"Amaya Itameshi Cuisine": Συνάντηση Ιταλίας-Ιαπωνίας στο Μικρολίμανο

Το αποτέλεσμα ενός ιδιαίτερου συγκερασμού αγκυροβόλησε πρόσφατα στο Μικρολίμανο σε έναν χώρο που διακοσμητικά και γαστρονομικά ισορροπούν αντιπροσωπευτικά στοιχεία από την Ιταλία και την Ιαπωνία.

Amaya

"Amaya" στα ιαπωνικά είναι η "νυχτερινή βροχή" και στην πoλύ προσεγμένη αυτή άφιξη στο Μικρολίμανο, ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος επιμελείται ένα μενού με "itameshi" -υβρίδιο των δύο ειδών κουζίνας- γευστικό προσανατολισμό και ενδιαφέρουσες προτάσεις σε μια νόστιμη σύμπραξη.

Στα τραπέζια της εντυπωσιακής σάλας που σχεδίασε η Toom Tram, Ελληνίδα βιετναμέζικης καταγωγής, αριβάρουν ορεκτικά όπως black flatbread με sashimi τόνου και γάμπαρη tartare με ταραμά από αυγοτάραχο ξιφία, που δίνουν γευστική πάσα σε πιάτα βαθιάς νοστιμιάς όπως η περίφημη cacio e pepe al tartufo και φρέσκα ελληνικά ψάρια ημέρας που ψήνονται ντελικάτα.

Amaya

Από τα ζυμαρικά, η "black carbonara", με φρέσκο χειροποίητο linguine με μελάνι σουπιάς, καπνιστή πανσέτα, λευκό miso, αυγό ποσέ και πούδρα nori είναι επιλογή με έντονο γευστικό προφίλ, ενώ στα κυρίως, το κοτόπουλο yakitori μαριναρισμένο σε γάλα καρύδας και lemongrass δίνει τη σκυτάλη στο iberico με chutney ανανά, ψητή γλυκοπατάτα με μέλι και wasabi και την χυμώδη striploin tagliata με yuzu truffle sauce. Από τις γλυκές επιλογές δεν λείπει το εμβληματικό tiramisu, σε εκδοχή με crumble σοκολάτας, κρέμα kahlua και παγωτό espresso. Ένα εξαιρετικό μενού value for money που συνδυάζει ανατρεπτικές επιλογές με comfort διάθεση.

Η λίστα των κρασιών ξεπερνά τις 100 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, ενώ από την 9μετρη μεγαλοπρεπή μπάρα τους, σήμα κατατεθέν της σάλας, περνούν κοκτέιλ με λεπτές ιταλικές και ιαπωνικές πινελιές. Διαθέτουν επίσης πριβέ χώρο για επαγγελματικές και ιδιωτικές συναντήσεις και ανεξάρτητο μεγάλο κήπο, ενώ δίπλα από το κατάστημα υπάρχει ιδιωτικό parking.

www.amaya.com.gr | Instragram: amaya_itameshi_cuisine | Facebook: Amaya Itameshi Cuisine

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.