5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας

Όταν η νοσταλγία μάς στρέφει στο φαγητό της μαμάς. Όταν οι κουρασμένες ψυχές ψάχνουν παρηγοριά. Τότε η αχνιστή κατσαρόλα, άντε και η γάστρα και ο φούρνος, λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά.

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας

Όταν η νοσταλγία μάς στρέφει στο φαγητό της μαμάς. Όταν οι κουρασμένες ψυχές ψάχνουν παρηγοριά. Τότε η αχνιστή κατσαρόλα, άντε και η γάστρα και ο φούρνος, λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά.

«Το Καλωσόρισμα του Αντώνη»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 1

Ο πεντανόστιμος κόκορας με χυλοπίτες έρχεται μέσα σε πήλινη κατσαρόλα αχνίζοντας, οι ντολμάδες σερβίρονται με αβγολέμονο-βελούδο, η κατσικομακαρονάδα φυσάει πλουσιοπάροχη, το λεμονάτο αρνί σε καθηλώνει με τη νοστιμάδα του και το στιφάδο λέει πολλά.

«Οικονόμου»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 2

Από τα πολύ αγαπημένα μας στέκια, με τον Κώστα να κρατάει ψηλά τη σημαία της ελληνικής κατσαρόλας. Στα πιο ξεχωριστά του το μοσχάρι με μελιτζάνες, οι λαχανοντολμάδες, το κουνέλι στιφάδο και ο κρασάτος κόκορας με χοντρό μακαρόνι. Ατμοσφαιρικό και διατηρητέο στη συνείδησή μας.

«Βλάσσης»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 3

Σαν cafe litetaire και μ’ εκείνη την εξαιρετική αβγοκομμένη του κοτόσουπα να ρίχνει βάλσαμο στο στομάχι και στην ψυχή, ο «Βλάσσης» είναι θεσμός. Το ριγανάτο αρνί είναι σαν μαμάς αλλά με βραβείο, τα πικάντικα μανιτάρια του ερεθιστικός μεζές, το χουνκιάρ μπεγεντί μην το χάσετε.

«Βραστό»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 4

Το κλασικό βραστό είναι φαγητό χουχουλιάρικο, με μοσχάρι τρυφερό, ζωμό με γευστικό βάθος συν πατάτα, καρότο και σέλινο. Το λεμονάτο μοσχάρι με πυκνή σάλτσα, το ξινούτσικο φρικασέ με αρνί, η σιγοψημένη μοσχαροκεφαλή και ο πατσάς με πόδι σούπα επίσης λένε.

«Στροφή»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 5

Από τις πιο καρτποσταλικές βίστες της Ακρόπολης στέκεται επάξια στο πόστο της ελληνικής κουζίνας. Γευστικό σμυρναίικο χοιρινό «μαστέλο» στη γάστρα, με ρεβίθια, κοκκάρι και ανθότυρο, δυσεύρετοι κοκκινιστοί γίγαντες με χόρτα, κερκυραϊκό σοφρίτο με δεντρολίβανο και κόκορας κρασάτος με χυλοπιτάκια – μαγειρευτό πανόραμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Στροφή

Ροβέρτου Γκάλλι 25, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Οικονόμου

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.