Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: το πιο γευστικό σχολείο!

Μαθήματα μαγειρικής από διάσημους σεφ, λιχουδιές από μαέστρους της παράδοσης, δοκιμές με οδηγούς ονομαστούς γευσιγνώστες.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: το πιο γευστικό σχολείο!

Μαθήματα μαγειρικής από διάσημους σεφ, λιχουδιές από μαέστρους της παράδοσης, δοκιμές με οδηγούς ονομαστούς γευσιγνώστες... Η γνώση συναντιέται με τη χαρά και την παρεΐστικη απόλαυση στο πιο γιορτινό φεστιβάλ ελληνικής γεύσης στο τέλος του μήνα στο Helexpo Palace.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: το πιο γευστικό σχολείο! - εικόνα 1
Λευτέρης Λαζάρου

Στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορ­τή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013» ανατρέπουμε την καταπίεση του... σχολείου δημιουργώντας τάξεις που πλημμυρίζουν χαμόγελα και παρεΐστικο κλίμα, με επικεφαλής καταξιωμένους δασκάλους που μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία και τα μυστικά τους. Ξέρουμε ότι πολλοί θα θέλατε να υπάρχουν πιο τακτικά αυτές οι «τάξεις». μας το ζητήσατε τον Απρίλιο στην Τεχνόπολη, όταν τα «θρανία» τους έγιναν ανάρπαστα. Επειδή το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο γιορτινό φεστιβάλ που διοργανώνει το «α» στο Helexpo Palace (δίπλα στο εμπορικό κέντρο Avenue), στις 29/11-1/12, κλείστε εγκαίρως θέση! Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων αναπτύσσεται σε τρεις κύκλους.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: το πιο γευστικό σχολείο! - εικόνα 2
Χρόνης Δαμαλάς

Ο κύκλος Μαθήματα Μαγειρικής συγκεντρώνει μια δυνατή δωδεκάδα σεφ (Λ. Λαζάρου, Δ. Σκαρμούτσος και Χρ. Δαμαλάς, Έκ. Μποτρίνι, Γ. Χιλιαδάκη και Ν. Ρούσσος, Γ. Λουκάκος, Χρ. Πέσκιας, Ηλ. Σκουλάς, Ολ. Καμπανιά, Γ. Μπαξεβάνης, ο ζαχαροπλάστης Δ. Αλέρτας κ.ά.), οι οποίοι θα μας δείξουν πώς να μαγειρέψουμε πρωτότυπα πιάτα για τα χριστουγεννιάτικα τραπεζώματά μας αλλά και για τις ονομαστικές γιορτές με τις οποίες είναι γεμάτος ο Δεκέμβριος. Το δε ρεπερτόριο των συνταγών που θα παρουσιάσουν πολύ ερεθιστικό: αλμυρή κρεμ μπριλέ με φρέσκα πορτσίνι από τα Ζαγόρια και αβγοτάραχο Τρικαλινού, τραχανάς και πάπια με μπαχαρικά, πουρέ κολοκύθας, τσορίθο και σταφίδες, λαβράκι και πουρές κουνουπιδιού με αφρώδη οίνο, γάλα και ρόδι, προφιτερόλ με σου τσουρεκιού και κρέμα σαλέπι, γλύκισμα με μακαρόνια, σταφίδες, αμύγδαλα, άχνη ζάχαρη και μαστίχα, αχνιστά ψωμάκια με αρνάκι αβγολέμονο είναι μόνο μερικά από αυτά.

Συγγενικός αλλά και διαφορετικός είναι ο κύκλος Μαέστρος της Παράδοσης στον οποίο καταξιωμένοι­ δημιουργοί, σεφ, αρχιμάστορες και συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής μάς μυούν σε πιο παραδοσιακές λιχουδιές. Από χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, κέικ και πουτίγκες μέχρι την πιο περίεργη βασιλόπιτα της Ελλάδας και γιορτινό λαδομπακλαβά και από σπέσιαλ λουκάνικα των χοιροσφαγίων, ασυνήθιστες πίτες με ζύμη ­γιαουρτιού και πήξιμο του δικού μας τυριού μέχρι κερκυραϊκό μαντολάτο, χριστόψωμο και «γαλανόλευκη» πάβλοβα. Εδώ θα διδάξουν οι Σ. Ευαγγέλου, Έκ. Μποτρίνι, Μ. Λαμπράκη, Δ. Σκαρμούτσος, Εβ. Παπαχαραλάμπους, Έφη Γιαλούση, Γ. Χατζηγιαννάκης και Άρης Γιαννακόπουλος.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: το πιο γευστικό σχολείο! - εικόνα 3
Μυρσίνη Λαμπράκη

Και, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Εργαστήρια Γεύσης, οι δημοφιλείς γευσιγνωσίες εξαιρετικών κρασιών, τυριών και αλλαντικών με μπίρες της ελληνικής μικροζυθοποιίας, ελληνικά λικέρ, μέλια κι ελαιόλαδα. Ξεναγοί σε αυτές τις πρωτότυπες δοκιμές καταξιωμένοι γευσιγνώστες όπως οι Κ. Λαζαράκης, Γ. Λούκας, Ηλ. Μαμαλάκης, Δ. Αντωνόπουλος, Θ. Τσιχλάκη, Αρ. Τσακίρης, Μ. Κατσούλη, Σ. Γεωργίου και ο mixologist Άρης Χατζηαντωνίου. Όλο αυτό το πανόραμα χαράς, γνώσης και απόλαυσης –με λεπτομέρειες και με δυνατότητα κρατήσεων– θα το βρείτε εδώ>

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"