Του Βοτανικού ο "Θεσσαλός", το καλύτερο παιδί

Το καφενείο – μουσικό μεζεδοπωλείο στον Βοτανικό, αφηγείται ιστορίες της παλιάς Αθήνας σερβίροντας περιποιημένα μεζεκλίκια για τις ουζο-τσιπουροποσίες της μετα-θεατρικής μας εξόδου.

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ © Λεωνίδας Τούμπανος

Από τις πιο πολυσύχναστες θεατρικές πιάτσες της πόλης, ο Βοτανικός είναι συνοικία που στα στενά της βρίσκεις ανοιχτόκαρδα στέκια για δυο κουβέντες και κάτι να τσιμπολογήσεις μετά μουσικής, μετά τη θεατρική σου έξοδο. Κάπως έτσι είναι και "ο Θεσσαλός", το πρώτο ίσως του είδους μαγαζί της περιοχής, που, χαλαρό και συνάμα φροντισμένο, είναι σημείο συνάντησης. Στα τραπέζια του θα βρεις ντόπιους και μη, γνωστές φυσιογνωμίες του θεάτρου και της μουσικής, φίλους της τέχνης και μερακλήδες που αγαπούν αυτό που τόσο εγκάρδια ο ιδιοκτήτης Αλέξης Στρωματιάς εδώ και μια δεκαετία (και πλέον) προσφέρει. Γιατί "ο Θεσσαλός" είναι το καλύτερο παιδί και το αντιλαμβάνεσαι μόλις περάσεις το κατώφλι του. 

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα πάντα εδώ έχουν αίσθηση παλιάς Αθήνας, από τη διακόσμηση μέχρι τα τραπεζοκαθίσματα και τις μουσικές, με ζωντανές εμφανίσεις που συχνά σιγοντάρονται από τους θαμώνες. Μουσικάντης εξάλλου είναι και ο ιδιοκτήτης, που προσφέρει στους φίλους του νοσταλγικού μαγαζιού του αυτό που ο ίδιος θα ήθελε από μια έξοδο με την παρέα του. 

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αγαπά και τις ελληνικές μερακλίδικες γεύσεις και τις σερβίρει στα τραπέζια με διακριτικές συμπληρωματικές δημιουργικές πινελιές. Στις φλόγες της ανοιχτής φωτιάς οι σχάρες του ψήνουν λουκάνικα Τρικάλων, που δεν λείπουν από κανένα τραπέζι παρέα με σάλτσα καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης, όπως και κρεατικά κάθε λογής σωστά ψημένα. Απολαυστικές είναι οι βούτες στα αυγά με σουτζούκι και τα χοιρινά μπριζολάκια που μαρινάρονται σε μπύρα και φασκόμηλο, με το ωραίο τραγανό λιπάκι τους, ενώ στο ούζο ταιριάζει γάντι το σκουμπρί στη σχάρα και ό,τι σας προτείνουν από θαλασσινά. Ο κος Αλέξης είναι μερακλής οπότε μπορεί να έχει τα κλασικά πιάτα του αλλά ανάλογα με την έμπνευση της μέρας όλο και κάτι ακόμα θα έχει να τρατάρει εκτός μενού… 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Θεσσαλός (Ο)

Μελενίκου 2, Βοτανικός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.