Γράμμα από ένα κρασί που ανοίγει νέες γευστικές σελίδες

Το Λευκό Γραμμα Boutari συνοδεύει το ιδανικό γευστικό ταίρι στο εστιατόριο "Mαύρο Πρόβατο" στο Παγκράτι.

Mαύρο Πρόβατο

To κρασί είναι η επιτομή μίας ιστορίας και μίας φιλοσοφίας. Έτσι και το Λευκό Γράμμα Boutari στρώνει το γευστικό έδαφος για το ξεκίνημα μίας νέας ιστορίας, μιας ιστορίας που γράφει νέες σελίδες στις γαστρονομικές εξόδους μας στην πόλη.

Λευκό Γράμμα

Αυτή η ετικέτα με τον έντονο αρωματικό της χαρακτήρα στέλνει γράμμα και μας καλεί να την απολαύσουμε σε ένα γαστρονομικό στέκι όπου η αυθεντικότητα έχει τον πρώτο λόγο. Στο "Mαύρο Πρόβατο" στο Παγκράτι με μία κουζίνα άκρως δημιουργική και με πίστη και εμμονή στις εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες, το "Λευκό Γραμμα" φιλοξενείται στο τραπέζι μας και παντρεύεται με ένα πιάτο που του πάει γάντι.

Mαύρο Πρόβατο

Η επίσκεψη στο εστιατόριο "Μαύρο Πρόβατο" μοιάζει με επίσκεψη σε φίλους: η απλότητα των ελληνικών προϊόντων, οι δουλεμένες τεχνικές, η εποχικότητα των πιάτων του που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό του αλλά και τα καλοφτιαγμένα πιάτα έρχονται να επισφραγίζουν μία εξίσου ξεχωριστή οινική συνθήκη.

Mαύρο Πρόβατο

Το Λευκό Γράμμα είναι ένα blend που τα έχει όλα! Οι τρείς ποικιλίες από τις οποίες δημιουργήθηκε προσφέρουν η καθεμία και κάτι το διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα το συνολικό, το ισορροπημένο και το αρμονικό. Ασύρτικο, Sauvignon Blanc και Μαλαγουζιά ενορχηστρώνουν στο ποτήρι σου ένα κρασί με ένα λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα με την αρωματική ένταση να δίνει την ένταση που αποζητάς τη μέρα ή τη νύχτα σου. Με αρώματα που κυριαρχούν όπως το λεμόνι, τα εσπεριδοειδή αλλά και τις έντονες νότες ροδάκινου και γκρέιπφρουτ στο τελείωμα κάνει αίσθηση όπου μαζί με την τραγανή οξύτητα και την φυσική ορυκτότητα δημιουργούν την απόλυτη φρεσκάδα.

Λευκό Γράμμα

Και επειδή το συγκεκριμένο κρασί αγαπά ιδιαιτέρως τα ζυμαρικά και τα ριζότι, τα αρώματα, τη βοτανικότητα, τους πικάντικους χυμούς και τελικά την φρεσκάδα που αποπνέει μία συνταγή, επιλέγουμε να το βάλουμε δίπλα σε ένα signature dish του Chef Σωκράτη Σιταρίδη από το εστιατόριο "Μαύρο Πρόβατο", το Ριζότο "γεμιστά" με καπνιστή φέτα, παναρισμένη με crumble παντζάρι και αρωματικό λάδι. Η οξύτητα κι η ορυκτότητα του Ασύρτικου ισορροπεί αυτή της φέτας, το Sauvignon Blanc συμπληρώνει το βοτανικό χαρακτήρα του πιάτου και η Μαλαγουζιά δένει όλα τα αρώματα.

Τόσο τα υλικά του πιάτου όσο και οι ποικιλίες του κρασιού έρχονται να κουμπώσουν άριστα με το Λευκό Γράμμα σαν να είναι κομμάτια από την ίδια ιστορία. Μία σύζευξη που προσδίδει στο ξεκίνημα του γεύματος μας την πιο ντελικάτη ιδέα μιας νέας αρχής. Γιατί το Λευκό Γραμμα έχει φτιαχτεί για να γράψει νέες σελίδες στις προσωπικές γαστρονομικές μας συναντήσεις!

Site: www.boutari.gr
FB: @boutariwines
Instagram: @boutariwines

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Elena Reygadas: η καλύτερη σεφ στον κόσμο μαγειρεύει με τους ρυθμούς της φύσης

Η Μεξικανή σεφ που ανακηρύχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για το 2023 από το θεσμό των The World’s 50 Best Restaurants έχει αφοσιωθεί στη βιώσιμη αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της γενέτειράς της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
06/12/2023

"Dear Manouka" x Άγγελος Μπακόπουλος: Το funky συντονίζεται με το fine comfort

Η σύμπραξη του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ με το feelgood bar restaurant της οδού Ηρώνδα έχει νοστιμιά και γεννά γαστρονομικές υποσχέσεις.

Μάριος Κάλφογλου: ένα αντίο στον πρώτο κριτικό γαστρονομίας στην Ελλάδα

Ο Μάριος άφησε εποχή. Ήταν το άγνωστο πρόσωπο που όλα τα εστιατόρια και οι άνθρωποί τους έψαχναν αγωνιωδώς να ανακαλύψουν ποιος ήταν και ταυτόχρονα ήταν ο αγαπημένος Κρίτωνας του κοινού.

Που τρώμε καλό brunch στην Αθήνα

Η πιο δυνατή γευστική τάση των τελευταίων χρόνων, το brunch σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, bars και all day spots ταιριάζει γάντι με την εποχή, και με τα Χριστούγεννα.

Μάριος Κάλφογλου: Αποχαιρετούμε έναν ευπατρίδη της δημοσιογραφίας και της γαστρονομίας

Αποχαιρετούμε χειροκροτώντας τον, έναν αγαπημένο παλιό συνάδελφο από τη γαστρονομική ομάδα του Αθηνοράματος. Ο Μάριος έθεσε με τα κείμενά του στο Αθηνόραμα, τις βάσεις της γαστρονομικής κριτικής στην Ελλάδα.

Η ιταλιάνικη αλεγρία του "Lolita's"

Το νέο bar restaurant του Ψυχικού καταθέτει τη δική του άποψη για το τι εστί γευστική dolce vita της γείτονος.