Drakoulis meat Open Project: Και του πουλιού το…κρέας

Mόλις άνοιξε και μπαίνει στο… ψητό με Limousin, Black Angus, Cobe Beef, κράτινο σούσι και walk in κάβα. Μάλιστα, αυτό το πολύ-κρεοπωλείο ετοιμάζει κι άλλα.

Drakoulis meat Open Project: Και του πουλιού το…κρέας

Mόλις άνοιξε και μπαίνει στο… ψητό με Limousin, Black Angus, Cobe Beef, κράτινο σούσι και walk in κάβα. Μάλιστα, αυτό το πολύ-κρεοπωλείο ετοιμάζει κι άλλα.

Drakoulis meat Open Project: Και του πουλιού το…κρέας - εικόνα 1

Στο ολοκαίνουργιο κρεοπωλείο Drakoulis meat Open Project (άνοιξε στις 11/9) θα πρέπει να πάτε και ο βασικός λόγος είναι ότι θα προμηθευτείτε πολύ καλό κρέας, από όποιο είδος τραβάει η καρδιά σας -και η τσέπη σας. Συγχρόνως, θα διαπιστώσετε τι σημαίνει κρεοπωλείο-deli (όχι κρεοπωλείο και deli) και θα θαυμάσετε ένα χώρο που θυμίζει περισσότερο ατμοσφαιρικό μπαρ (συμπεριλαμβανομένης της μουσικής). Ο Στράτος Δρακούλης, με την εμπειρία από το πατρικό μαγαζί στη Ν. Σμύρνη που λειτουργεί από το 1965 και με οδηγό το μεράκι και την αισθητική του, έστησε ένα κρεοπωλείο που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί, ένα "open project", όπως το ονομάζει, στο οποίο θαυμάζετε το κρέας που θα αγοράσετε σε αριστοτεχνικά φωτισμένες βιτρίνες, απολαμβάνετε σωστές κοπές, σας συμβουλεύουν για το μαγείρεμα. Θα βρείτε από χοιρινά από τον Πισσώνα και βουβάλι από την Κερκίνη μέχρι μοσχαράκι Limousin, rib eye Ουρουγουάης, black angus, iberico (σε όποιο κομμάτι θέλετε) και, φυσικά, Japan cobe, (για να αναφέρουμε μερικά μόνο), όλα από επιλεγμένους παραγωγούς με την καλύτερη ποιότητα και πιστοποιημένα γνήσια ζώα. Θα βρείτε και μια πλούσια σειρά από πρωτότυπα μαριναρισμένα, έτοιμα για ψήσιμο κρεατικά, που ετοιμάζονται καθημερινά στην open κουζίνα, όπως και το… σούσι από κρέας. Τέλος, (ή περίπου) θα κατεβείτε στο υπόγειο για να ρίξετε μια ματιά στην walk in κάβα, που μόλις ολοκληρωθεί θα περιλαμβάνει 130 ετικέτες από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα και να αναζητήσετε το κρασί ή τη μπίρα που θα συνοδέψει το φαγητό σας. Το μοναστηριακό τραπέζι που στέκει μεγαλόπρεπα εκεί ετοιμάζεται να φιλοξενήσει πολλά γευσιγνωστικά -και όχι μόνο- events… Δεν είναι όλα. Θα επανέλθουμε με νόστιμες, ζουμερές λεπτομέρειες γι αυτό τον ναό του κρέατος στην Αθήνα. (shop on line, καινοτόμες υπηρεσίες, αποστολή παντού κλπ).

Βασ. Παύλου 103, Βούλα τηλ. 2108955655 .

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.