Take a… «Sip»

Δημιούργημα της Ευγενίας Πίτσιου και του Ηλία Κίτου, το wine bar «Sip» («γουλιά» αγγλιστί) έκανε το ντεμπούτο του πριν από λίγες ημέρες στην Κηφισιά.

Take a… «Sip»

Δημιούργημα της Ευγενίας Πίτσιου και του Ηλία Κίτου, το «Sip» («γουλιά» αγγλιστί) έκανε το ντεμπούτο του πριν από λίγες ημέρες στην οδό Κυριαζή στην Κηφισιά. Ο χώρος παντρεύει σύγχρονα και κλασικά στοιχεία παίζοντας με ξύλο, μέταλλο και δέρμα και κρατώντας τις γραμμές του λιτές, το κόκκινο τζάκι του περιμένει να χειμωνιάσει και η λίστα αριθμεί 130 ετικέτες από τον ελληνικό –με έμφαση σε γηγενείς ποικιλίες– αλλά και τον ξένο αμπελώνα. Στα συνοδευτικά πιατάκια του καινούργιου αυτού wine bar, που ήδη έχει στα άμεσα πλάνα του οινικές βραδιές αφιερωμένες σε παραγωγούς ή δυσεύρετα κρασιά, θα συναντήσετε καρπάτσιο, λουκουμάδες γαρίδας με σος ταρτάρ, χοιρινά πανσετάκια με κρέμα κολοκύθας, μανιτάρια με κρασί, πετιμέζι και θυμάρι κ.ά. Περισσότερα σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"