«Πάμε Αλλιώς»: κεφάτα Μελίσσια

Πολλοί μεζέδες στην κουζίνα, διάφορες μπάντες στη σκηνή.

«Πάμε Αλλιώς»: κεφάτα Μελίσσια

Πολλοί μεζέδες στην κουζίνα, διάφορες μπάντες στη σκηνή.

«Πάμε Αλλιώς»: κεφάτα Μελίσσια - εικόνα 1

O χώρος που στεγάζει το μουσικό μεζεδοπωλείο των Μελισσίων μοντέρνος και βιομηχανικός, με το πράσινο χρώμα να δίνει τον τόνο και μουσικές ιχνογραφίες στους τοίχους δίπλα στη σκηνή. Σε αυτήν ανεβαίνουν οι Let’s Go Otherwise, η μπάντα που συνήθως αναλαμβάνει τα live, και με μπουζούκι, κιθάρα και πλήκτρα ανοίγεται σε ένα ρεπερτόριο λαϊκό, ελαφρολαϊκό, νησιώτικο και disco. Όταν παίζουν άλλα σχήματα, βέβαια, το πρόγραμμα μπορεί να γίνει από funk, soul, rock μέχρι καθαρόαιμα λαϊκό, ενώ επιτυχία και γέλιο έχουν οι stand up comedy βραδιές.
Η κουζίνα έχει κλασικές δημοφιλείς προτάσεις όπως οι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες, το ψητό ταλαγάνι με φρέσκια ντομάτα, η πανταχού παρούσα τηγανισμένη φέτα σε φύλλο με μέλι και βαλσαμικό ξίδι. Από τις ξεχωριστές επιλογές είναι το συκώτι σβησμένο με γλυκό κρασί, το χοιρινό κότσι μαγειρεμένο με μπίρα και μια τηγανιά παραλλαγή στα κυπριακά αφέλια, που χρειάζεται όμως λίγη δουλειά για να αποκτήσει τον κρασάτο και με κόλιαν­δρο δυναμισμό της κλασικής­ συνταγής. Όταν ο καιρός ανοίξει, τα τραπέζια βγαίνουν στο ωραίο δασάκι των Μελισσίων.

Λεωφ. Δημοκρατίας 8, Μελίσσια, 2106139025, 6951003828. Τιμή: € 15-20.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"