Κωσταντώνηδες: Η γοητεία της γειτονιάς

Σ’ αυτή την ψαγμένη ταβέρνα της Ν. Ιωνίας έρχονται από μακριά για το εξαιρετικό κριθαρότο με βοδινή ουρά και λάδι τρούφας, αλλά και για την πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, τη γλυκιά ατμόσφαιρα και την ωραία μουσική.

Κωσταντώνηδες: Η γοητεία της γειτονιάς

Σ’ αυτή την ψαγμένη ταβέρνα της Ν. Ιωνίας έρχονται από μακριά για το εξαιρετικό κριθαρότο με βοδινή ουρά και λάδι τρούφας, αλλά και για την πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, τη γλυκιά ατμόσφαιρα και την ωραία μουσική.

Κωσταντώνηδες: Η γοητεία της γειτονιάς - εικόνα 1

Μου αρέσουν τα μαγαζιά που έχουν άρωμα γειτονιάς, και οι «Κωσταντώνηδες», κέντρο απόκεντρο στη Νέα Ιωνία, έχουν αυτή την αύρα όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και εξωτερικά, καθώς αρκετά από τα παλιά προσφυγικά σπίτια, ανάμεσα στις πολυκατοικίες, καρυκεύουν την περιοχή. Βρέθηκα εκεί μια Κυριακή μεσημέρι και με το που μπήκα με τύλιξε η ζεστασιά του χώρου κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ωραία πέτρα, αίσθηση σπιτιού, πολυσυλλεκτικότητα στις καρέκλες, ζωντανή μουσική με κιθάρα και μπουζούκι και ο τενόρος της Λυρικής Χρήστος Δελητζώνας να τραγουδάει με τη βαθιά φωνή του παλιά νοσταλγικά λαϊκά – θα τον βρείτε επίσης Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Τους εκτίμησα τους «Κωσταντώνηδες» γιατί είναι τίμιο μαγαζί, με ευγενικά παιδιά στο σέρβις, πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής και πολλές γκουρμέ λεπτομέρειες. Οι σαλάτες λ.χ. είναι καλοφτιαγμένες με το κάθε φυλλαράκι τους νοτισμένο από ωραίο ντρέσινκγ. μου άρεσαν πολύ και η πολύχρωμη λαχανοσαλάτα με φαντεζί πινελιές από ξερά σύκα και σάλτσα πορτοκαλιού αλλά και η σκορδάτη πράσινη με γραβιέρα και πιπεριές Φλωρίνης. Είναι και οι δύο από τα νέα πιάτα, που αποτελούν το 30% του καταλόγου. Ο σεφ Δημήτρης Πανάς προσέχει τις λεπτομέρειες και δημιουργεί μια κουζίνα νοστιμότατη, η οποία συνδυάζει οικειότητα και προσγειωμένη αναζήτηση. Φαίνεται στο κορυφαίο πιάτο του μαγαζιού που είναι από μόνο του λόγος για να έρθεις μέχρι τη Νέα Ιωνία. ο λόγος για το ωραιότατο κριθαρότο με νοστιμάδα βοδινής ουράς που σιγοβράζει 9-10 ώρες και δέχεται σωστή δόση από λάδι τρούφας. Φαίνεται όμως και σε άλλα. το τηγάνι π.χ. είναι πολύ σωστό, αν κρίνω από τους στεγνούς και τραγανούς γκιουζλεμέδες, τα τυροπιτάκια της Μυτιλήνης και από τις κρεμμυδοτηγανίτες με ξερή μυζήθρα.

Η πολίτικη απόχρωση εκφράζεται με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και με τον μεζέ να έρχεται σε αλουμινένιο τηγανάκι με κοκκινιστό σουτζούκι και παστουρμά πάνω σε ψωμάκι. Η γκάμα των κρεατικών πλούσια: μυρωδάτη τηγανιά με μουστάρδα, θυμάρι και ξερό κόλιανδρο, ανάλαφρο και μυρωδάτο μπιφτέκι κοτόπουλο, μια πληθωρική τάβλα με ζουμερά κοντοσούβλια κοτόπουλου και χοιρινού και πικάντικα φρυγαδέλια ανάμεσα σε πίτες και ωραίες τηγανητές πατάτες, αλλά και ένα πολύ ιδιαίτερο ξεκοκαλισμένο ελαφρύ οσομπούκο με χυλοπίτες. Στο φινάλε ήταν πολύ σωστό το προφιτερόλ και το γιαούρτι με σπιτικό γλυκό σταφύλι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.