"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε"

Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη

τo magazaki pou legame

Όταν η Μαρία Κλήμη αντίκρισε μια παλιά μονοκατοικία του 1930 στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, συνειδητοποίησε πως ήταν η ιδανική για να στεγάσει το "Μαγαζάκι" που πάντα ήθελε να ανοίξει, πυροδοτώντας έτσι το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.

tomagazakipoulegame

Ένα όμορφο boutique restaurant με κομψά στρωμένα τραπέζια μπροστά στις μεγάλες τζαμαρίες, όπου η ίδια υποδέχεται τους πάντες σαν φιλόξενη οικοδέσποινα. Την ίδια στιγμή μαγειρεύει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Η καρδιά της χτυπάει για τις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες τόσο από την Ήπειρο όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα, που γίνονται η ιδανική βάση για γεύσεις φινετσάτες και ξεχωριστές.

/tomagazakipoulegameioannina

Το signature δικό της παστίτσιο με κιμά προβατίνας και σάλτσα μορνέ, η χυλωμένη μανέστρα με κρέμα κολοκύθας και μοσχαρίσιο φιλέτο και η καπνιστή πέστροφα με λαχανίδα είναι κάποια από τα πιάτα της που παντρεύουν την παράδοση με τη μοντέρνα αντίληψη. Στο παιχνίδι της γεύσης συμμετέχει επισης μια σειρά από προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες ελληνικών οινοποιείων, καθώς και μια λαμπερή συλλογή από εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της χώρας μας, που συμπληρώνουν την εικόνα.

tomagazakipoulegameioannin

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι λάτρεις της γεύσης λένε τα καλύτερα για το "Μαγαζάκι που Λέγαμε", και εσείς δεν έχετε παρά να το ανακαλύψετε σε κάποια εξόρμησή σας στα πανέμορφα Ιωάννινα.

Chef’s tip
Δοκιμάστε τη χυλωμένη μανέστρα με κρέμα κολοκύθας και τη λαχανίδα με καπνιστή πέστροφα και συνοδεύστε το φαγητό σας με τη μικρή αλλά ενδιαφέρουσα wine list του εστιατορίου, με περίπου τριάντα ετικέτες μικρών οινοποιών.

Εθνικής Αντιστάσεως 44, Ιωάννινα, 2651033106, tomagazakipoulegameioannina.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Άργ(η)ισσα"

Στην αγκαλιά της φύσης με άρωμα γιορτής

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

Το Simul κάνει πάρτι για τα 10 του χρόνια, με burgers και βραβευμένα cocktails

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και το γιορτάζει με ένα ανοιχτό πάρτι για όλους,

"Ο Θωμάς"

Αρχοντική νοστιμιά στα βουνά

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.