Ο Κώστας Δήμας μετέτρεψε το 1982 το πατρικό του σπίτι με τους στάβλους στη Δάφνη σε ταβέρνα, η οποία με τα χρόνια απέκτησε φανατικούς οπαδούς....
Μαστόρικη σχάρα, διαλεχτά υλικά από μικρούς παραγωγούς, value for money χαλαρό πόστο που αγαπά το καλό κρέας, δίνοντας στο μαγαζί της παρέας νόστιμη...
Διάσημα παϊδάκια (και αρνί και κοτόπουλο), μπιφτέκια, μπριζόλες και άλλα must της κρεατοφαγίας αλλά ελληνικά.
Πολύ απλός χώρος κλασικής ταβέρνας στην πλατεία του χωριού, με δροσερή αυλή έξω, ζωγραφιές από το αναγνωστικό «Τα καλά παιδιά» στη σάλα με τα μωσαϊκά,...
Από τις πλέον κλασικές χασαποταβέρνες της περιοχής. Αρνί και γουρουνόπουλο, κοκορέτσι κι εξοχικό, γαρδουμπάκια στη γάστρα και λαϊκό προσκύνημα τις...
Το νούμερο ΙΙ έχει το ίδιο ύφος με την πρώτη ξακουστή ταβέρνα που έφτιαξε ο Παναγιώτης Καλομηνίδης στον Άγιο Μερκούριο, βρίσκεται από το 2009 στη...
Αποκλειστικά grill με καλό κρέας και ψήστη ικανό να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του πελάτη.
Μαζεύουν κόσμο από όλη την Αθήνα για την πιατέλα-σήμα κατατεθέν και τις σούπερ τηγανητές πατάτες.
Δεν είναι ένα. Είναι δύο, αμφότερα στον πεζόδρομο που συνδέει Θησείο και Πετράλωνα, παράλληλα με τις γραμμές του Ηλεκτρικού. Ο Ηλίας Κολόβης άνοιξε το...
Δεν είναι ένα. Είναι δύο, αμφότερα στον πεζόδρομο που συνδέει Θησείο και Πετράλωνα, παράλληλα με τις γραμμές του Ηλεκτρικού. Ο Ηλίας Κολόβης άνοιξε το...
Ανανεωμένη και πολύ προσεγμένη σάλα, εξαιρετικές πίτες και πολύ καλά κρέατα.
Έτσι το βάφτισαν το ’91 που το άνοιξαν ο Ανδρέας Κόλλιας και ο Κώστας Καρακασίλης, από τον τριγωνικό κόμβο που υπήρχε παλιότερα μπροστά στο μαγαζί. Ο...
Ξεκίνησε σαν «Βλαχοπούλα» τη δεκαετία του ’60 από τον κτηνοτρόφο Αθανάσιο Ράπτη και μετονομάστηκε σε «Χριστόφορος» όταν ανέλαβε τα ηνία ο γιος του....
Από τις παλιές και καλές ταβέρνες, με καλοφτιαγμένο φαγητό και εξαιρετικές σταβλίσιες.
Ο κυρ-Nίκος έμαθε τα μυστικά της σχάρας στην Αργεντινή και οι γιοι του συνεχίζουν την τέχνη του.
Παράδοση στο γουρουνόπουλο, δυνατό κοκορέτσι και παϊδάκια.
Ιστορική ταβέρνα της περιοχής που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1950. Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με πολλά μαγειρευτά και κρεατικά στη σχάρα, με...
Η προπολεμική ταβέρνα στο μεγαλείο της! Κοντεύει σχεδόν τον αιώνα και σε διακτινίζει στην παλιά Αθήνα: από το μακρινό 1926 που ξεκίνησε σερβίρει...
Στα διαλείμματα των φοιτητικών μας διαβασμάτων πεταγόμασταν στον «Γιώργο» για κολοκυθάκια με αβγολέμονο ή μακαρόνια με κοκκινιστό. Ο κ. Γιώργος έδωσε...
Μεγάλη, παλιομοδίτικη σάλα. Κλασικά ορεκτικά για αρχή, πιάτα της ώρας για μετά.
Στον κατάλογο φιγουράρουν πολλά ορεκτικά και κρεατικά, πλην όμως, από το 1981, ο «Σπανός» είναι γνωστός σε ολόκληρη την Αθήνα για δύο εδέσματα: τα...
Από τις πιο παλιές ταβέρνες της Πεντέλης, κλασική –κλασικότατη– για κοντοσούβλι, παϊδάκια, ψαρονέφρι, μπριζόλες κ.λπ.
Ιστορία που γράφτηκε με μοσχάρι γάλακτος, μπιφτέκι, παϊδάκι.
Παϊδάκια, κοκορέτσι και κοντοσούβλι σε μια παραδοσιακή ταβέρνα εκεί ακριβώς όπου έδινε παραστάσεις Καραγκιόζη ο διάσημος καραγκιοζοπαίχτης Μάνθος.
Οικογενειακή ψησταριά με εμπειρία στο ψήσιμο, φοβερό κοντοσούβλι, κοκορέτσι και αρνί στη σούβλα.
Από το 1992 ο Παναγιώτης και ο Θοδωρής Τσούκας γράφουν σταθερά ιστορία αυθεντικά ελληνικής, έντιμης κρεατοφαγίας σε μια περιποιημένη σάλα....