S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Portofino"

Ετοιμαστείτε για μία κρουαζιέρα στις ακτές της Ιταλικής γαστρονομίας.

Portofino

Το ιταλικό εστιατόριο "Portofino" βρίσκεται στην ειδυλλιακή τοποθεσία της Μαρίνας Ζέας στον Πειραιά. Με θέα τη θάλασσα μας ταξιδεύει πραγματικά στη Μεσόγειο και στη διάσημη ακτή του Portofino, προσκαλώντας μας να δοκιμάσουμε το πεντανόστιμο και γεμάτο αυθεντικές ιταλικές γεύσεις μενού του.

Ο κοσμοπολίτικος αέρας της Μαρίνας Ζέας συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό που απογειώνεται με την είσοδο μας στο εσωτερικό του εστιατορίου. Εκεί η διακόσμηση είναι ανεπιτήδευτα ζεστή και παραπέμπει σε αυτή μιας παραδοσιακής trattoria αλλά με σύγχρονα στοιχειά και μοντέρνα αισθητική. Το "Portofino" καταφέρνει με εκλεπτυσμένη φινέτσα, ιταλική μαεστρία αλλά και εγκάρδιο καλωσόρισμα να μαγέψει κάθε επισκέπτη από το πρώτο κιόλας αντίκρισμα. Στη συνέχεια το άρωμα της φρέσκιας, ψημένης στο ξυλόφουρνο, πίτσας αλλά και των πιάτων με χειροποίητα ζυμαρικά, αφυπνίζουν και τις υπόλοιπες αισθήσεις.

Portofino

Το μενού του "Portofino" υπογράφει ο διακεκριμένος σεφ Στέφανος Τάτας με στόχο να δημιουργήσει γνήσια ιταλικά πιάτα με τα πιο φρέσκα υλικά, τα οποία ο κάθε επισκέπτης θα απολαύσει στο έπακρο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με ένα από τα εκλεκτά ιταλικά κρασιά από την κάβα του μαγαζιού. Η λίστα των κρασιών αποτελείται από έντονα κόκκινα της Τοσκάνης, ιδιαίτερα λευκά της Σικελίας και όχι μόνο.

Portofino

Όσον αφορά το μενού, ξεχωρίσαμε πέρα από τις ολόφρεσκες σαλάτες, τα αυθεντικά ιταλικά antipasti και τις ντελικάτες πίτσες το ιδιαίτερο και πικάντικο Tartare di salmon με φρέσκο σολομό, avocado, lime, ελαιόλαδο, σχοινόπρασο, chili πιπεριά και wasabi. Από τα κυρίως πιάτα σας προτείνουμε το Rollè di orata con gamberi που είναι ποπιέτα τσιπούρας με γαρίδα σε σάλτσα κρέμας και saffran ενώ συνοδεύεται από σταμναγκάθι & πατάτες baby. Από τα πιάτα με τα φρέσκα ζυμαρικά must επιλογή είναι η πάντα κλασική Carbonara, ενώ αυτή που κλέβει τις εντυπώσεις είναι η πικάντικη Gamberi fra diavolo με γαρίδες σε cognac vecchia Romana, σάλτσα από ντοματίνια San Marzano, bisque Καραβίδας, chili και φρέσκο βασιλικό. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα από τα λαχταριστά γλυκά, ώστε να ολοκληρώσετε με τον καλύτερο τρόπο αυτήν τη γνήσια ιταλική γαστρονομική εμπειρία.

Portofino

Tip: Το "Portofino" διοργανώνει συχνά βραδιές γευσιγνωσίας με ειδικά διαμορφωμένα μενού, συνοδευμένα με εξαιρετικά κρασιά.

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 211012 3779, FB, IG

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.