Το 'Zappa' έρχεται με φόρα στην Αίγλη Ζαππείου

Στην Αίγλη αλλάζει κάτι που δεν έχει αλλάξει ποτέ, το όνομα.

O σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος στο εστιατόριο 'Zappa' στην Αίγλη Ζαππείου

Στην Αίγλη αλλάζει κάτι που δεν έχει αλλάξει ποτέ, το όνομα. Η Αίγλη εξελίσσεται και μας προκαλεί να την ακολουθήσουμε σε αυτό το τολμηρό της βήμα. Το εστιατόριο Zappa, το νέο all-day fine dining restaurant & bar, δεν έρχεται απλώς να προστεθεί στο εμβληματικό complex της Αίγλης, αλλά με σεβασμό στην ιστορία και στο κοινό της, ανοίγει έναν νέο δρόμο, συστήνοντας μια ανανεωτική πραγματικότητα στη γαστρονομική σκηνή της πόλης.

Το Zappa φέρει την υπογραφή ενός σεφ που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια, έχοντας όμως διατηρήσει πάντα ζωντανό το αποτύπωμά του στη γαστρονομική σκηνή: του Χρύσανθου Καραμολέγκου. Ο ίδιος, μαζί με τον Βίκτωρα Κουρούπη, την Ντενίσα Βαρχόλοβα και τη σταθερή συνεργάτιδα του, Γεωργία Παπαιωάννου, διασχίζοντας μια διαδρομή που άφησε ιστορία στο χώρο των εστιατορίων με πιο πρόσφατη το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Anama της Γιάλοβας, έρχεται στην Αίγλη για να υπογράψει ένα νέο κεφάλαιο.

Το εστιατόριο 'Zappa' στην Αίγλη Ζαππείου

Το όνομά του είναι συνώνυμο της ελληνικότητας, της πληθωρικής γεύσης, και της μαγειρικής που παραμένει ανάλαφρη και ανεξάντλητα δημιουργική, όπως είναι και ο ίδιος.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος δεν πιστεύει στα επιτηδευμένα concepts, αλλά στην εμπειρία του νόστιμου. Παρότι οι επιρροές του είναι πολλές και ταξιδεύουν από τις μακρινές κουζίνες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, καταφέρνει κάτι σχεδόν παράδοξο και μαγικό: όλα του τα πιάτα να έχουν ελληνική ψυχή.

Απόλυτα φρέσκο και εξαιρετικά ελαφρύ, γεμάτο μυρωδικά, ζωηρές βινεγκρέτ και σάλτσες που έχουν προσωπικότητα, κάθε ένα πιάτο μένει αξέχαστο σε όποιον το δοκιμάσει.

Το χώρο του Zappa συμπληρώνουν ένα cocktail bar το οποίο έχει αναλάβει ο κορυφαίος των κλασικών κοκτέιλ, Θοδωρής Πύριλλος, αλλά και ένα wine bar, με μια εξαιρετική λίστα ελληνικών και ξένων κρασιών.

Το Zappa έρχεται με φιλοδοξία να θυμίσει κάτι βασικό και πολύτιμο: Ό,τι το φαγητό είναι πάνω απ’ όλα μια όμορφη στιγμή που τη μοιράζεσαι. Και στο Zappa, αυτή η στιγμή θέλει να γίνει  καθημερινότητα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Comfort γεύσεις α λα γκρεκ: Η τάση που αγαπάμε στα τραπέζια της Αθήνας

Φαγητά της αστικής και της τοπικής μας κουζίνας γεμίζουν πλέον σταθερά τα μενού της πόλης με γεύσεις μνήμης που χαίρεσαι ν΄απολαμβάνεις, κι εδώ σταχυολογούμε κάποιες που θα μας έκαναν να επιστρέψουμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
28/11/2025

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Το αρμενοβίλ και η επιστροφή των ρετρό γλυκών στην Αθήνα

Το θεσσαλονικιώτικο hit γλύκισμα φιγουράρει όλο και συχνότερα στα επιδόρπια των εστιατορίων, ενώ μια τάση επανόδου αγαπημένων desserts αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και τυχαίνει θερμής υποδοχής.

Σουβλάκι με ψάρι ημέρας και άλλες θαλασσινές συγκινήσεις, στου Ρέντη

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας βρίσκεται αρκετά πιο μακριά από το νερό, σε ένα εστιατόριο που αξίζει την προσοχή σου.

Η Αθήνα γιορτάζει με νόστιμο τρόπο το Thanksgiving

Απόλαυσε την Ημέρα των Ευχαριστιών με τον πιο νόστιμο τρόπο σε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια.

Μια γαστρονομική βραδιά, απευθείας από τη Σαντορίνη: Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 από το αθηνόραμα: Τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.