Του Βοτανικού ο "Θεσσαλός", το καλύτερο παιδί

Το καφενείο – μουσικό μεζεδοπωλείο στον Βοτανικό, αφηγείται ιστορίες της παλιάς Αθήνας σερβίροντας περιποιημένα μεζεκλίκια για τις ουζο-τσιπουροποσίες της μετα-θεατρικής μας εξόδου.

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ © Λεωνίδας Τούμπανος

Από τις πιο πολυσύχναστες θεατρικές πιάτσες της πόλης, ο Βοτανικός είναι συνοικία που στα στενά της βρίσκεις ανοιχτόκαρδα στέκια για δυο κουβέντες και κάτι να τσιμπολογήσεις μετά μουσικής, μετά τη θεατρική σου έξοδο. Κάπως έτσι είναι και "ο Θεσσαλός", το πρώτο ίσως του είδους μαγαζί της περιοχής, που, χαλαρό και συνάμα φροντισμένο, είναι σημείο συνάντησης. Στα τραπέζια του θα βρεις ντόπιους και μη, γνωστές φυσιογνωμίες του θεάτρου και της μουσικής, φίλους της τέχνης και μερακλήδες που αγαπούν αυτό που τόσο εγκάρδια ο ιδιοκτήτης Αλέξης Στρωματιάς εδώ και μια δεκαετία (και πλέον) προσφέρει. Γιατί "ο Θεσσαλός" είναι το καλύτερο παιδί και το αντιλαμβάνεσαι μόλις περάσεις το κατώφλι του. 

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα πάντα εδώ έχουν αίσθηση παλιάς Αθήνας, από τη διακόσμηση μέχρι τα τραπεζοκαθίσματα και τις μουσικές, με ζωντανές εμφανίσεις που συχνά σιγοντάρονται από τους θαμώνες. Μουσικάντης εξάλλου είναι και ο ιδιοκτήτης, που προσφέρει στους φίλους του νοσταλγικού μαγαζιού του αυτό που ο ίδιος θα ήθελε από μια έξοδο με την παρέα του. 

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αγαπά και τις ελληνικές μερακλίδικες γεύσεις και τις σερβίρει στα τραπέζια με διακριτικές συμπληρωματικές δημιουργικές πινελιές. Στις φλόγες της ανοιχτής φωτιάς οι σχάρες του ψήνουν λουκάνικα Τρικάλων, που δεν λείπουν από κανένα τραπέζι παρέα με σάλτσα καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης, όπως και κρεατικά κάθε λογής σωστά ψημένα. Απολαυστικές είναι οι βούτες στα αυγά με σουτζούκι και τα χοιρινά μπριζολάκια που μαρινάρονται σε μπύρα και φασκόμηλο, με το ωραίο τραγανό λιπάκι τους, ενώ στο ούζο ταιριάζει γάντι το σκουμπρί στη σχάρα και ό,τι σας προτείνουν από θαλασσινά. Ο κος Αλέξης είναι μερακλής οπότε μπορεί να έχει τα κλασικά πιάτα του αλλά ανάλογα με την έμπνευση της μέρας όλο και κάτι ακόμα θα έχει να τρατάρει εκτός μενού… 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Θεσσαλός (Ο)

Μελενίκου 2, Βοτανικός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.