Ανανεωμένη «Yδρία» στην Αδριανού 

Ανανεωμένο γευστικό προφίλ για τον all-day χώρο στην Πλάκα. Το μενού έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Σολάκης κι είναι ωραία έκπληξη για την περιοχή.

Ανανεωμένη «Yδρία» στην Αδριανού 

Ανανεωμένο γευστικό προφίλ για τον all-day χώρο στην Πλάκα. Το μενού έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Σολάκης κι είναι ωραία έκπληξη για την περιοχή.

Ανανεωμένη «Yδρία» στην Αδριανού - εικόνα 1

Εδώ και καιρό ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό της προκοπής στην περιοχή της Πλάκας το ψάχνεις σχεδόν... με το τουφέκι. Στην «Υδρία», που λειτουργεί ως all day χώρος από το 1993, είπαν να το αλλάξουν αυτό, και ανέθεσαν την επιμέλεια του μενού στον γνωστό και με μεγάλη πορεία στις αθηναϊκές κουζίνες Γιάννη Σολάκη.
Δοκίμασα νόστιμη φάβα, συμπαθέστατα ντολμαδάκια αβγολέμονο, ισορροπημένα παστουρμαδοπιτάκια, μια αρκετά καλή χορτόπιτα, αν και με κέρδισε η ωραία, αλμυρούτσικη στριφτόπιτα με φέτα και λιαστή ντομάτα, μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες, ταραμοσαλάτα στην οποία λείπει λίγο ο χαρακτήρας, τραχανότο με λαχανικά και ανθότυρο αλλά και ανάλαφρα σιουφιχτά μακαρόνια με ανθότυρο, δυόσμο και ντοματίνια. Παίζουν δε κι επιλογές σε ψητά. Αν πάλι θέλεις απλώς να συνοδεύσεις το κρασί σου με κάτι τσιμπητό, παίρνεις μια ποικιλία με προσούτο Ευρυτανίας, λούτζα μυκονιάτικη, σαλάμι Λευκάδος κ.ά. Χαλαρή, προσιτή, σε ένα χώρο απλό και ζεστό, είναι μια αξιοπρεπής προσπάθεια που αφορά το ντόπιο και το ξένο κοινό και δείχνει το αυτονόητο: η Πλάκα μπορεί να πάει κόντρα στη φάμπρικα της τουριστικής κακοποίησης και να πάρει άλλη στροφή. Για να δούμε.

Αδριανού 68, Πλάκα, 2103251667. Τιμή: € 18-22.

Περισσότερες πληροφορίες

Υδρία

Αδριανού 68 & Αιόλου, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.