Τι νέο μας ετοιμάζει το φεστιβάλ γεύσεων «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013»;

Εστιατόριο με τα αγαπημένα γιορτινά πιάτα διάσημων σεφ, ζαχαροπλαστείο-πρόκληση, wine & beer bar για εκλεκτικές δοκιμές, cocktail bar με γαλανόλευκα κοκτέιλ…

Τι νέο μας ετοιμάζει το φεστιβάλ γεύσεων «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013»;

Εστιατόριο με τα αγαπημένα γιορτινά πιάτα διάσημων σεφ, ζαχαροπλαστείο-πρόκληση, wine & beer bar για εκλεκτές δοκιμές, cocktail bar με «γαλανόλευκα» κοκτέιλ. στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013» η γεύση γιορτάζει με πολύ... χριστουγεννιάτικο χρώμα.

Τι νέο μας ετοιμάζει το φεστιβάλ γεύσεων «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013»; - εικόνα 1
Mε 15.000 επισκέπτες στο 1ο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» δημιουργήθηκε ένα δυνατό ρεύμα προς το ανερχόμενο κύμα των Μικρών Παραγωγών

Μετά τη μεγάλη­ επιτυχία του φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στην Τεχνόπολη στο Γκάζι τον περασμένο Απρίλιο δημιουργήθηκε ένα πολύ ισχυρό ρεύμα προς τα ελληνικά deli προϊόντα, το οποίο αποτυπώνεται τόσο στη δουλειά και στο κέφι των Ελλήνων μικρών παραγωγών όσο και στη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, που τα αγοράζει και τα βλέπει πολύ θετικά. Έτσι, λοιπόν, ανταποκρινόμενο στις περιστάσεις και στο πνεύμα των καιρών, το «α» διοργανώνει εκ νέου το φεστιβάλ, αλλά με έντονο γιορτινό χαρακτήρα αυτήν τη φορά, όπως δείχνει και ο τίτλος του «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013», στο κτίριο Helexpo Palace δίπλα στο εμπορικό κέντρο Avenue, από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου.

Τι νέο μας ετοιμάζει το φεστιβάλ γεύσεων «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013»; - εικόνα 2
Oι γευσιγνωσίες των εργαστηρίων γεύσης είναι από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις του Φεστιβάλ

Περισσότεροι παραγωγοί –γύρω στους 150 αυτήν τη φορά– ανανεώνουν το σκηνικό. ανάμεσά τους και πολλοί ζαχαροπλάστες, δίνουν τη γλύκα που περιμένει κάποιος σε μια μεγάλη γιορτή. Αναφέρουμε ενδεικτικά τον Διονύση Αλέρτα (Ivoire Patisserie), το αγαπημένο Μπισκότο από Σπίτι, τον διάσημο Παπαπαρασκευά με τις θρυλικές καριόκες και τον ιστορικό Κωνσταντινίδη, ο οποίος θα στήσει ένα ολόκληρο ζαχαροπλαστείο μέσα στο χώρο. Χίλια δυο διαλεχτά προϊόντα θα είναι διαθέσιμα για να κάνετε τα δώρα σας στους φίλους που γιορτάζουν και να γεμίσετε με ελληνική νοστιμιά τα εορταστικά σας τραπεζώματα. Οι Κυκλάδες θα έχουν τώρα την τιμητική τους με μια ολόκληρη γειτονιά 20 περιπτέρων, μεταξύ των οποίων και πολλοί από τους δημοφιλείς παραγωγούς τους, ενώ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο και στόχο να προβάλει την αξία των ελληνικών οσπρίων.

Τι νέο μας ετοιμάζει το φεστιβάλ γεύσεων «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013»; - εικόνα 3
Κοκτέιλ που φυσάνε από ελληνικά ποτά και μόνο, δημιουργίες του mixologist Άρη Χατζηαντωνίου («Momix», Καρούλιας)

Και για να αποτυπωθεί ο χριστουγεννιάτικος χαρακτήρας του φεστιβάλ, που θα σφραγίζει τη συμμετοχή 150 επίλεκτων μικρών παραγωγών, θα υπάρχουν πολύ σπέσιαλ πράγματα. Πρώτο και καλύτερο το εστιατόριο. στην πλατεία του χώρου της Helexpo θα στηθεί ένα μοναδικό γευσιγνωστικό χάπενινγκ. Πέντε διάσημοι και αγαπημένοι σεφ ξεφυλλίζουν παλιά τετράδια συνταγών, θυμούνται χαρούμενα οικογενειακά τραπέζια και προτείνουν τα προσωπικά τους χριστουγεννιάτικα πιάτα για να χαρούμε τις γιορτές μαζί τους.

Τι νέο μας ετοιμάζει το φεστιβάλ γεύσεων «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013»; - εικόνα 4
Ο Λευτέρης Λαζάρου έτρωγε μόνο τη γέμιση της γαλοπούλας που έφτιαχνε ο πατέρας του, και αυτή σερβίρει στο εστιατόριο του Φεστιβάλ

Ο Λευτέρης Λαζάρου θυμάται τη γέμιση γαλοπούλας­ του πατέρα του. «το κρέας της δεν μας άρεσε, τη γέμιση όμως την τσακίζαμε γιατί ήταν καταπληκτική!» μου λέει όταν τον ρωτώ για το αγαπημένο του γιορτινό φαγητό. Ο Γιάννης Λουκάκος, πάλι, θυμάται τις γιορτινές μαζώξεις το βράδυ μετά το καθιερωμένο οικογενειακό τσιμπούσι, τότε που έφτιαχνε «burger» γαλοπούλας ανακυκλώνοντας τα καλούδια της μεσημεριανής γιορτής και μαγειρεύοντάς τα με μια ωραία σάλτσα.

