"Πιάτσα Καλαμάκι": Η πιο νόστιμη αθηναϊκή πιάτσα

Το street food της ελληνικής καρδιάς σε πλειάδα επιλογών με τυλιχτά και XL μερίδες ψητών είναι αυτό που χρειάζεσαι αμέσως μετά τη θεατρική σου έξοδο.

Πιάτσα Καλαμάκι

Λένε παραδοσιακά ότι πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι και στο "Πιάτσα Καλαμάκι" το εν λόγω motto το παίρνουν πολύ σοβαρά. Με μια πρώτη ματιά στο εκτενές μενού καταλαβαίνεις ότι εδώ έχεις επιλογές και η γκάμα είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη: περισσότερα από 100 τυλιχτά με 6 διαφορετικές πίτες, το περίφημο πιτσόγυρο Βόλου, μπουρί Θεσσαλονίκης, θρακόψωμο και πληθωρικές μερίδες για όλη την παρέα. Είναι στάση κομμένη και ραμμένη για τα νυχτερινά φαγοπότια μετά το θέατρο αφού όλο και κάπου κοντά σε κάποια θεατρική πιάτσα βρίσκεις ένα "Πιάτσα Καλαμάκι": στην Κυψέλη, τη Νέα Σμύρνη, την Ηλιούπολη, το Χαλάνδρι, την Καισαριανή, τον Πειραιά, το Αιγάλεω και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Παίρνοντάς τα από την αρχή, στα ορεκτικά ξεχωρίζουν η ψητή φέτα μπουγιουρντί, το τυροπιτάρι Ευβοίας και τα μερακλίδικα λουκάνικα με πατάτες όμως έχουν μεριμνήσει και για τους χορτοφάγους με ένα αξιοζήλευτο vegetarian box που τα έχει όλα: κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες, φαλάφελ, onion rings και πατάτες τηγανιτές. Πέρα από τα κλασικά αλείμματα, θα βρείτε και αρκετές σάλτσες, νηστίσιμες και μη, ενώ ακόμα και οι σαλάτες είναι εκτός πεπατημένης με τη ρόκα και ταλαγάνι ή μανούρι, τη ceasar’s γύρο κοτόπουλο (τη λες και γεύμα) ή τη σπανακοτυροπιτοσαλάτα.

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Τα τυλιχτά δίνουν ρεσιτάλ ποικιλίας με τουλάχιστον 100 γεύσεις, η μία καλύτερη από την άλλη, που περιλαμβάνουν επίσης αρκετές χορτοφαγικές προτάσεις. Σε 6 διαφορετικές
πίτες τυλίγουν από χοιρινό γύρο, κεμπάπ πολίτικο, πανσετάκι και κοτομπέικον μέχρι φαλάφελ, κοντοσούβλι, μπακαλιάρο πανέ και συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος με κάθε λογής παρελκόμενα. Την τιμητική του έχει και ο περίφημος πιτσόγυρος με αφράτη ζύμη pinsa Romana, το πιο καθαρό "βρώμικο" που δεν είναι άλλο από το μπουρί Θεσσαλονίκης, burgers και o "πρωταθλητής του street food", το θρακόψωμο ενώ οι μερίδες XL συναγωνίζονται τις σκεπαστές και τα ψητά στα κάρβουνα για τους μερακλήδες της παρέας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.