Ψάρωμα

Ατού πρώτο, η χαλαρή σκηνογραφία της γειτο­νιάς. Ατού δεύτερο, η μεγάλη ποικιλία καλοφτιαγμένων, ερεθιστικών μεζέδων. Το κάνει στέκι...

Ψάρωμα

Ατού πρώτο, η χαλαρή σκηνογραφία της γειτο­νιάς. Ατού δεύτερο, η μεγάλη ποικιλία καλοφτιαγμένων, ερεθιστικών μεζέδων. Το κάνει στέκι...

Ψάρωμα - εικόνα 1

Το «Ψάρωμα» έχει το ατού ν’ αναπνέει στη χαλαρωτική ατμόσφαιρα μιας γειτονιάς. Η πλάτη της πρασιάς όπου στρώνει τα τραπέζια του είναι γεμάτη πρασινάδα. στην άλλη πλευρά, ένα διώροφο αποκαλύπτει την ομορφιά της πέτρινης τοιχοποιίας του. Από την άλλη μεριά του δρόμου, μια αστική μονοκατοικία γεμάτη γκράφιτι βάζει σύγχρονες νότες στη σκηνογραφία. Κι εσύ κάθεσαι στο κέντρο και χαλαρώνεις.

Διαλέξαμε τσίπουρο (σκέτο και με γλυκάνισο) για να συνοδεύσουμε τους μεζέδες. Η αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα έχει σέρτικη ορεκτικότητα, στηριγμένη στη φρεσκάδα του ψησίματος των υλικών της. Τα σουγάνια (γεμιστά κρεμμύδια) σε εντυπωσιάζουν λιγότερο με το χταπόδι και το κους-κους της γέμισής τους και περισσότερο με τα παρελκόμενα που τα περιτριγυρίζουν και θυμίζουν μαγείρεμα αλά πολίτα. Στα ωραία καταγράφω τα dry πιτάκια με φέτα και δυόσμο, όπως και τον ξινούτσικο, ντελικάτο μαρινάτο γαύρο και την απέριττη καβουροσαλάτα με μαϊντανό και κρεμμύδι. Τα καλύτερα έρχονται στη συνέχεια. Ασυνήθιστος φρέσκος μπακαλιάρος σοφρίτο, συνταγή με τσαγανό και ορεκτική ισορροπία ανάμεσα σε ξίδι, σκόρδο και μαϊντανό. Και μετά οι γαρίδες «Ψάρωμα», πολύ διαφορετικού στιλ από το προηγούμενο πιάτο, καθώς η πλούσια σάλτσα τους συνδυάζει μέλι και κρέμα. Οι ωραίες σάλτσες των φαγητών σε συνδυασμό με τα πολύ καλά ψωμάκια σε βάζουν σε πειρασμό για… καταδύσεις. Η απλότητα μιας σαρδέλας που ραφινάρεται περνώντας από τη σχάρα είναι all time classic γεύση. Το ίδιο και μια μακαρονάδα θαλασσινών που παίζει με πιο γήινα, γραμμένα αρώματα. Το σουφλέ σοκολάτας έχει αρώματα εκφραστικά που θα κινητοποιήσουν τις κεραίες ενός σοκολατομανούς. Η λεμονόπιτα συνδυάζει δροσιά αλλά και πλούσια γεύση.

Up: Η σκηνογραφία της γειτονιάς, τα καλοφτιαγμένα και αρκετά πρωτότυπα πιάτα. Down: Το συμιακό γαριδάκι: καλό μεν, αλλά το πολύ κουρκούτι κρύβει τη γεύση του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.