Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: το πιο γευστικό σχολείο!

Μαθήματα μαγειρικής από διάσημους σεφ, λιχουδιές από μαέστρους της παράδοσης, δοκιμές με οδηγούς ονομαστούς γευσιγνώστες.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: το πιο γευστικό σχολείο!

Μαθήματα μαγειρικής από διάσημους σεφ, λιχουδιές από μαέστρους της παράδοσης, δοκιμές με οδηγούς ονομαστούς γευσιγνώστες... Η γνώση συναντιέται με τη χαρά και την παρεΐστικη απόλαυση στο πιο γιορτινό φεστιβάλ ελληνικής γεύσης στο τέλος του μήνα στο Helexpo Palace.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: το πιο γευστικό σχολείο! - εικόνα 1
Λευτέρης Λαζάρου

Στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορ­τή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013» ανατρέπουμε την καταπίεση του... σχολείου δημιουργώντας τάξεις που πλημμυρίζουν χαμόγελα και παρεΐστικο κλίμα, με επικεφαλής καταξιωμένους δασκάλους που μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία και τα μυστικά τους. Ξέρουμε ότι πολλοί θα θέλατε να υπάρχουν πιο τακτικά αυτές οι «τάξεις». μας το ζητήσατε τον Απρίλιο στην Τεχνόπολη, όταν τα «θρανία» τους έγιναν ανάρπαστα. Επειδή το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο γιορτινό φεστιβάλ που διοργανώνει το «α» στο Helexpo Palace (δίπλα στο εμπορικό κέντρο Avenue), στις 29/11-1/12, κλείστε εγκαίρως θέση! Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων αναπτύσσεται σε τρεις κύκλους.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: το πιο γευστικό σχολείο! - εικόνα 2
Χρόνης Δαμαλάς

Ο κύκλος Μαθήματα Μαγειρικής συγκεντρώνει μια δυνατή δωδεκάδα σεφ (Λ. Λαζάρου, Δ. Σκαρμούτσος και Χρ. Δαμαλάς, Έκ. Μποτρίνι, Γ. Χιλιαδάκη και Ν. Ρούσσος, Γ. Λουκάκος, Χρ. Πέσκιας, Ηλ. Σκουλάς, Ολ. Καμπανιά, Γ. Μπαξεβάνης, ο ζαχαροπλάστης Δ. Αλέρτας κ.ά.), οι οποίοι θα μας δείξουν πώς να μαγειρέψουμε πρωτότυπα πιάτα για τα χριστουγεννιάτικα τραπεζώματά μας αλλά και για τις ονομαστικές γιορτές με τις οποίες είναι γεμάτος ο Δεκέμβριος. Το δε ρεπερτόριο των συνταγών που θα παρουσιάσουν πολύ ερεθιστικό: αλμυρή κρεμ μπριλέ με φρέσκα πορτσίνι από τα Ζαγόρια και αβγοτάραχο Τρικαλινού, τραχανάς και πάπια με μπαχαρικά, πουρέ κολοκύθας, τσορίθο και σταφίδες, λαβράκι και πουρές κουνουπιδιού με αφρώδη οίνο, γάλα και ρόδι, προφιτερόλ με σου τσουρεκιού και κρέμα σαλέπι, γλύκισμα με μακαρόνια, σταφίδες, αμύγδαλα, άχνη ζάχαρη και μαστίχα, αχνιστά ψωμάκια με αρνάκι αβγολέμονο είναι μόνο μερικά από αυτά.

Συγγενικός αλλά και διαφορετικός είναι ο κύκλος Μαέστρος της Παράδοσης στον οποίο καταξιωμένοι­ δημιουργοί, σεφ, αρχιμάστορες και συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής μάς μυούν σε πιο παραδοσιακές λιχουδιές. Από χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, κέικ και πουτίγκες μέχρι την πιο περίεργη βασιλόπιτα της Ελλάδας και γιορτινό λαδομπακλαβά και από σπέσιαλ λουκάνικα των χοιροσφαγίων, ασυνήθιστες πίτες με ζύμη ­γιαουρτιού και πήξιμο του δικού μας τυριού μέχρι κερκυραϊκό μαντολάτο, χριστόψωμο και «γαλανόλευκη» πάβλοβα. Εδώ θα διδάξουν οι Σ. Ευαγγέλου, Έκ. Μποτρίνι, Μ. Λαμπράκη, Δ. Σκαρμούτσος, Εβ. Παπαχαραλάμπους, Έφη Γιαλούση, Γ. Χατζηγιαννάκης και Άρης Γιαννακόπουλος.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: το πιο γευστικό σχολείο! - εικόνα 3
Μυρσίνη Λαμπράκη

Και, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Εργαστήρια Γεύσης, οι δημοφιλείς γευσιγνωσίες εξαιρετικών κρασιών, τυριών και αλλαντικών με μπίρες της ελληνικής μικροζυθοποιίας, ελληνικά λικέρ, μέλια κι ελαιόλαδα. Ξεναγοί σε αυτές τις πρωτότυπες δοκιμές καταξιωμένοι γευσιγνώστες όπως οι Κ. Λαζαράκης, Γ. Λούκας, Ηλ. Μαμαλάκης, Δ. Αντωνόπουλος, Θ. Τσιχλάκη, Αρ. Τσακίρης, Μ. Κατσούλη, Σ. Γεωργίου και ο mixologist Άρης Χατζηαντωνίου. Όλο αυτό το πανόραμα χαράς, γνώσης και απόλαυσης –με λεπτομέρειες και με δυνατότητα κρατήσεων– θα το βρείτε εδώ>

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.