Τι νέο μας ετοιμάζει το φεστιβάλ γεύσεων «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013»; - εικόνα 5
Tη γιορτινή «πορκέτα» κουνελιού της νόνας του Μποτρίνι θα την τρως στο εστιατόριο

Ο Έκτορας Μποτρίνι αναπολεί την πορκέτα κουνελιού­ της Ιταλίδας νόνας του: «Το ξεκοκάλιζε, το γέμιζε μυρωδικά, το έψηνε σαν ρολό. Είναι μια γιορτινή λιχουδιά που φτιάχνουν στην Τοσκάνη γραμμένη στις αναμνήσεις μου». Ο Γιάννης Μπαξεβάνης θα θυμάται πάντα μια γευστική εμπειρία μετά τα χοιροσφάγια σε ένα μοναστήρι της Άνδρου: «Μου έφεραν μαλλιά αγγέλου­ σε πυκνό ζωμό από χοιρινό κεφάλι αρτυμένο με λεμόνι και κανέλα. Είναι από τις πιο ωραίες γεύσεις που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου», μου λέει και το βλέμμα του μελώνει.

Τι νέο μας ετοιμάζει το φεστιβάλ γεύσεων «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013»; - εικόνα 6
Μαλλιά αγγέλου σε χοιρινό ζωμό με λεμόνι και κανέλα, σε συνταγή του Γιάννη Μπαξεβάνη από το ρεπερτόριο των 5 πιάτων του εστιατορίου

Στο χριστουγεννιάτικο πιάτο του Δημήτρη Σκαρμούτσου αποτυπώνεται το οικογενειακό του δέντρο: «Η μάνα μου κατάγεται από τη Σπάρτη και καλλιεργούσαν καστανιές, ο πατέρας μου από τη Λαμία και είχαν κυδωνιές. η μάνα μαγείρευε λοιπόν για τις γιορτές χοιρινό με κυδώνια και κάστανα-λουκούμι»! Τα πιάτα που θα σερβίρονται θα είναι μικρά, οι τιμές τους πολύ προσιτές, οπότε θα μπορείτε να τα δοκιμάσετε και να τα χαρείτε όλα, πασπαλίζοντας με χριστουγεννιάτικο χρώμα τη γευσιγνωσία σας.

Τι νέο μας ετοιμάζει το φεστιβάλ γεύσεων «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013»; - εικόνα 7
Το ζαχαροπλαστείο του Φεστιβάλ το τρέχει ο «Κωνσταντινίδης» και το μιλφέιγ θα έχει την τιμητική του

Γιορτή όμως χωρίς γλυκό δεν γίνεται, γι’ αυτό στην πλατεία του φεστιβάλ, δίπλα στο εστιατόριο, θα στηθεί το ζαχαροπλαστείο του οποίου τα γλυκά θα ετοιμάζει η ιστορική φίρμα Κωνσταντινίδη, με θεαματική διαμόρφωση αλλά και γλυκούς νεωτερισμούς. Το κρασί και η μπίρα θα έχουν ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ. Όχι μόνο με τα περίπου 40 περίπτερα παραγωγών τους, αλλά και με το wine & beer bar, όπου θα μπορείτε να πιείτε δια­λεχτά ελληνικά κρασιά με το ποτήρι και μερικές από τις καλύτερες μπίρες που παράγουν οι μικρο-ζυθοποιίες της χώρας μας. Αρμονικά συνδυασμένα μαζί τους εξαιρετικά αλλαντικά και τυριά διαλεγμένα από τα προϊόντα που φέρνουν και πωλούν οι παραγωγοί τους στην «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013».

Πολύ πρωτότυπο θα είναι, τέλος, το cocktail bar όπου ο mixologist της εταιρείας Καρούλιας Άρης Χατζηαντωνίου θα ετοιμάζει καινοτομίες δημιουργώντας εξαιρετικά ποτά αποκλειστικά με ελληνικά αποστάγματα και κρασιά. Χρησιμοποιώντας αγαπημένες γεύσεις, όπως το METAXA, τα τσίπουρα Τσιλιλή, η μαστίχα Ηomericon, το ρακόμελο Kretaraki meli αλλά και τα γλυκά κρασιά της Σάμου, οι αφρώδεις Ακακίες του Κυρ-Γιάννη κ.λπ., θα χτυπήσει ερεθιστικά «γαλανόλευκα» κοκτέιλ.

Τι νέο μας ετοιμάζει το φεστιβάλ γεύσεων «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013»; - εικόνα 8
Οι μπίρες της ελληνικής μικροζυθοποιίας είναι πλέον δημοφιλής τάση

Η χαρά και η παρεΐστικη απόλαυση θα ξεχειλίζουν στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013», δίνοντάς σας την ευκαιρία να ψυχαγωγηθείτε, να ευχαριστηθείτε απρόσμενα φαγητά και γλυκά, κρασιά, μπίρες και κοκτέιλ, να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής από διά­σημους σεφ, αρχιμάστορες και συγγραφείς, να συνδυάσετε γνώση και απόλαυση στα εργαστήρια γεύσης με ξεναγούς ονομαστούς γευσιγνώστες. Ραντεβού λοιπόν στο Helexpo Palace στις 29, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου. Για να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για όλα αυτά αλλά και για να κάνετε κρατήσεις σε μαθήματα μαγειρικής και γευσιγνωσίας, μπείτε στο www.elladagiortigefseis.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.