Μια βραδιά με το Κτήμα Λαντίδη στο «Safka»

Η πρώτη οινογευσιγνωσία του 2015 στο εστιατόριο του Κεραμεικού, την Τετάρτη 28/1, φιλοξενεί τα κρασιά του οινοποιείου της Νεμέας.

Μια βραδιά με το Κτήμα Λαντίδη στο «Safka»

Η πρώτη οινογευσιγνωσία του 2015 στο εστιατόριο του Κεραμεικού, την Τετάρτη 28/1, φιλοξενεί τα κρασιά του Κτήματος Λαντίδη. Στο ειδικό μενού που έχει διαμορφωθεί ειδικά για την βραδιά, τρία κρασιά του οινοποιείου συνοδεύονται από τέσσερα πιάτα με μοντέρνο μεσογειακό χαρακτήρα με την υπογραφή του σεφ του «Safka» Samu Koskinen. Το μενού κοστίζει € 33 το άτομο και περιλαμβάνει:

- Σαλάτα με αχλάδια μαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί, κοτόπουλο, τσιπς από παστινάκι και βινεγκρέτ με πέστο
5 Αισθήσεις, Μοσχάτο-Μοσχοφίλερο 2013

- Σούπα κολοκύθα με κρουτόν από χωριάτικο ψωμί, κολοκυθόσπορο και μυρωδικά
Μικρή Κιβωτός, Μαλαγουζιά - Ασύρτικο 2014

- Χοιρινό φιλέτο με sticks πατάτας, ratatouille λαχανικών και σάλτσα από κόκκινα βατόμουρα και κρασί πόρτο
- Μικρή Κιβωτός, Ξινόμαυρο -Αγιωργίτικο 2013

Χειμωνιάτικη μηλόπιτα με φύλλο, παγωτό γιαούρτι και σάλτσα καραμέλα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"