
Με φόντο το απέραντο γαλάζιο και την αύρα της αττικής ριβιέρας, τα εστιατόρια Kohylia και Captain’s House στο "Grand Resort Lagonissi" γίνονται και φέτος προορισμός υψηλής γαστρονομίας και αυθεντικής καλοκαιρινής πολυτέλειας.

Tο Captain’s House, ένας από τους διαχρονικά αγαπημένους καλοφαγικούς προορισμούς της αθηναϊκής ακτής, αποπνέει αίσθηση θαλασσινής κομψότητας και μεσογειακής νοσταλγίας. O executive chef του ξενοδοχείου Χρύσανθος Μανωλόπουλος δημιουργεί πιάτα που γεφυρώνουν την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα, όπως το βοδινό ταρτάρ, ο μαριναρισμένος τόνος με καρπούζι και τραγανή κινόα ή το λαβράκι με μαύρο σκόρδο και καψαλισμένα χόρτα. Μια εμπειρία-καρτ ποστάλ, εκεί όπου η γεύση συναντά τη θέα.

Στα Kohylia, ο Θάνος Στασινός –πρωτοπόρος της Nikkei κουζίνας στην Ελλάδα– στήνει ένα fusion μενού που ταξιδεύει από την Ιαπωνία στο Περού, με δημιουργίες όπως ταρτάρ Wagyu με yuzu miso, χαβιάρι Belluga και χειροποίητα μπριός με πράσινο τσάι matcha, βασιλικό κάβουρα, λευκή miso και βούτυρο kimchee, ή τα ιαπωνικά χτένια σε μπισκ από μύδια και μεξικάνικο Achiote, ενώ σταθερή αξία είναι και οι περίτεχνες sushi δημιουργίες του. Το εστιατόριο, με την εξωτική του αύρα και το ντεκ του πάνω στο κύμα, παραμένει σημείο αναφοράς για γεύσεις που συνδυάζουν εξωτισμό και comfort.
Ξεν. "Grand Resort Lagonissi", 40ό χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι, 2291076000, lagonissiresort.gr