Οδηγός Εστιατορίων

"Amaya Itameshi Cuisine": Συνάντηση Ιταλίας-Ιαπωνίας στο Μικρολίμανο

Το αποτέλεσμα ενός ιδιαίτερου συγκερασμού αγκυροβόλησε πρόσφατα στο Μικρολίμανο σε έναν χώρο που διακοσμητικά και γαστρονομικά ισορροπούν αντιπροσωπευτικά στοιχεία από την Ιταλία και την Ιαπωνία.

Amaya

"Amaya" στα ιαπωνικά είναι η "νυχτερινή βροχή" και στην πoλύ προσεγμένη αυτή άφιξη στο Μικρολίμανο, ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος επιμελείται ένα μενού με "itameshi" -υβρίδιο των δύο ειδών κουζίνας- γευστικό προσανατολισμό και ενδιαφέρουσες προτάσεις σε μια νόστιμη σύμπραξη.

Στα τραπέζια της εντυπωσιακής σάλας που σχεδίασε η Toom Tram, Ελληνίδα βιετναμέζικης καταγωγής, αριβάρουν ορεκτικά όπως black flatbread με sashimi τόνου και γάμπαρη tartare με ταραμά από αυγοτάραχο ξιφία, που δίνουν γευστική πάσα σε πιάτα βαθιάς νοστιμιάς όπως η περίφημη cacio e pepe al tartufo και φρέσκα ελληνικά ψάρια ημέρας που ψήνονται ντελικάτα.

Amaya

Από τα ζυμαρικά, η "black carbonara", με φρέσκο χειροποίητο linguine με μελάνι σουπιάς, καπνιστή πανσέτα, λευκό miso, αυγό ποσέ και πούδρα nori είναι επιλογή με έντονο γευστικό προφίλ, ενώ στα κυρίως, το κοτόπουλο yakitori μαριναρισμένο σε γάλα καρύδας και lemongrass δίνει τη σκυτάλη στο iberico με chutney ανανά, ψητή γλυκοπατάτα με μέλι και wasabi και την χυμώδη striploin tagliata με yuzu truffle sauce. Από τις γλυκές επιλογές δεν λείπει το εμβληματικό tiramisu, σε εκδοχή με crumble σοκολάτας, κρέμα kahlua και παγωτό espresso. Ένα εξαιρετικό μενού value for money που συνδυάζει ανατρεπτικές επιλογές με comfort διάθεση.

Η λίστα των κρασιών ξεπερνά τις 100 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, ενώ από την 9μετρη μεγαλοπρεπή μπάρα τους, σήμα κατατεθέν της σάλας, περνούν κοκτέιλ με λεπτές ιταλικές και ιαπωνικές πινελιές. Διαθέτουν επίσης πριβέ χώρο για επαγγελματικές και ιδιωτικές συναντήσεις και ανεξάρτητο μεγάλο κήπο, ενώ δίπλα από το κατάστημα υπάρχει ιδιωτικό parking.

www.amaya.com.gr | Instragram: amaya_itameshi_cuisine | Facebook: Amaya Itameshi Cuisine

Περισσότερες πληροφορίες

Amaya Itameshi Cuisine

Ακτή Δηλαβέρη 1, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/05/2022

Η Γωγώ Δελογιάννη ανεβαίνει στην ταράτσα

Το "Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα" ανοίγει τις πόρτες του στα ψηλά της Κολοκοτρώνη.

Τα nice n easy παίζουν "Lyra"

Το καινούργιο μέλος της gourmet & bio healthy οικογένειας είναι ένα σύγχρονης αντίληψης ελληνικό εστιατόριο στην Πλάκα.

To "Saitama" έρχεται στον Κεραμεικό

Για το νέο του πρότζεκτ ο Σταμάτης Σταματιάδης συνεργάζεται με τον Άνταμ Κοντοβά και παντρεύουν δημιουργικά τα κοκτέιλ με τα κεμπάπ και τα noodles.

Νέο "Mama Tierra" στην Ακρόπολη

Το δημοφιλές χορτοφαγικό resto της οδού Ακαδημίας απέκτησε street αδερφάκι.

H Margarita γιορτάζει στα "TGI Fridays"

Η Margarita MAYnia απλώνεται για ολόκληρο τον Μάιο στα αγαπημένα εστιατόρια.

Νύχτες "COYA" ξανά στη Μύκονο

Το δημοφιλές ιαπωνοπερουβιανό restaurant bar επιστρέφει για τρίτη σεζόν στο Νησί των Ανέμων.