Το μενού της… Αθηνάς Παλλάδος

Μια οικονομική γευστική πρόταση του «Grecotel Pallas Athena» για όσους κυκλοφορούν αυτό το καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης.

Το μενού της… Αθηνάς Παλλάδος

Αυτό το καλοκαίρι το «Pallas Athena Restaurant» έχει να προτείνει σε όσους κυκλοφορούν είτε μεσημέρι είτε βράδυ στο κέντρο της πόλης ένα μεσογειακό set menu νόστιμο και οικονομικό (με € 22 το άτομο). Στο εστιατόριο του πρώτου oρόφου του ξενοδοχείου της Grecotel που βλέπει από τη βεράντα του το σιντριβάνι και τα όμορφα νεοκλασικά κτίρια της Πλατείας Κοτζιά, διαλέγετε πρώτα τη σαλάτα σας –μια με μανούρι, καρύδια, ντοματίνια και βινεγκρέτ από μπαλσάμικο, ας πούμε, ή μια με ξινομηζύθρα, κάπαρη και πράσινες ελιές– και συνεχίζετε με μπιφτεκάκια με λαχανικά σχάρας και τηγανητές πατάτες, με ένα ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα ή με σιουφιχτά μακαρόνια με λαχανικά και τυρί Philadelphia. Η ώρα του γλυκού θα φέρει μους φράουλας με φεγιεντίν και καραμελωμένη σοκολάτα Valrhona, ρόμβους από μπράουνις με εσπρέσο, τάρτα με crème Dulcey (η blonde σοκολάτα της Valhrona), φρούτα και σορμπέ μάνγκο ή μους γιαουρτιού με βύσσινο και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιεί η κουζίνα έρχονται από την φάρμα Agreco, έξω από το Ρέθυμνο -της ίδιας οικογενείας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.