έχει διαμορφώσει ο νεαρός Νίκος Θωμάς, συναντάς πιάτα με μοντέρνο ύφος και διεθνή κατεύθυνση, όπως φαλάφελ καπνιστής πέστροφας με βινεγκρέτ φουντούκι, ραβιόλι κολοκύθας με κρέμα φασκόμηλου και μανταρίνι ή μοσχαρίσια στηθοπλευρά που μαγειρεύεται σε κενό αέρος με καπνιστή μελιτζάνα, ντοματίνια και γραβιέρα. Η πρόθεση είναι το μενού να συμπληρώνεται με πιάτα βασισμένα στα υλικά που θα βρίσκουν καθημερινά στην αγορά και στην διάθεση της κουζίνας, που φαίνεται ότι αγαπά τους πειραματισμούς. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.