Γράμμα από ένα κρασί που ανοίγει νέες γευστικές σελίδες

Το Λευκό Γραμμα Boutari συνοδεύει το ιδανικό γευστικό ταίρι στο εστιατόριο "Mαύρο Πρόβατο" στο Παγκράτι.

Mαύρο Πρόβατο

To κρασί είναι η επιτομή μίας ιστορίας και μίας φιλοσοφίας. Έτσι και το Λευκό Γράμμα Boutari στρώνει το γευστικό έδαφος για το ξεκίνημα μίας νέας ιστορίας, μιας ιστορίας που γράφει νέες σελίδες στις γαστρονομικές εξόδους μας στην πόλη.

Λευκό Γράμμα

Αυτή η ετικέτα με τον έντονο αρωματικό της χαρακτήρα στέλνει γράμμα και μας καλεί να την απολαύσουμε σε ένα γαστρονομικό στέκι όπου η αυθεντικότητα έχει τον πρώτο λόγο. Στο "Mαύρο Πρόβατο" στο Παγκράτι με μία κουζίνα άκρως δημιουργική και με πίστη και εμμονή στις εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες, το "Λευκό Γραμμα" φιλοξενείται στο τραπέζι μας και παντρεύεται με ένα πιάτο που του πάει γάντι.

Mαύρο Πρόβατο

Η επίσκεψη στο εστιατόριο "Μαύρο Πρόβατο" μοιάζει με επίσκεψη σε φίλους: η απλότητα των ελληνικών προϊόντων, οι δουλεμένες τεχνικές, η εποχικότητα των πιάτων του που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό του αλλά και τα καλοφτιαγμένα πιάτα έρχονται να επισφραγίζουν μία εξίσου ξεχωριστή οινική συνθήκη.

Mαύρο Πρόβατο

Το Λευκό Γράμμα είναι ένα blend που τα έχει όλα! Οι τρείς ποικιλίες από τις οποίες δημιουργήθηκε προσφέρουν η καθεμία και κάτι το διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα το συνολικό, το ισορροπημένο και το αρμονικό. Ασύρτικο, Sauvignon Blanc και Μαλαγουζιά ενορχηστρώνουν στο ποτήρι σου ένα κρασί με ένα λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα με την αρωματική ένταση να δίνει την ένταση που αποζητάς τη μέρα ή τη νύχτα σου. Με αρώματα που κυριαρχούν όπως το λεμόνι, τα εσπεριδοειδή αλλά και τις έντονες νότες ροδάκινου και γκρέιπφρουτ στο τελείωμα κάνει αίσθηση όπου μαζί με την τραγανή οξύτητα και την φυσική ορυκτότητα δημιουργούν την απόλυτη φρεσκάδα.

Λευκό Γράμμα

Και επειδή το συγκεκριμένο κρασί αγαπά ιδιαιτέρως τα ζυμαρικά και τα ριζότι, τα αρώματα, τη βοτανικότητα, τους πικάντικους χυμούς και τελικά την φρεσκάδα που αποπνέει μία συνταγή, επιλέγουμε να το βάλουμε δίπλα σε ένα signature dish του Chef Σωκράτη Σιταρίδη από το εστιατόριο "Μαύρο Πρόβατο", το Ριζότο "γεμιστά" με καπνιστή φέτα, παναρισμένη με crumble παντζάρι και αρωματικό λάδι. Η οξύτητα κι η ορυκτότητα του Ασύρτικου ισορροπεί αυτή της φέτας, το Sauvignon Blanc συμπληρώνει το βοτανικό χαρακτήρα του πιάτου και η Μαλαγουζιά δένει όλα τα αρώματα.

Τόσο τα υλικά του πιάτου όσο και οι ποικιλίες του κρασιού έρχονται να κουμπώσουν άριστα με το Λευκό Γράμμα σαν να είναι κομμάτια από την ίδια ιστορία. Μία σύζευξη που προσδίδει στο ξεκίνημα του γεύματος μας την πιο ντελικάτη ιδέα μιας νέας αρχής. Γιατί το Λευκό Γραμμα έχει φτιαχτεί για να γράψει νέες σελίδες στις προσωπικές γαστρονομικές μας συναντήσεις!

Site: www.boutari.gr
FB: @boutariwines
Instagram: @boutariwines

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.