Η μαστοριά της σούβλας είναι αξία και τις γιορτές στην ταβέρνα "Μαγγίνας"

Κοκορέτσι, κοντοσούβλι και γουρουνοπούλα έχουν την τιμητική τους και τη γιορτινή περίοδο στην ταβέρνα των Μελισσίων που φημίζεται για τα φοβερά σουβλιστά της.

Μαγγίνας

Η γοητεία της ελληνικής ταβέρνας είναι αξία αδιαπραγμάτευτη γι’ αυτό και τα μαγαζιά που αγαπούν τη σούβλα και τη σχάρα μιλούν κατευθείαν στην καρδιά μας κάθε εποχή του χρόνου και φυσικά και τις γιορτές.

Μαγγίνας

Μαγγίνας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στην ανοιχτόκαρδη ψηλοτάβανη και ευρύχωρη σάλα αστικής λογικής της ταβέρνας "Μαγγίνας" στα Μελίσσια, γυροφέρνουν αγαπημένα πιάτα της παρέας και κλασικές κρεοφαγικες σπεσιαλιτέ που ψήνονται στη σχάρα με το "μπαχάρι" της τσίκνας να απογειώνει τη γεύση τους. Τις γιορτές θα κλείσετε τραπέζι -όσο πιο έγκαιρα μπορείτε- για να τσουγκρίσετε με φίλους και να χορτάσετε με μεζέδες και ψητές στεριανές νοστιμιές σε γιορτινή ατμόσφαιρα. Για του λόγου το αληθές, θα ξεκινήσετε με τα κλασικά αλείμματα, δηλαδή τζατζίκι, τυροκαυτερή και μελιτζανοσαλάτα, απλωμένα στο κρατσανιστό τηγανόψωμο, και θα τσιμπολογήσετε κολοκυθοκεφτέδες, φέτα ψητή, τυρί σαγανάκι και μερικές τηγανιές πατάτες δίπλα σε πλούσια χωριάτικη σαλάτα λίγο πριν πάρει τη σκυτάλη η παραδοσιακή κρεοφαγία. Το τραπέζι της γιορτής θα γεμίσει με όλα τα καλά, από λουκάνικα, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, παϊδάκια και προβατίνα μέχρι μπριζόλες χοιρινές και μοσχαρίσιες γάλακτος, μέχρι rib eye, ψαρονέφρι και ζουμερή γουρουνοπούλα. Γιαούρτι με κυδώνι ή μέλι, πανακότα και φρούτα θα σας γλυκάνουν ελαφρά στο τέλος μιας χορταστικής βραδιάς και στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. 

Τις γιορτές λοιπόν  "θα το κάψουμε Κυρ- Στέφανε" στον "Μαγγίνα". 

Περισσότερες πληροφορίες

Μαγγίνας

Πλ. Εθνικής Αντίστασης 1, Μελίσσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.